manolo Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Cei patru sfinti erau 3 Luca si Matei ,adica Vaillant si Viesmann Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 (editat) 17 minutes ago, manolo said: Viesmann Am una de 25 de ani. Curge puțin pe la un robinet de alimentare cu apă. Altă problemă nu a avut. Dar a costat ceva. Și este dublă ca volum ca una de azi și de 2-3 ori mai grea. Editat Ianuarie 10 de mihaiaurul Link spre comentariu
nicutop Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Acum 1 oră, mihaiaurul a spus: Daca nu ai bani să cumperi o centrală de top, cumpără și instalează de la o firmă care are recomandări pe net. Toate cele ieftine sunt la fel de bune sau proaste. Dacă ai noroc, 3-4 ani nu vei avea probleme cu ea. Asa este, aproape fiecare dintre noi facem un efort financiar cand e vorba de o asemenea investitie, si e destul de neplacut sa faci o alegere proasta. De aceea incerc sa ma documentez cat mai bine posibil sa ma pot decide, dar mai e si chestia de noroc, cum spuneai.. Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Acum 1 oră, manolo a spus: Cei patru sfinti erau 3 Luca si Matei ,adica Vaillant si Viesmann Se zice ca Luca avea si un Motan care facea condens. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 2 minutes ago, Alic said: Se zice ca Luca avea si un Motan care facea condens. Uneori. Link spre comentariu
nicutop Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 (editat) Acum 1 oră, mihaiaurul a spus: Am una de 25 de ani. Curge puțin pe la un robinet de alimentare cu apă. Altă problemă nu a avut. Dar a costat ceva. Și este dublă ca volum ca una de azi și de 2-3 ori mai grea. Ieri am fost intr-un magazin de specialitate si chiar asta imi spunea domnul mai in varsta de acolo, ca centralele astea noi difera mult la calitate fata de centralele vechi. Mi-a spus ca toate sunt bune cat sunt noi :)) Insista tare pe marca de centrala Imergas Victrix Tera sau Motan Condens Plus 100, asta mi-a spus ca e fabricata undeva in judetul Neant, intr-o comuna undeva pe langa Targu Neamt, si ca majoritatea componentelor sunt straine, doar e asamblata in jud Neamt. Editat Ianuarie 10 de nicutop Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 5 minutes ago, nicutop said: ca centralele astea noi difera mult la calitate fata de centralele vechi. Dar randamentul este mult superior celor vechi. Și sunt mai ieftine. Nu-i mare efort financiar acum să o arunci la gunoi la 4-5 ani. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Poate pentru uni dar sa arunci 1000lei/an la gunoi nu stiu ce sa zic. Link spre comentariu
nicutop Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 (editat) Acum 2 ore, validae a spus: Sfatul meu e să iei o centrală duală, adică încălzirea și ACM să fie separate, practic are două boilere separate. Sunt ceva mai scumpe, dar nu stresezi unicul boiler cu cerințele zilnice de ACM, mai ales dacă centrala e departe de baie sau bucătărie. Nu e departe , vine instalata in bucatarie. Cineva mi-a sugerat ca sa cumpar centrala numai pentru incalzire si sa fie legata la un boiler indirect, ca atunci cu siguranta nu o sa am fluctuatii de apa calda, rece. Eu am boiler indirect mixt la centrala termica cu lemne, oare se poate lega centrala cu gaz la boilerul respectiv? Acesta fiind fixat pe verticala pe un perete pana la tavan. Unii spun ca ar merge, unii spun ca nu merge, ca trebuie instalat boilerul sub centrala, pe dusumea, ceea la mine nu e cazul, neavand spatiu necesar sa fie montat sun centrala cu gaz. Nu stiu cine ar putea sa ma lamureasca in privinta asta daca functioneaza cu boilerul din perete Editat Ianuarie 10 de nicutop Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 (editat) De ce nu ar functiona cu o instalatie separata, dedicata boilerului ? Daca centrala - care este numai pentru incalzire - are pompa de circulatie integrata, ar trebui facuta instalatie separata pentru boilerul indirect, cu robineti motorizati cu 3 cai si circuit de comanda cu prioritizare ACM. Daca centrala nu are pompa integrata, ca sunt (sau erau odata...) si asa, atunci se fac 2 instalatii cu pompe si termostate separate plus ceva supape de sens, pentru incalzire si pentru ACM, la care se adauga circuitele de comanda aferente.... A, si boilerul se izoleaza de vechea centrala pe lemne.... Eu asa as vedea.... PS Acum vreo 7-8 ani mi-am facut o instalatie de ACM cu boiler legata la o centrala cu ACM instant, de frica oscilatiilor de temperatura la ACM.... cu pompa de circulatie separata, termostat in boiler, vas de expansiune si restul. Editat Ianuarie 10 de draku Link spre comentariu
nicutop Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Un amic mi-a sugerat ca el are modelul acesta de centrala , si e foarte multumit de ea. https://www.emag.ro/centrala-termica-buderus-logamax-plus-gb172i-2-24-kdw-h-7736902864/pd/D9YHY6YBM/, M-ai multe detalii nu mi-a putut spune, ca nu se pricepe. Link spre comentariu
nicutop Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) M-am interesat pe la diferite firme din tara care comercializeaza centrale pe gaz si am primit urmatoarele oferte, 1. Centrala termica in condensare Motan Condens Plus 100 C38GC25V1, 25 kw 2. Centrala termica pe gaz in condensare Immergas Victrix Tera 24/28 V2 3. Centrala termica pe gaz in condensare Ariston Clas One WIFI 24 KW 4. Centrala termica in condensare Viessmann Vitodens 050-W 25 B0KA, 25 kW 5. Centrala termica în condensare Vaillant ecoTEC Pure 23 kW incalzire și apa calda. Majoritatea mi-au recomandat sa cumpar centrala care face si apa calda instant, deoarece este mult mai avantajoasa pentru un apartament, decat aceea care e doar pentru incalzire si trebuie racordata la un boiler termoelectric indirect. Problema cea mai mare este ca nu ma pot decide pe care sa o cumpar...Poate ma ajuta cineva cunoscator sa iau cea mai buna decizie, sau imi da o alta sugestie. Editat Ianuarie 25 de nicutop Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Nu sunt cunoscător, dar am avut aceiași senzație acum câteva luni. Până am cumpărat o centrala am citit păreri, am cerut păreri, am căutat pe net informații. Până la urmă m am oprit la immergas victrix tera 24/28 v2. Am primit informații de la cel care face garanțiile la ele, rata de defecte este destul de mica, nu a avut comparație cu alte tipuri fiindcă doar cu astea lucrează. Eu o am de vreo 3 luni instalată și merge super. Trebuie sa ai in vedere suprafață de încălzit. Nu trebuie sa cumperi nici mai mare decât necesarul . Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Pina la urma mai toate merg bine cit sint noi, citiva ani. Diferenta este citi ani va merge fiecare dintre ele pina ce va trebui reparata si apoi pina ce va trebui schimbata. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 26 Partajează Postat Ianuarie 26 Eu as opta pentru ultimile 2 ,si verificaca sa ai si un sevice serios in zona Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum