Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare achizitie centrala pe gaz

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

13

• Alic

9

• nicutop

7

• manolo

5

Top autori în acest subiect

17 minutes ago, manolo said:

Viesmann

Am una de 25 de ani. Curge puțin pe la un robinet de alimentare cu apă.
Altă problemă nu a avut. Dar a costat ceva.
Și este dublă ca volum ca una de azi și de 2-3 ori mai grea.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 1 oră, mihaiaurul a spus:

Daca nu ai bani să cumperi o centrală de top, cumpără și instalează de la o firmă care are recomandări pe net.
Toate cele ieftine sunt la fel de bune sau proaste. Dacă ai noroc, 3-4 ani nu vei avea probleme cu ea.

Asa este, aproape fiecare dintre noi facem un efort financiar cand e vorba de o asemenea investitie, si e destul de neplacut sa faci o alegere proasta. De aceea incerc sa ma documentez cat mai bine posibil sa ma pot decide, dar mai e si chestia de noroc, cum spuneai..

Link spre comentariu
Acum 1 oră, mihaiaurul a spus:

Am una de 25 de ani. Curge puțin pe la un robinet de alimentare cu apă.
Altă problemă nu a avut. Dar a costat ceva.
Și este dublă ca volum ca una de azi și de 2-3 ori mai grea.

Ieri am fost intr-un magazin de specialitate si chiar asta imi spunea domnul mai in varsta de acolo, ca centralele astea noi difera mult la calitate fata de centralele vechi. Mi-a spus ca toate sunt bune cat sunt noi :))

Insista tare pe marca de centrala Imergas Victrix Tera  sau  Motan Condens Plus 100, asta mi-a spus ca e fabricata undeva in judetul Neant, intr-o comuna undeva pe langa Targu Neamt, si ca majoritatea componentelor sunt straine, doar e asamblata in jud Neamt.

Editat de nicutop
Link spre comentariu
5 minutes ago, nicutop said:

ca centralele astea noi difera mult la calitate fata de centralele vechi.

Dar randamentul este mult superior celor vechi. Și sunt mai ieftine.
Nu-i mare efort financiar acum să o arunci la gunoi la 4-5 ani.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Sfatul meu e să iei o centrală duală, adică încălzirea și ACM să fie separate, practic are două boilere separate.

Sunt ceva mai scumpe, dar nu stresezi unicul boiler cu cerințele zilnice de ACM, mai ales dacă centrala e departe de baie sau bucătărie.

Nu e departe , vine instalata in bucatarie. Cineva mi-a sugerat ca sa cumpar centrala numai pentru incalzire si sa fie legata la un boiler indirect, ca atunci cu siguranta nu o sa am fluctuatii de apa calda, rece. Eu am boiler indirect mixt la centrala termica cu lemne, oare se poate lega centrala cu gaz la boilerul respectiv? Acesta fiind fixat pe verticala pe un perete pana la tavan. Unii spun ca ar merge, unii spun ca nu merge, ca trebuie instalat boilerul sub centrala, pe dusumea, ceea la mine nu e cazul, neavand spatiu necesar sa fie montat sun centrala cu gaz.

Nu stiu cine ar putea sa ma lamureasca in privinta asta daca functioneaza cu boilerul din perete

Editat de nicutop
Link spre comentariu

De ce nu ar functiona cu o instalatie separata, dedicata boilerului ?

Daca centrala - care este numai pentru incalzire - are pompa de circulatie integrata, ar trebui facuta instalatie separata pentru boilerul indirect, cu robineti motorizati cu 3 cai si circuit de comanda cu prioritizare ACM.

Daca centrala nu are pompa integrata, ca sunt (sau erau odata...) si asa, atunci se fac 2 instalatii cu pompe si termostate separate plus ceva supape de sens, pentru incalzire si pentru ACM, la care se adauga circuitele de comanda aferente....

A, si boilerul se izoleaza de vechea centrala pe lemne....

Eu asa as vedea....

PS

Acum vreo 7-8 ani mi-am facut o instalatie de ACM cu boiler legata la o centrala cu ACM instant, de frica oscilatiilor de temperatura la ACM.... cu pompa de circulatie separata, termostat in boiler, vas de expansiune si restul. 

Editat de draku
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări