doru3160 Postat Decembrie 13, 2024 Partajează Postat Decembrie 13, 2024 Un articol bun pt un start, deși și aici se preferă soluția dată de specialiști funcție de specificul locației. https://www.facebook.com/share/cjAEf2uuG8ub9JiW/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2024 Partajează Postat Decembrie 19, 2024 Pentru moderatorul Validae, daca supradimensionez caloriferele, nu creste automat si consumul de gaz? Centrala va trebui sa incalzeasca mai multa apa, fiind mai multa apa in instalatie si automat creste si consumul de gaz, sau gresesc.. Nu gasesc un calculator de dimensiunea caloriferelor cat de cat corect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2024 Partajează Postat Decembrie 19, 2024 (editat) La 10.12.2024 la 20:37, doru3160 a spus: La consum, indiferent ce ai cumpăra, dacă e același principiu, o să ai consum nesemnificativ diferit. Spun asta ca să nu compari o centrala clasica cu una cu ardere în condensare. De aia zic, consumul va fi diferit doar în funcție de pierderi, și dacă îți dau eu consumul meu, e posibil să fii dezamăgit când în condițiile de la tine nu-l vei putea reproduce, înțelegi? Inteleg ce spui , dar eu ma refer si la aspectul unde este fabricata centrala respectiva si cu ce fel de componente este echipata, daca sunt cat de cat de calitate, sau sunt de o calitate indoielnica... Editat Decembrie 19, 2024 de nicu_top Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2024 Partajează Postat Decembrie 19, 2024 Acum cu globalizarea, nu mai ai nici o garanție pe calitatea componentelor. Oricum o dai, tot la China ajungi, indiferent de ce scrie pe panou. De ex pe mine m-a convins cu motan condens 100 plus (kober) cu faptul că asta mai folosește metal acolo unde modele mai cu staif au băgat plastice, reducând fiabilitatea. Firma oferă 7 ani de garanție. Plus ca 25 ani de colaborare cu băiatul de la firma care asigura mentenanță și service garanție și post garanție m-a asigurat ca între opțiunile mele cea mai buna alegere este motan, despre care habar nu aveam. Am mers pe mâna lui, și după a treia iarna de exploatare, nu am ce reproșa. Singura precauție ce a trebuit să o iau, a fost alimentarea prin sursă neintreruptibila. E mofturoasa la căderile de tensiune de durată mică. Am găsit-o de câteva ori pe avarie, și după ce am alimentat-o prin sursă nu am mai avut probleme. Noaptea erau căderi scurte de tensiune și câteodată chiar repetate în perioada mică de timp. Am în casă priza telecomandata, și rămâne pe OFF după întreruperea tensiunii. Asa mi-am dat seama ca sunt acele întreruperi, altfel nu eram convins că se întâmplă. Centrala veche, una de la baxi a mers la mine 16 ani și acum merge la un cunoscut care avea tot același model, dar cu probleme. Aia nu era mofturoasa la alimentare, avea traf pe placă. A montat-o pe a mea, și a lui a făcut-o piese. Nici despre aia nu știam nimic când am cumpărat-o. Dar m-a convins perioada de garanție de 5 ani oferită. Eu umblam după vaillant, dar aveau doar un model vechi pe piață, și numai 2 ani garanție. Poate greșesc, dar când un producător oferă perioadă de garanție mai mare decât standard, înseamnă că se bazează pe produsul lui. Pt mine asta a fost un criteriu eliminatoriu în alegere. Asta pot să recomand, dar un model anume, nu. Se poate întâmpla ca ce merge la mine, la altul să facă necazuri. Am pățit asa cu TV Samsung, dar deja e altă discuție. Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 20, 2024 Partajează Postat Decembrie 20, 2024 Acum 11 ore, nicu_top a spus: Pentru moderatorul Validae, daca supradimensionez caloriferele, nu creste automat si consumul de gaz? Centrala va trebui sa incalzeasca mai multa apa, fiind mai multa apa in instalatie si automat creste si consumul de gaz, sau gresesc.. Nu gasesc un calculator de dimensiunea caloriferelor cat de cat corect. Nu creste consumul de gaz. Invers, da. Încălzește mai multă apă dar nu este rece. Dacă ai avea radiatoare dimensionate la limită, apa se întoarce la centrală mai rece. Eu am caliriferele mai mult decât dublu față de ce a reieșit din calcul. Consumul de gaz este destul de mic în comparatie cu vecinul de sus sau de jos. Eu am făcut instalațiile dar nu m-au ascultat la dimensiunile radiatoarelor. Centralele sunt aceleasi, de la Bosch. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 20, 2024 Partajează Postat Decembrie 20, 2024 Acum 16 ore, nicu_top a spus: Pentru moderatorul Validae, daca supradimensionez caloriferele, nu creste automat si consumul de gaz? Centrala va trebui sa incalzeasca mai multa apa, fiind mai multa apa in instalatie si automat creste si consumul de gaz, sau gresesc.. Nu gasesc un calculator de dimensiunea caloriferelor cat de cat corect. Absolut deloc. Este un fals mit. Conform legilor termodinamicii, din cauza cărora nu există nici perpetum mobile de exemplu, energia consumata ca să ridici temperatura cu un anumit nr de grade, în condiții identice de suprafata/volum/pierderi (prin pereti sau alte pierderi) este aceeași. La calorifere mari cu volum mare de apa va exista o inerție mai mare, adică se va incalzi mai greu iar volumul mare de apa va continua încălzirea încăperii chiar și după oprirea centralei. Dacă știi cind sa oprești centrala astfel incit atunci cind caloriferele s-au răcit temperatura în încăpere sa fie cea dorita, atunci consumul va fi identic. Caloriferele mari ajuta chiar la scăderea consumului pt ca pt același transfer termic (viteza de încălzire - sa zicem) caloriferele au nevoie de o temperatura mai mica iar temperatura mai mica a ajentului termic ajuta centrala sa lucreze mai mult timp în condesatie avind un randament îmbunătățit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) La 19.12.2024 la 22:16, doru3160 a spus: Acum cu globalizarea, nu mai ai nici o garanție pe calitatea componentelor. Oricum o dai, tot la China ajungi, indiferent de ce scrie pe panou. De ex pe mine m-a convins cu motan condens 100 plus (kober) cu faptul că asta mai folosește metal acolo unde modele mai cu staif au băgat plastice, reducând fiabilitatea. Firma oferă 7 ani de garanție. Plus ca 25 ani de colaborare cu băiatul de la firma care asigura mentenanță și service garanție și post garanție m-a asigurat ca între opțiunile mele cea mai buna alegere este motan, despre care habar nu aveam. Am mers pe mâna lui, și după a treia iarna de exploatare, nu am ce reproșa. Singura precauție ce a trebuit să o iau, a fost alimentarea prin sursă neintreruptibila. E mofturoasa la căderile de tensiune de durată mică. Am găsit-o de câteva ori pe avarie, și după ce am alimentat-o prin sursă nu am mai avut probleme. Noaptea erau căderi scurte de tensiune și câteodată chiar repetate în perioada mică de timp. Am în casă priza telecomandata, și rămâne pe OFF după întreruperea tensiunii. Asa mi-am dat seama ca sunt acele întreruperi, altfel nu eram convins că se întâmplă. Centrala veche, una de la baxi a mers la mine 16 ani și acum merge la un cunoscut care avea tot același model, dar cu probleme. Aia nu era mofturoasa la alimentare, avea traf pe placă. A montat-o pe a mea, și a lui a făcut-o piese. Nici despre aia nu știam nimic când am cumpărat-o. Dar m-a convins perioada de garanție de 5 ani oferită. Eu umblam după vaillant, dar aveau doar un model vechi pe piață, și numai 2 ani garanție. Poate greșesc, dar când un producător oferă perioadă de garanție mai mare decât standard, înseamnă că se bazează pe produsul lui. Pt mine asta a fost un criteriu eliminatoriu în alegere. Asta pot să recomand, dar un model anume, nu. Se poate întâmpla ca ce merge la mine, la altul să facă necazuri. Am pățit asa cu TV Samsung, dar deja e altă discuție. Si eu am discutat cu cineva care are o centrala motan condens 100 plus (kober) de 25 kw, si mi-a spus ca nu e prea multumit de ea in privinta apei calde, a spus ca de multe ori apa calda vine in valuri, cand mai calda cand mai calie, sa aiba dansul o problema la centrala, sau e un defect ascuns a brendului respectiv? Dumneata intampini problema asta la centrala respectiva? Editat Decembrie 21, 2024 de nicu_top Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) Salut, Daca centrala e cu schimbator in placi trebuie curatat schimbatorul, de aceea vine apa in valuri calda /rece. Am avut problema asta la centrala mea Baxi Luna 240FI si s-a rezolvat prin curatarea schimbatorului. BR/Daniel Editat Decembrie 21, 2024 de Craciun Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Nu, chiar sunt mai mulțumit decât cu cealaltă. La cea veche, la duș venea un val de fierbinte, și pe urmă scădea și rămânea temperatura constanta, cea presetata. La asta, vine progresiv din ce în ce mai caldă, pana ajunge la temperatura setată, după care rămâne așa până termini solicitarea de apa caldă. De aia spuneam, nu este indicat sa recomanzi, pt că modul de utilizare și instalația difera de la caz la caz. Eu fac numai duș, nevasta umple cada, nu se împacă cu dușul. Modularea flacarii merge foarte bine, nu variază temperatura apei funcție de debit...in limite decente, bineînțeles. Eu sunt (sincer) mulțumit de felul cum se comporta după 3 ani de utilizare. Dar asta nu înseamnă că indemn și pe alții să cumpere. Nu au decât să compare ofertele și sa aleagă fiecare după nevoile lui. Acum 19 minute, nicu_top a spus: Dumneata intampini problema asta la centrala respectiva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 La 20.12.2024 la 9:13, Alic a spus: Nu creste consumul de gaz. Invers, da. Încălzește mai multă apă dar nu este rece. Dacă ai avea radiatoare dimensionate la limită, apa se întoarce la centrală mai rece. Eu am caliriferele mai mult decât dublu față de ce a reieșit din calcul. Consumul de gaz este destul de mic în comparatie cu vecinul de sus sau de jos. Eu am făcut instalațiile dar nu m-au ascultat la dimensiunile radiatoarelor. Centralele sunt aceleasi, de la Bosch. Sunt bune centralele de la Bosch, ce model este? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6 Partajează Postat Ianuarie 6 La 20.12.2024 la 9:13, Alic a spus: Nu creste consumul de gaz. Invers, da. Încălzește mai multă apă dar nu este rece. Dacă ai avea radiatoare dimensionate la limită, apa se întoarce la centrală mai rece. Eu am caliriferele mai mult decât dublu față de ce a reieșit din calcul. Consumul de gaz este destul de mic în comparatie cu vecinul de sus sau de jos. Eu am făcut instalațiile dar nu m-au ascultat la dimensiunile radiatoarelor. Centralele sunt aceleasi, de la Bosch. As fi recunoscator daca imi spiu cat de mari trebuie sa fie caloriferele ca sa mearga in regim de condensatie, la tine ce dimensiune au fata de vecinii tai. La mine de exemplu pentru o camera de 20mp cat de mare trebuie sa fie caloriferul sa mearga centrala in regimul de condensare? La 20.12.2024 la 9:13, Alic a spus: Nu creste consumul de gaz. Invers, da. Încălzește mai multă apă dar nu este rece. Dacă ai avea radiatoare dimensionate la limită, apa se întoarce la centrală mai rece. Eu am caliriferele mai mult decât dublu față de ce a reieșit din calcul. Consumul de gaz este destul de mic în comparatie cu vecinul de sus sau de jos. Eu am făcut instalațiile dar nu m-au ascultat la dimensiunile radiatoarelor. Centralele sunt aceleasi, de la Bosch. As fi recunoscator daca imi spiu cat de mari trebuie sa fie caloriferele ca sa mearga in regim de condensatie, la tine ce dimensiune au fata de vecinii tai. La mine de exemplu pentru o camera de 20mp cat de mare trebuie sa fie caloriferul sa mearga centrala in regimul de condensare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6 Partajează Postat Ianuarie 6 Acum 4 minute, nicu_top a spus: As fi recunoscator daca imi spiu cat de mari trebuie sa fie caloriferele ca sa mearga in regim de condensatie, la tine ce dimensiune au fata de vecinii tai. La mine de exemplu pentru o camera de 20mp cat de mare trebuie sa fie caloriferul sa mearga centrala in regimul de condensare? Mentionez ca apartamentul nu este izolat , doar are geamuri termopan. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Ce fel de calorifere aluminiu sau otel? ce inaltime are camera? Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Deseneaza planul apartamentului si pozitionarea cardinala. Incluzi si suprafata fiecarui spatiu. Simplu, pe un A4 si-i faci o poza. Mentionezi peretii exteriori... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Dacă pt probleme din astea veniți pe forum să le rezolvați, cred că mai bine apelați la o firmă specializata. Câteodată economia făcută prin abordare personala, iese pe nas în exploatare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum