Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandati-mi doi finali ce sa scoate 400-500w pe 8 ohmi !

Postări Recomandate

Salut!Dupa cum spune si titlul, vreau sa fac o satie de 2x400 - 2x500w, chestia e ca am nevoie de finali si nush sa ma hotarasc!As dori ca finalii sa fie neaparat la +350w si sa scoata aceasta putere pe 8ohmi deoarece asa am boxele, initial ma oprisem la ipa400 dar astea scot putere maxima pe 4 ohmi si eu as avea nevoie pe 8, nu e neaparat sa scoata putere mai mare pe 4 ohmi, nici nu ma intereseaza sa mearga pe 4 dar este o solutie, nu se stie ce ne rezerva viitorul.As dori sa se alimenteze cam la aceasi tensiune ca si ipa400 !Ms Bafta !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddeliciu

4

• Dr.L

2

• snipson

1

• ranga

1

Top autori în acest subiect

ipa800,cu atatea perechi de finali cati are si ipa400 tensiunea trebuie obligatoriu sa fie mai mare,nu poti scoate 400w/8ohmi cu aceeasi tensiune cu care scoti 400w/4ohmieventual daca e critica tensiunea,poti pune 2 ipa 400 in punte(asta numai pe 8 ohmi) si iti vor scoate 400w,dar vor si consuma

Link spre comentariu

Nu e chiar o problema daca se alimenteaza pe tensiune si/sau intensitate mai mare , dar chestia e ca as vrea ceva sa scoata 400-500 w pe 8, si nu m-as opri la ipa400 sau 800, as dori altceva ce sa scoata puterea maxima pe 8, nu pe 4, nush cum sa va explic dar boxele ce le am merg pe 8 ohmi, si alea o sa le folosesc la aceasta statie, si n"are rost sa irosesc putere care sa o scoata pe 4. Daca aveti de vanzare finali potriviti cu ceea ce doresc eu, sunt amator.Merci !Bafta !

Link spre comentariu

Nu stiu cat de buna este metoda mea dar gasesc piesele care-mi trebuie si sigur se gasesc si in romania. Ma duc in pagina la metrafo(de exemplu), aleg produse, semiconductori, tranzistori(mos sau bipolari.,.. de care preferi) apoi ii ordonez dupa pret descrescator.Astfel gasesc ce-mi trabuie. Bineinteles, sar peste cele care costa xxx lei bucata... :Dla mos primul din lista esteIXFN130N30 Tranzistor N-MOSFET 300V 130A 700W SOT227Bdar costa 2 milioane!!!

Link spre comentariu

Cred ca ma complic prea mult alegand modul tau, mai ales ca nu detin destule cunostinte, eu as vrea tot circuitul pun preamp si tensiune si sa se auda :DDaca nu gasesc nimic avantajos cred ca o sa ma opresc tot la ipa 400 .Ms frumos !

Link spre comentariu

man,problema nu sunt finalii,ipa 400 poate scoate 400w pe 8 ohmi(e capabil sa duca curentul) dar probabil la tensiunea de alimentare necesara pt 400w/8 ohmi ar face alte componente pocfoloseste schema de ipa 800(care poate scoate 800w/8 ohmi si >400w/8 ohmi),doar ca n-are rost sa pui toate perechiile de finali(curentul e mai mic pe 8 ohmi decat pe 4),ci pui atatea cat are ipa 400,si maresti tensiunea,la aceeasi tensiune nu faci nimicnu irosesti nici o putere,diful isi ia cat ii permite tensiunea de alimentare,asta daca tarful si finalii ampului sunt bine dimensionate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări