nickxyzt Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Am achizitionat recent un transformator (nou) cu separatie de 160VA. Este marcat 230V primar si 230V secundar. Insa pe secundar tensiunea este de 250V. Oare acest lucru este intentionat, sau este defect de fabricatie? Ar trebui sa mai elimin din spire pe secundar? Multumesc! Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Acum 51 minute, nickxyzt a spus: trebui sa mai elimin din spire pe secunda se poate lega invers...apoi masori, ... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Contează mult și ce tensiune ai tu la rețea când faci măsurătoarea. Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Si mai conteaza si sarcina, in gol am observat ca majoritatea transformatoarelor noi scot o tensiune mai mare. Link spre comentariu
nickxyzt Postat Decembrie 4, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Acum 10 minute, validae a spus: Contează mult și ce tensiune ai tu la rețea când faci măsurătoarea. Cand am masurat, aveam 235V la intrare, si 250V la iesire. Am pus si un consumator de 50W, dar nu a scazut deloc tensiunea de iesire. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Cum a scris colegul mai înainte, îl poți conecta și invers. Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Tensiune similara am si eu pe transformatorul de separatie produs de o companie germana. (250VA) Acum am la priza 237.3V si la iesirea din traf am 252.8V, daca il incarc cu sarcina cat puterea lui tensiunea scade la cea scrisa pe el (230V primar si 2x115V secundarul) Nu este nici o problema ca tensiunea este putin mai ridicata in secundar, eu il folosesc de mai bine de 2 ani si nu am avut neplaceri... Link spre comentariu
nickxyzt Postat Decembrie 5, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2024 Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum