Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung 75" fara lumina ecran

Alin Jucu

Postări Recomandate

Buna ziua! Am un tv Samsung UE75AU9075U la care nu se mai vede nimic pe ecran...e negru. Daca te uiti de aproape cu un flash, se intrezareste ceva...f slab. Sunetul e ok. Nu am experienta in domeniu...daca stie cineva sa imi dea un sfat, as fi tare recunoscator. Am deschis partea din spate si ce pot sa mai spun este ca nu se vede deloc lumina de fond...

Multumesc anticipat

tv1.jpg

tv2.jpg

Editat de Alin Jucu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alin Jucu

7

• doru3160

4

• validae

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exact.Dar ai fost avertizat, e o lucrare extrem de riscantă, mai ales dacă nu ai mai făcut asta.Și uneori nu e chiar din barete, mai cedează și invertorul ce alimentează ledurile.Dar trebuie măsurat înainte, dacă ai cu ce, vrei și poți, există tutoriale pe net.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Exact.Dar ai fost avertizat, e o lucrare extrem de riscantă, mai ales dacă nu ai mai făcut asta.Și uneori nu e chiar din barete, mai cedează și invertorul ce alimentează ledurile.Dar trebuie măsurat înainte, dacă ai cu ce, vrei și poți, există tutoriale pe net.

Am inteles. Ok, tin cont...Mare multam. Doamne ajuta!

Link spre comentariu

Oare ar putea sa ma ajute cineva sa gasesc baretele corespunzatoare la modelul de tv al meu? (Amazon...europa daca e posibil). Eu am gasit ceva, dar as vrea sa fiu sigur ca e ok ceea ce iau... As fi din nou tare recunoscator. Multumesc

Editat de Alin Jucu
Link spre comentariu

Nu există o garanție că acest tv a fost echipat doar un singur tip de barete.

Uneori același tv poate fi echipat cu barete de tipuri diferite.

Dacă sigur sunt baretele de vină, trebuie demontat cu mare atenție panelul și citită seria baretelor.

Atunci doar poți să cauți și să cumperi exact ce trebuie.De găsit se găsesc orice barete și la noi, nu trebuie să cauți prea departe.Dacă ai îndemânare și curajul să faci asta, există tutoriale video cu schimbare de barete, cel puțin la unele modele de tv, dar procedura e în mare parte la fel.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, validae a spus:

Nu există o garanție că acest tv a fost echipat doar un singur tip de barete.

Uneori același tv poate fi echipat cu barete de tipuri diferite.

Dacă sigur sunt baretele de vină, trebuie demontat cu mare atenție panelul și citită seria baretelor.

Atunci doar poți să cauți și să cumperi exact ce trebuie.De găsit se găsesc orice barete și la noi, nu trebuie să cauți prea departe.Dacă ai îndemânare și curajul să faci asta, există tutoriale video cu schimbare de barete, cel puțin la unele modele de tv, dar procedura e în mare parte la fel.

Ok, multumesc frumos inca o data. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Alin Jucu a spus:

Oare ar putea sa ma ajute cineva sa gasesc baretele corespunzatoare la modelul de tv al meu? (Amazon...europa daca e posibil). Eu am gasit ceva, dar as vrea sa fiu sigur ca e ok ceea ce iau... As fi din nou tare recunoscator. Multumesc

Am făcut și eu treaba asta rușinoasă de câteva ori. Când pleci la drum cu asa ceva, îți trebuie o masă liberă (inutil sa precizez sa fie perfect plana) pe care poți pune o pătură, nu prea groasă, și unde să nu aibe acces nimeni câteva zile, cât durează în cel mai fericit caz să ajungă bretele la tine. Când spui panel, să te gândești la coaja unui ou. Cam la fel de gingașe e treaba. Dar cu răbdare, poți să o faci singur. Dacă crezi că nu reușești, atunci caută și te du la cineva care contra cost îți va rezolva problema, și te va scuti de stres. 

Link spre comentariu

doru3160 ai uitat să spui de praf. Camera unde desfaci panelul, nu trebuie să aibă praf deloc. Iar hainele cu care te îmbraci, nu trebuie să lase scame sau alte chestii...

Link spre comentariu

Asta învață, nu e flagrant. Și apoi mă gândeam că nu l-o demonta în șopron unde tine materiale de construcții. Găsește el un loc liniștit. Eu am avut noroc, nu am folosit combinezonul de protecție chimica, dar nici nu au căzut mototoale de scame de pe mine... M-am scuturat și eu un pic. Basma nu am purtat, pt că mi-am lăsat chelie deasă, deci nici păr nu a căzut. A fost bine. O sa fie și la el dacă nu crapă panelul. 

Link spre comentariu

Am noroc de blat mare la job, cam 220x100cm. Acasă nu am avut curaj, se baga motanul în seamă și umbla pe acolo. Dar chiar și așa, nu m-am încumetat prea des la operațiunea asta. Numai când nu am avut încotro, vechiul pcr... prieteni, cunoștințe, relații. 

Link spre comentariu

Vă salut din nou domnilor și sincer, chiar apreciez toate sfaturile voastre. In cazul meu, cum spuneam, e pentru prima dată si am decis să mă încumet :) . Unui prieten i s-a stricat tv-ul de care e vorba si vroia sa il arunce. Zic stai sa vedem un pic....s-a bucurat că l-am scăpat de el. Așa că, nu prea am nimic de pierdut și dacă il nenorocesc :)  Eu am de 55”, dar ar venii bine ceva mai mare si mai bun... Tv-ul are 3 ani... Am cerut led-urile si astept sa imi ajunga pe saptamana viitoare. Am spatiu mare in salon, cu masă mare...e ok. Legat de ventuze, trebuie ceva special? Sau cele normale pentru geamuri? Voi actualiza situatia zilele urmatoare. Un weckend placut tutror!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări