Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv fotografie Kirlian

fdorel

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Alic a spus:

Și cum le folosește? 
intrebati un fotograf care stie .Am sugerat doar un model de sursa de inalta tensiune (cred mai la indemana si usor de modificat),ceea ce solicita initiatorul topicului.

Editat de Barbaro
Link spre comentariu
La 04.12.2024 la 11:29, fdorel a spus:

Eu nu sunt interesat de bioenergii și aure. Sunt artist și doresc să printez acest efect trecut prin plante pe hârtie fotografică . Mulțumesc de ajutor ! 

Salut!

Cum developati hartia foto? metoda clasica - revelator >fixator>spalare >uscare? ma intereseaza .. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, vasile barsan a spus:

Salut!

Cum developati hartia foto? metoda clasica - revelator >fixator>spalare >uscare? ma intereseaza .. 

exact ! Metoda clasică. Acum nu știu până nu am dispozitivul cum voi capta această undă pe film foto alb negru sau hârtie. Este o doamnă care făcea astfel de fotografii prin anii 70 https://www.musiol.ca ceva asemănător vreau să reușesc. 

Link spre comentariu

Mda....

Cu proiectul prezentat de respectivul domn (ultimele poze din postarea initiala)  doar te joci . E drept ca e mai ieftin de realizat si nu implica un efort financiar care sa te impiedice sa experimentezi indiferent de rezultat.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, fdorel a spus:

exact ! Metoda clasică. Acum nu știu până nu am dispozitivul cum voi capta această undă pe film foto alb negru sau hârtie. Este o doamnă care făcea astfel de fotografii prin anii 70 https://www.musiol.ca ceva asemănător vreau să reușesc. 

Felicitari! O sa poti !Intre timp am mai studiat fenomenul , destul de intersant (cel putin pentru mine), dispozitivul pare a fi suficient de simplu - se pot gasi componente pentru stativ aparat , etc. cu asta poate va pot ajuta .. fata de anii'70 acum poti capta imaginea digital(muuuult mai ieftin),nu intamplator am scris cu mult " u" , vine dela usturator pret (pentru cei care lucreaza inca cu film..eu si altii )

Link spre comentariu
La 04.12.2024 la 11:28, Ion_Bumbu a spus:

Asta sa n-o mai spuneti niciodata, va contrazice unu ce-a luat din gresala ceva sute de W in 3,5MHz pe mina la citeva sute de V, de`, antena long wire neizolata plecind direct de pe final.

Taietura a fost cam de 5-6mm adincime noroc ca a fost in laterla palmei pe exterior si n-a taiat nimic!.

Corect, dar finalul acelui emitator era in clasa C, nu scotea unda pura sinus, sau dreptunghi.

Evident ca la un anumit nivel de putere, cu tot skin-effect-ul va puteti alege cu arsuri destul de severe, pielea omului nu e cupru, are o rezistivitate si se evapora apa din tesuturi, dar nu e cazul de electrocutare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări