fdorel Postat Decembrie 3, 2024 Partajează Postat Decembrie 3, 2024 Salutare! am nevoie de ajutor pentru a construi un sistem de fotografiat Kirlian pentru experiențe artistice . În mare este nevoie de o sursă Ac de voltaj mare. Sunt mai multe posibilități de a construii acest dispozitiv , pe internet sunt diverse metode. Acesta este originalul : https://www.instructables.com/High-Voltage-Power-Supply-for-Kirlian-Photography/ din câte am mai citit se mai folosesc transformatoare tv vechi , transformatoare firme luminoase …dar se găsesc pe piața românească module high voltage ca acesta https://www.sigmanortec.ro/modul-generator-aprindere-de-inalta-frecventa-7-15v-15-20kv-ac Va multumesc ! Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 3, 2024 Partajează Postat Decembrie 3, 2024 In ultima fotografie ai totul exemplificat. Toate modulele se gasesc la magazinele on-line din tara sau pe Aliexpres. Totul este sa respecti modul de conectare si sa le aranjezi corespunzator intr-o carcasa. Link spre comentariu
fdorel Postat Decembrie 3, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2024 Nu am cunoștințele necesare să pun toate piesele împreună . Am nevoie de ajutor. Merci ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Dacă îți completezi localitatea la profil, poate se găsește cineva prin zonă. Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 I-am trimis un mesaj privat ca-s curios de chestia asta, fiind si eu pasionat de fotografie. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 ATENTIE ! Sunt tensiuni periculoase ! NU recomand neinitiatilor . Nu mai dati sfaturi care pot avea efecte nedorite . Link spre comentariu
fdorel Postat Decembrie 4, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Acum 5 ore, validae a spus: Dacă îți completezi localitatea la profil, poate se găsește cineva prin zonă. Scuze ! Sunt din București Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 E curent mic, sa fim noi sanatosi cite descarcari electrostatice n-am avut si pina acum... Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 N-a dat nimeni niciun sfat. Nu atingi electrozii asa cum nu bagi degetele in priza... 1 oră în urmă, antonvasileeee a spus: Nu mai dati sfaturi care pot avea efecte nedorite . Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 (editat) 5~15 mA la 15-20kV nu e chiar mic . Editat Decembrie 4, 2024 de antonvasileeee Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 (editat) 1. Nu are nicio legatura curentul furnizat de aceasta sursa HV, poate fi si de 1A fara nicio problema de siguranta pentru utilizator, atat timp cat frecventa curentului este de peste 50...60 KHz! Skin effect-ul face imposibila patrunderea curentului alternativ de aceasta frecventa chiar si 1mm in organismul uman, teribil de periculos ar fi insa, curentul continuu, sau curentul alternativ de joasa frecventa(50Hz)! 2."Efectul Kirlian" NU EXISTA, este o aiureala, o naivitate raspandita de cultura New Age prin anii `70, este un simplu efect de conductie periferica si electrostatica("puterea varfurilor"), niciun fel de legatura cu "bioenergii" sau alte aiureli. 3. In niciun caz jucaria aia de la Sigmanortec nu furnizeaza 5 mA la 20KV, poate doar 50uA la 4000...6000V, sursa mea construita home-made furnizeaza 1mA/20KV, consuma cca. 60W si cantareste ~2,5kg cu radiator de peste 400 cmp si racire activa(ventilator EBM-Papst "turbat"). Editat Decembrie 4, 2024 de Spitfire 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 4, 2024 Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Acum 11 minute, Spitfire a spus: 1. Nu are nicio legatura curentul furnizat de aceasta sursa HV, poate fi si de 1A fara nicio problema de siguranta pentru utilizator, atat timp cat frecventa curentului este de peste 50...60 KHz! Skin effect-ul face imposibila patrunderea curentului alternativ de aceasta frecventa chiar si 1mm in organismul uman, teribil de periculos ar fi insa, curentul continuu, sau curentul alternativ de joasa frecventa(50Hz)! Asta sa n-o mai spuneti niciodata, va contrazice unu ce-a luat din gresala ceva sute de W in 3,5MHz pe mina la citeva sute de V, de`, antena long wire neizolata plecind direct de pe final. Taietura a fost cam de 5-6mm adincime noroc ca a fost in laterla palmei pe exterior si n-a taiat nimic!. Link spre comentariu
fdorel Postat Decembrie 4, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2024 Eu nu sunt interesat de bioenergii și aure. Sunt artist și doresc să printez acest efect trecut prin plante pe hârtie fotografică . Mulțumesc de ajutor ! Link spre comentariu
Barbaro Postat Decembrie 5, 2024 Partajează Postat Decembrie 5, 2024 (editat) Va salut ! Va propun sa incercati sa fotografiati astfel , ceva dispozitive folosite impotriva tantarilor , incepeti cu aceea ca o racheta de tenis , foloseste doua baterii tip AA , apoi sant cele alimentate la priza , alea mai vechi au un transformator separator ,la alea mai noi se intalnesc si cu multiplicator de tensiune . Mai departe experimentati tinand cont de recomandarile colegilor privind inalta tensiune ,pe riscul dumneavoastra .Succes. Editat Decembrie 5, 2024 de Barbaro Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 5, 2024 Partajează Postat Decembrie 5, 2024 Și cum le folosește? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum