orientalmed Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Salutari tuturor. revin pe forum cu o intrebare. Mai exista undeva un link de calculator (xls) sau soft sa pot calcula dimensiunile la o incinta VTP, avand datele difuzoarelor cu care o sa o echipez? Mai "pe lung" . As dori sa fac un al doilea proiect VTP ( primul a fost acum 10-15 ani cu P.Audio PA-800K si PCT 300) care imi place extrem de mult. Am inteles de la diversi vanzatori si de pe forum ca nu se mai fabrica difuzoarele acestea. Am cautat inlocuitori iar la poweraudio mi-au recomandat intr-un buget rezonabil urmatoarele: Oberton 8MB201 si MONACOR DT300 (sau poate Ciare HT264) Am inteles ca incintele necesita alte dimensiuni fata de proiectul initial si ...nu stu cum sa le calculez dimensiunile. Evident ca ar fi nevoie si de filtru. Banui ca un filtru generic de taiere in 2000 Hz nu ar fi chiar optimul. Multumesc Dan Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 O zi buna tuturor, Am sa revin la unele lucruri care sunt mai greu de gasit acum pe forum, si, care sper sa ii fie utile si userului care a initiat topicul: - conteaza mult la ce va fi utilizata incinta: auditii de calitate hi-fi, sonorizare ambientala sau evenimente cu muzica in forta; - pentru un calcul preliminar, calculatorul lui John Rutter este doar un punct de plecare, unele cerinte pentru incinta nefiind cuprinse in aceasta rutina de calcul; - in principiu, orice difuzor poate fi utilizat pentru o incinta Voigt, dar, cand se doreste obtinerea unei incinte cu maximum de performante audio, este bine ca wooferul sau mid wooferul sa fie cat mai potrivit ( Fs ales apropiat de performantele cerute la reproducerea frecventelor joase, o caracteristica de frecventa preferabil cat mai liniara in vecinatatea frecventei de taiere, daca se cupleaza cu un alt difuzor, o amortizare buna a miscarii echipajului mobil, un Xmax rezonabil si un Qts mai aproape de wooferul pentru incinta inchisa ); - midwooferul Oberton nu este potrivit pentru auditii hi-fi, avand un Fs destul de mare, o caracteristica destul de "agitata" si necesitand un punct de inflexiune pana in maximum 2.000 Hz la proiectarea filtrului si alegerea tweeterului. In momentul de fata se aduc in tara destule difuzoare din care se poate face o alegere potrivita cu destinatia incintei. Succes! - 1 Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Daca poti gasi Ciare HW204 pe 8 ohm si un tweeter complementar ca sensibilitate ai deja un pas mare inainte.Am aceasta combinatie si nu pot decat sa-i multumesc d-lui Mateescu alilas VTP ptr toata munca care a depus-o in revista Tehnium cu proiectele de tip incinta VTP prezentate.Cel mai bun sunet auzit pe aceasta combinatie a fost cu un Single-Ended cu 2A3 de 3 watt R.M.S.,cd player C.E.C TL51XZ si streamer Weiss MAN301.Spor in DIY Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum