Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IC PWM Controler

wiacob

Postări Recomandate

Buna ziua am o surs atx Antec  HCG-750 defecta , am gasit pwm controlerul cu partea de sus zburata, e un ic cu 4pini pe o parte si 3 pe cealalta , e vreo sansa sa gasesc cum se cheama?daca il inlocuiesc cu alt ic pwm cu 7 pini la intamplare e posibil sa mearga?sau nu...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumy

3

• wiacob

3

• misuraelectronic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 27 minute, wiacob a spus:

daca il inlocuiesc cu alt ic pwm cu 7 pini LA INTIMPLARE  e posibil sa mearga?sau nu..

raspunsul  la  intrebarea  ta se  afla  in  intrebare ...SAU NU ...

daca  vrei  sa  faca poc  si/sau  sa  agravezi  daunele  deja  existente , atunci  n-ai  decit  sa  procedezi  ca  in  citatul  tau ...

corect  in  cazul  tau  se  procedeaza exact   asa ...

se  scoate  schema  amplasarii  pinilor  integratului  original  , apoi  se  verifica  virgula  care  sint  integratele  care  respecta  aceasta  amplasare ...

se  numeste  REVERSE  ENGINEERING  aceasta  manevra ...

Link spre comentariu

Am investigat , cum m-ati sfatuit ,situatia se prezinta asa : partea cu 4 pini -toti merg la masa ,partea cu 3 pini -unul (cel solo) merge la una din cele doua bobine ale  ,  trafului pentru 5v -primar , in continuare dupa cel lipsa urmatorul merge la masa printr-un condensator si la o rezistenta -dioda(care pare scurtcircuitata  in circuit) -tranzistor  si condensator la masa

(asta ar fi lantul) iar ultimul pin merge la unul din cele 3 optocouplere.Am gasit ceva ce seamana cu aceasta dispunere a pinilor -TNY274-280 , ce parere aveti , asta ar fi?🤔

Opera Snapshot_2024-11-30_202739_www.power.com.png

Link spre comentariu

Cauta cu imagini google ce am pus mai sus. Tocmai opream calculatorul.

EDIT: eu l-am gasit cu cautare google, numele sursei urmat de PWM circuit. Apoi IMAGINI.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări