wiacob Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Buna ziua am o surs atx Antec HCG-750 defecta , am gasit pwm controlerul cu partea de sus zburata, e un ic cu 4pini pe o parte si 3 pe cealalta , e vreo sansa sa gasesc cum se cheama?daca il inlocuiesc cu alt ic pwm cu 7 pini la intamplare e posibil sa mearga?sau nu... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Acum 27 minute, wiacob a spus: daca il inlocuiesc cu alt ic pwm cu 7 pini LA INTIMPLARE e posibil sa mearga?sau nu.. raspunsul la intrebarea ta se afla in intrebare ...SAU NU ... daca vrei sa faca poc si/sau sa agravezi daunele deja existente , atunci n-ai decit sa procedezi ca in citatul tau ... corect in cazul tau se procedeaza exact asa ... se scoate schema amplasarii pinilor integratului original , apoi se verifica virgula care sint integratele care respecta aceasta amplasare ... se numeste REVERSE ENGINEERING aceasta manevra ... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Unde vin cei 7 pini poti sa determini in 10 min. Pui desenul aici si s-o gasi cineva sa incerce sa ghiceasca ce ar fi. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Se pare ca cineva a disecat-o si google a prezentat-o: Link spre comentariu
wiacob Postat Noiembrie 30, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Am investigat , cum m-ati sfatuit ,situatia se prezinta asa : partea cu 4 pini -toti merg la masa ,partea cu 3 pini -unul (cel solo) merge la una din cele doua bobine ale , trafului pentru 5v -primar , in continuare dupa cel lipsa urmatorul merge la masa printr-un condensator si la o rezistenta -dioda(care pare scurtcircuitata in circuit) -tranzistor si condensator la masa (asta ar fi lantul) iar ultimul pin merge la unul din cele 3 optocouplere.Am gasit ceva ce seamana cu aceasta dispunere a pinilor -TNY274-280 , ce parere aveti , asta ar fi? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 30, 2024 Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 (editat) Cauta cu imagini google ce am pus mai sus. Tocmai opream calculatorul. EDIT: eu l-am gasit cu cautare google, numele sursei urmat de PWM circuit. Apoi IMAGINI. Editat Noiembrie 30, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
wiacob Postat Noiembrie 30, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2024 Am gasit si eu acel teardown ,dar sursa nu seamana cu ce am eu ,aia are 2 punti redresoare ,asta are numai una ,si controlerul de acolo este cu 8 pini ,asta are 7 ...oricum multumesc. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 ia si verifica si un lnk626 comparativ cu amplasarea din teren ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum