Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AC GREE intrebare

vasile barsan

Postări Recomandate

Salutari!

Am montat cu ceva vreme in urma un AC (pentru temperaturile caniculare)-cel din titlu- , functionare perfecta nimic de zis.. am incercat in ultima perioada incalzirea cu acest aparat..constat cu surprindere / neplacere ca "inunda" locul unde este montat - asta numai recent  cand l-am folosit pe parte de incalzire..cand l-am folosit pentru racirea aerului vara , era ok , "deversa " pe furtunul alocat apa/condens .. acum pe incalzire totul este pe podeaua balconului unde este montat , parca ar fi un condens major .Mentionez ca isi face treaba si pe incalzire - in aprox. 1 ora ridica temperatura dela 17 grade la 22 ..Intrebare : Lucreaza corect ? - adica scursura aceea sa fie normala ? (inca o mentiune : am incercat doar de 3-4  ori , acelasi rezultat!, apa in balcon..)

Atasez si doua poze:

https://i.postimg.cc/1Rqm6YwM/gree1.jpg

https://i.postimg.cc/FK6vkjK2/gree-2.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

2

• Ion_Bumbu

2

• vasile barsan

2

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru incalzire condensul il face unitatea exterioara. Sub ea ar trebui sa fie o "ciuperca" si un furtun de eliminare a condensului.

Doar pentru racire condensul se produce in unitatea interioara.

Montajul e facut incorect, sper sa poti sa montezi furtunul sub unitatea exterioara fara sa umbli la traseul frigorific si reincarcare.

Editat de modoran
Link spre comentariu
Acum 2 ore, modoran a spus:

Pentru incalzire condensul il face unitatea exterioara. Sub ea ar trebui sa fie o "ciuperca" si un furtun de eliminare a condensului.

Doar pentru racire condensul se produce in unitatea interioara.

Montajul e facut incorect, sper sa poti sa montezi furtunul sub unitatea exterioara fara sa umbli la traseul frigorific si reincarcare.

Va multumesc foarte mult ! Am sa incerc sa construiesc o "ciuperca" - colector sub unitatea exterioara cu un furtun / jgheab  spre exteriorul balconului ..cred ca o sa ma ajute niste folie de plastic + silicon .Folosesc functia de incalzire ocazional doar pentru compensarea temperaturii in casa ( parter  vs mansarda). Inca o data multumiri , credeam ca este vreun defect al  aparatului.. Cel care a montat nu s-a gandit ca aparatul poate si sa incalzeasca nu neaparat sa debiteze aer rece..

Link spre comentariu

Dar unitatea exterioara trebuia sa aibă din construcție sau în cutia în care a venit, o tavita care să colecteze condensul.

Link spre comentariu

N-am vazut nici o tavita pentru unitatea externa, placa inferioara este configurata ca o tavita si are citeva guri de evacuare a apei.

Unitatea e facuta sa stea pe console, n-ai cum pune o tavita sub ea.

Problema este pozitia in care e instalata si da, pe timp rece apare apa sub unitatea externe, e ceva normal.

La fel de normal e sa nu va bateti capul cu furtune, iarna alea ingheata...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Pentru vara se pot atasa furtune, unele au niste nipluri de plastic  in cazul in care se pun pe zid sa nu minjeasca cu apa care spala unitatea in timpul ploilor.

Cinstit n-am vazut ca sa fi pus installeri ceva ceva furtun acolo ca pina la urma se infunda si ala daca nu il infunda albinele alea de pamint, mama lor, bagau pamint si in broasca de la lacate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări