vasile barsan Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 Salutari! Am montat cu ceva vreme in urma un AC (pentru temperaturile caniculare)-cel din titlu- , functionare perfecta nimic de zis.. am incercat in ultima perioada incalzirea cu acest aparat..constat cu surprindere / neplacere ca "inunda" locul unde este montat - asta numai recent cand l-am folosit pe parte de incalzire..cand l-am folosit pentru racirea aerului vara , era ok , "deversa " pe furtunul alocat apa/condens .. acum pe incalzire totul este pe podeaua balconului unde este montat , parca ar fi un condens major .Mentionez ca isi face treaba si pe incalzire - in aprox. 1 ora ridica temperatura dela 17 grade la 22 ..Intrebare : Lucreaza corect ? - adica scursura aceea sa fie normala ? (inca o mentiune : am incercat doar de 3-4 ori , acelasi rezultat!, apa in balcon..) Atasez si doua poze: https://i.postimg.cc/1Rqm6YwM/gree1.jpg https://i.postimg.cc/FK6vkjK2/gree-2.jpg Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 (editat) Pentru incalzire condensul il face unitatea exterioara. Sub ea ar trebui sa fie o "ciuperca" si un furtun de eliminare a condensului. Doar pentru racire condensul se produce in unitatea interioara. Montajul e facut incorect, sper sa poti sa montezi furtunul sub unitatea exterioara fara sa umbli la traseul frigorific si reincarcare. Editat Noiembrie 29 de modoran Link spre comentariu
vasile barsan Postat Noiembrie 29 Autor Partajează Postat Noiembrie 29 Acum 2 ore, modoran a spus: Pentru incalzire condensul il face unitatea exterioara. Sub ea ar trebui sa fie o "ciuperca" si un furtun de eliminare a condensului. Doar pentru racire condensul se produce in unitatea interioara. Montajul e facut incorect, sper sa poti sa montezi furtunul sub unitatea exterioara fara sa umbli la traseul frigorific si reincarcare. Va multumesc foarte mult ! Am sa incerc sa construiesc o "ciuperca" - colector sub unitatea exterioara cu un furtun / jgheab spre exteriorul balconului ..cred ca o sa ma ajute niste folie de plastic + silicon .Folosesc functia de incalzire ocazional doar pentru compensarea temperaturii in casa ( parter vs mansarda). Inca o data multumiri , credeam ca este vreun defect al aparatului.. Cel care a montat nu s-a gandit ca aparatul poate si sa incalzeasca nu neaparat sa debiteze aer rece.. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 Dar unitatea exterioara trebuia sa aibă din construcție sau în cutia în care a venit, o tavita care să colecteze condensul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 (editat) N-am vazut nici o tavita pentru unitatea externa, placa inferioara este configurata ca o tavita si are citeva guri de evacuare a apei. Unitatea e facuta sa stea pe console, n-ai cum pune o tavita sub ea. Problema este pozitia in care e instalata si da, pe timp rece apare apa sub unitatea externe, e ceva normal. La fel de normal e sa nu va bateti capul cu furtune, iarna alea ingheata... Editat Noiembrie 29 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 La ceva de genul acesta ma gindeam și eu, dar ca am văzut eu la cele doua gauri se puteau atașa niște futunase. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 29 Partajează Postat Noiembrie 29 Pentru vara se pot atasa furtune, unele au niste nipluri de plastic in cazul in care se pun pe zid sa nu minjeasca cu apa care spala unitatea in timpul ploilor. Cinstit n-am vazut ca sa fi pus installeri ceva ceva furtun acolo ca pina la urma se infunda si ala daca nu il infunda albinele alea de pamint, mama lor, bagau pamint si in broasca de la lacate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum