valentonx Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Am cumparat un kit de sursa reglabila de pe alliexpres care are ca specificatii reglarea tensiunii intre 0 si 30 v si curent pana in 3 a! Problema este ca nu am fost atent la ce sursa este nevoie pentru alimentare ! Montajul are nevoie pe langa tensiunia de baza redresata si de o tensiune alternativa si nu stiu cum sa o rezolv pe asta deoarece sursacare am cumparat-o eu este un smps de 36 v si 5 a ! Am incercat sa iau tensiune alternativa inainte de redresare dar nu ii convine deoarece frecventa e prea mare ! Daca aveți ceva sfaturi privind vre-o modificare de unde as putea lua si o tensiune Ac , va rog sa le mentionati ! Mulțumesc! Link spre comentariu
Florinel TV Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Ce fel de surse ai cumparat ? si unde vrei sa le montezi ? niste pose cu sursele Link spre comentariu
Alic Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Măcar link-ul cu produsul.... Încă nu le știm pe toate iar globul de cristal este închiriat. Link spre comentariu
Alic Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă (editat) Din schemă văd că ai nevoie doar de un transformator de 24-25V la curentul necesar. Editat 3 ore în urmă de Alic Link spre comentariu
valentonx Postat 4 ore în urmă Autor Partajează Postat 4 ore în urmă Asa e ! Dar ma gandeam ca poate as putea lua cumva un AC de pe sursa care o am deja sa o fentez ! Link spre comentariu
Alic Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Pune-i transformator. Sursa aia o păstrezi ca amintire sau pentru altceva. Link spre comentariu
UDAR Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Schema originală folosește tensiunea alternativă pentru a genera două tensiuni continue : una pozitivă, principală și una negativă, auxiliară, pentru alimentarea unora dintre AO. Dacă alimentezi din sursa pe care o ai care scoate deja curent continuu pierzi tensiunea negativă. Aceasta o poți recâștiga prin mai multe metode : - dacă ești norocos s-o scoți cumva din sursa existentă . Mică șansa, mai ales dacă nu știm ce e acolo. - să o obții dintr-un mic transformator auxiliar - să o generezi ”on board” cu un circuit de genul ICL7660. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Eu zic că se complică fără rost. Un traf de 24V 3A (de preferat 4 sau 5A) nu este o componentă deosebit de scumpă sau greu de procurat. Obține, chiar și cu acel kit chinezesc, o sursă suficient de bună pentru nevoi de hobby. Apoi, sursa SMPS de 36V o poate folosi cu o schemă cu LM317 + bipolar PNP și obține o altă sursă, cu construcție simplă, bună și suficientă pentru un hobbyist. Eu așa aș face cu ce are @valentonx pe masă în acest moment și aș obține două surse în loc de una. Link spre comentariu
valentonx Postat 3 ore în urmă Autor Partajează Postat 3 ore în urmă (editat) Imi place ideea cu icl insa o fi suficient de mare tensiunia ? Cea cu trafo de auxiliar ar am gandit-o si eu ! Varianta cu trafo de 4-5 amperi nu prea se potriveste deoarece nu cred ca ma incadrez cu înălțimea cutiei si e destul de scump transformatorul ! Editat 3 ore în urmă de valentonx Link spre comentariu
UDAR Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Ai nevoie de -3,3V dacă văd bine pe schemă - e mică rezoluția - deci nu e problemă. Ba, mai mult, trebuie să reduci mai întâi tensiunea pozitivă (cu un 7805 de pildă) apoi s-o aplici lui 7660. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum