Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila alliexpres

valentonx

Postări Recomandate

Am cumparat un kit de sursa reglabila de pe alliexpres care are ca specificatii reglarea tensiunii intre 0 si 30 v si curent pana in 3 a! Problema este ca nu am fost atent la ce sursa este nevoie pentru alimentare ! Montajul are nevoie pe langa tensiunia de baza redresata si de o tensiune alternativa si nu stiu cum sa o rezolv pe asta deoarece sursacare am cumparat-o eu este un smps de 36 v si 5 a !

Am incercat sa iau tensiune alternativa inainte de redresare dar nu ii convine deoarece frecventa e prea mare !

Daca aveți ceva sfaturi privind vre-o modificare de unde as putea lua si o tensiune Ac , va rog sa le mentionati !

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentonx

4

• Alic

3

• UDAR

2

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema originală folosește tensiunea alternativă pentru a genera două tensiuni continue : una pozitivă, principală și una negativă, auxiliară, pentru alimentarea unora dintre AO.

Dacă alimentezi din sursa pe care o ai care scoate deja curent continuu pierzi tensiunea negativă.  Aceasta o poți recâștiga prin mai multe metode

- dacă ești norocos s-o scoți cumva din sursa existentă . Mică șansa, mai ales dacă nu știm ce e acolo.

- să o obții dintr-un mic transformator auxiliar

- să o generezi ”on board” cu un circuit de genul ICL7660.

Link spre comentariu

Eu zic că se complică fără rost.

Un traf de 24V 3A (de preferat 4 sau 5A) nu este o componentă deosebit de scumpă sau greu de procurat. Obține, chiar și cu acel kit chinezesc, o sursă suficient de bună pentru nevoi de hobby.

Apoi, sursa SMPS de 36V o poate folosi cu o schemă cu LM317 + bipolar PNP și obține o altă sursă, cu construcție simplă, bună și suficientă pentru un hobbyist.

Eu așa aș face cu ce are @valentonx pe masă în acest moment și aș obține două surse în loc de una.

Link spre comentariu

Imi place ideea cu icl insa o fi suficient de mare tensiunia ?

Cea cu trafo de auxiliar ar am gandit-o si eu ! 

Varianta cu trafo de 4-5 amperi nu prea se potriveste deoarece nu cred ca ma incadrez cu înălțimea cutiei si e destul de scump transformatorul !

Editat de valentonx
Link spre comentariu

Ai nevoie de -3,3V dacă văd bine pe schemă - e mică rezoluția - deci nu e problemă. Ba, mai mult, trebuie să reduci mai întâi tensiunea pozitivă (cu un 7805 de pildă) apoi s-o aplici lui 7660.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări