Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protejare MOSFET

Blacksmith

Postări Recomandate

Pana acum puneam zener si cond in poarta mosfetului pentru protectie. As vrea sa incerc si cu TVS-uri. Imi puteti spune daca am gandit bine schema asta de protectie cu TVS ?

TVS-ul selectat este acesta: https://www.lcsc.com/datasheet/lcsc_datasheet_2409291603_TECH-PUBLIC-SD05C_C907858.pdf

- bidirectional

- working voltage: 5V

- breakdown voltage: 7V

- clamping voltage: 9V @ 20A

- peak pulse power: 300W

Este potrivit pentru asa ceva ? Vreau sa protejez mosfeti care au Vgs maxim 10V.

Apoi rezitorul de 100 ohmi poate sa suporte conditiile extreme al unui puls ESD sau generat de o inductanta ceva la intrerupera circuitului, daca sint cu foarte mult peste specificatiile lui ? Cam toate rezistentele smd 0806 si 1206 sint pe la 150-200V, iar ca putere in jur de 0.5W. 

Eu am gasit asa: https://www.lcsc.com/product-detail/Chip-Resistor-Surface-Mount_UNI-ROYAL-Uniroyal-Elec-AS0606J0101T5E_C560558.html

- Anti-Surge Thick Film Chip Resistors

- 100 ohmi / 0.6W

- one pulse power (10ms): 35W

Ce parere aveti ? Eu habar nu am ce fel de spike-uri nedorite pot aparea prin montajele electronice, ca sa-mi dau seama... Sau, daca apare acolo un spike atat de mare incat sa distruga rezistorul ala, el al fi ultima mea grija, pentru ca alte componente ar fi prajite inaintea lui... ?

Voi cum ati face ?

screenshot_22.thumb.png.32278ad1b429b2d0a48644008c50d83b.png

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări