daniels Postat Ianuarie 1 Partajează Postat Ianuarie 1 Off-topic, dar se vorbeste de statii meteo. Am vazut candva o ministatie meteo care avea un glob transparent din sticla cam de 10cm diametru. Cum se numeste si la ce se foloseste? Link spre comentariu
Vasile5 Postat Ianuarie 1 Partajează Postat Ianuarie 1 (editat) Este vorba despre: https://en.wikipedia.org/wiki/Campbell–Stokes_recorder //off Pentru radiația solară sunt mai multe. Este și piranometru: https://ro.wikipedia.org/wiki/Piranometru Editat Ianuarie 1 de Vasile5 1 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 1 Partajează Postat Ianuarie 1 Multumesc, despre el era vorba! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Vad ca acum, pe site, arata umiditate 100% la mine... Ce inseamna procentul asta ? 100% nu ar trebui sa arate atunci cand senzorul e scufundat in apa ? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Nu, arata gradul de saturatie a atmosferei cu vapori de apa. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 .........si depinde si de temperatura (cantitatea de apa din aer). 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Pai da... Si daca zice ca e 100% saturata, nu inseamna ca in loc de aer e 100% apa ? Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 (editat) Nu, ca e umiditatea atmosferica, nu cat de uda e apa. E vapori de apa... Esti de belea, uneori. Editat Ianuarie 27 de Alic Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Acum 8 minute, Blacksmith a spus: Pai da... Si daca zice ca e 100% saturata, nu inseamna ca in loc de aer e 100% apa ? Daca treci de 100% esti deja intr-un nor pt ca o parte din apa este condensata sub forma de picaturi microscopice (ca intr-un nor). Procentul de 100% nu zice ca este 100% apa ci ca atmosfera este saturata in proportie de 100% cu apa. Vezi, cine dra...u te-a pus sa-ti faci statie meteorologica inainte sa intelegi cum functioneaza si cum sa o folosesti?!? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Acum 1 oră, Blacksmith a spus: Pai da... Si daca zice ca e 100% saturata, nu inseamna ca in loc de aer e 100% apa ? Cand atmosfera e saturata in vapori de apa, apa nu mai poate trece din stare lichida in stare gazoaza in acel mediu. Adica daca ai ymiditate atmosferica 100%, si ai un vas cu apa, apa din acel vas nu se mai evapora. 3 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28 Autor Partajează Postat Ianuarie 28 L-am scos afara si... temperatura si umiditatea o indica aproape ca pe site, dar presiunea e complet aiurea... Pe site zice 999 mb, mie imi arata 1032 mb. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 28 Partajează Postat Ianuarie 28 Ceva nu e bine. Eu am 990hPa. Tinand cont ca am o altitudine de cca 800m, cred ca datele de pe site sunt bune. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28 Autor Partajează Postat Ianuarie 28 Imi poti da si mie libraria ta de BME280 ? Dar daca ai pentru Pico, in MicroPython... Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 28 Partajează Postat Ianuarie 28 Proiectul meu este cu arduino https://github.com/vikonix/O-Clock Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 uite am cautat date meteo de la aeroporturi in intervalul la care am postat. La Bacau La Bucuresti Baneasa Trebuia sa ai cam aceleasi valori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum