Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare senzor temperatura presiune umiditate

Blacksmith

Postări Recomandate

Off-topic, dar se vorbeste de statii meteo.

Am vazut candva o ministatie meteo care avea un glob transparent din sticla cam de 10cm diametru. Cum se numeste si la ce se foloseste?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Vad ca acum, pe site, arata umiditate 100% la mine... Ce inseamna procentul asta ? 100% nu ar trebui sa arate atunci cand senzorul e scufundat in apa ?

Link spre comentariu

Nu, ca e umiditatea atmosferica, nu cat de uda e apa.  E vapori de apa...   :rade:

Esti de belea, uneori.

Editat de Alic
Link spre comentariu
Acum 8 minute, Blacksmith a spus:

Pai da... Si daca zice ca e 100% saturata, nu inseamna ca in loc de aer e 100% apa ?

Daca treci de 100% esti deja intr-un nor pt ca o parte din apa este condensata sub forma de picaturi microscopice (ca intr-un nor).

Procentul de 100% nu zice ca este 100% apa ci ca atmosfera este saturata in proportie de 100% cu apa. 

Vezi, cine dra...u te-a pus sa-ti faci statie meteorologica inainte sa intelegi cum functioneaza si cum sa o folosesti?!?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Blacksmith a spus:

Pai da... Si daca zice ca e 100% saturata, nu inseamna ca in loc de aer e 100% apa ?

Cand atmosfera e saturata in vapori de apa, apa nu mai poate trece din stare lichida in stare gazoaza in acel mediu.

Adica daca ai ymiditate atmosferica 100%, si ai un vas cu apa, apa din acel vas nu se mai evapora.

Link spre comentariu

L-am scos afara si... temperatura si umiditatea o indica aproape ca pe site, dar presiunea e complet aiurea... Pe site zice 999 mb, mie imi arata 1032 mb. 😐

Link spre comentariu

uite am cautat date meteo de la aeroporturi in intervalul la care am postat.

La Bacau

presiune.png

La Bucuresti Baneasa

vreme-bucuresti.png

Trebuia sa ai cam aceleasi valori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări