Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare senzor temperatura presiune umiditate

Blacksmith

Postări Recomandate

Am citit tot. Mersi pentru informatii. Mi-am facut asa o idee...

Dar aia cu iarba si cu lacul... se cam exagereaza. 😁 O as incerc sa implementez cat se poate din regulile astea. Eu vara stau la tara, la curte si iarna la bloc. Hai, la tara poti sa-i faci conditii, dar la bloc... n-am decat sa o scot pe balcon. O sa fac tot ce se poate ca sa masoare cat mai precis, dar nu o sa-mi fac o obsesie "meteofila" din asta. 

Eu, la tara, am o rulota unde stau eu si pana acum masuram temperatura cu un termometru obisnuit din ala cu alcool cred. Si era pus pe o parte a rulotei unde soarele nu ajunge niciodata (am si un fel de semi-acoperis). Nu stiu cat de precis o fi fost. Cel mai mult a aratat 40 de grade in vara trecuta...

Link spre comentariu
Acum 57 minute, Blacksmith a spus:

Dar aia cu iarba si cu lacul... se cam exagereaza

Nu este nicio exagerare.

Ai mers prin fân după o ploaie scurtă de vară?  E doar un exemplu. 

Link spre comentariu

Pare ok, poti verifica presiunea din zona ta pe accuweather, ti le da in "inhg" dar se poate converti la "hpa" pe net, la mine ( zona Brasov ) zice ca ar fi 1030hPa (30.43inhg). La umiditate zona optima in casa e intra 40 - 60%, te incadrezi si acolo si cu temperatura depinde cat de cald / frig iti e in camera 😁.

Link spre comentariu
25 minutes ago, Blacksmith said:

Nu ma pricep cat trebuie sa fie... O fi bine ? 

De unde crezi ca stie cineva conditiile de la tine din zonă/cameră ?
Eventual deschide geamurile/ușile la casă și vezi dacă valorile măsurate se modifică.
Iar apoi compari cu valorile unui termometru de cameră sau ce mai ai pe acolo.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
5 minutes ago, Blacksmith said:

Cate statii meteo sint, atatea valori !

Contează și perioada la care sunt actualizate datele pe diverse site-uri.
Este normal ca temp si umiditate din cameră să difere de cele exterioare.
Urmareste presiunea pe vremea.ido.ro si compara cu ce ai tu pe afisaj.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Gasiti datele la ora fixa pe https://www.meteoromania.ro/

Alegeti statia meteo pe care doriti sa va uitati si aveti valoarea la ora afisata.

Sau daca doriti valori istorice:

http://www.meteomanz.com/index?l=1&cou=6240&ty=d&d1=22&m1=07&y1=2022&d2=22&m2=07&y2=2022

http://www.meteomanz.com/sy1?ty=hp&l=1&ind=15260&y1=2025&m1=01&d1=01&y2=2025&m2=01&d2=01

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 54 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pe aplicatiile astea presiunea e masurata ca si cum as fi la nivelul marii. In cazul Bucurestiului nu conteaza, dar acolo unde e ceva altitudine conteaza. De ex acuma dupa aplicatie la mine am 1023hPa, iar dupa BME am 1003hPa la altitudine de 178m (altitudinea luata de pe harta, nu e masurata exact).

Va trebui sa tineti seama de variatia presiunii cu altitudinea sa picati aproximativ la fel.

Aici un grafic presine vs altitudine

V-3-presiunea-atmosferica-poza4bis-aplic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări