Blacksmith Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 https://www.optimusdigital.ro/en/temperature-sensors/586-waterproof-temperature-sensor-based-on-ds18b20.html V-ati jucat vreunul dintre voi cu asa ceva ? O fi constructie serioasa ? Senzorul ala din interior o avea contact bun cu carcasa aia de metal ? O fi gol inauntru sau o fi umplut cu vreo chestie termoconductoare ? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) La cât costă, cumperi unul, îl distrugi și vezi ce conține. Editat Decembrie 21, 2024 de mihaiaurul Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 https://thecavepearlproject.org/2016/02/12/triage-step-for-cheap-ds18b20-temperature-sensors/ Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) Deci e varza ! L-au bagat pur si simplu acolo in aer... Si mai si rugineste... Editat Decembrie 21, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Așa cum este bine cunoscut cam toate produsele chinezești sunt o loterie. Ăsta este tot un DS18B20 dar nu-l pot extrage din tub, pare că este ceva mai bine turnat în rășină. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 43 minutes ago, Blacksmith said: Deci e varza ! Pentru tine chiar toate sunt "varză" ? Așa ai spus si de ADC-ul de la RPI Pico. De parcă depindea precizia lui de lansarea de navete cosmice. Cumpără un DS18B20 și protejează-l de umiditate așa cum vrei, cum te pricepi mai bine. Nu contează dacă este pus in tub metalic sau plastic. Tu vrei să măsori temperatura aerului din afara casei. Nu ai nevoie de viteză mare de reacție a senzorului. De ce îți faci tot felul de probleme care nu prea au legătura cu latura de hobby. La 2-3 euro investiți nu poți avea mari pretenții. Importantă este plăcerea realizării. Nu ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Pune un BME280 ( daca iei din china sa fi atent la review-uri ca unii vand BMP280 find mai ieftin ca BME280 ) intr-o cutie mica, dai cateva gauri in cutie si atat timp cat nu intra in contact direct cu ploaia nu are nici pe dracu. Am eu un proiect similar, senzorul exterior e cu BME280 intr-o carcasa printata 3D cu modul radio si un li-ion de 750mAh, sta afara pe pervazul ferestrei de 4 ani, acumulatorul in 4 ani a fost incarcata o singura data find foarte eficient pe partea de consum. La cat costa un senzor daca dupa 5-6 ani crapa nu e capat de lume sa-l schimbi. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 @Bandi Szasz Nu am cum sa lipesc piese fara pini... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) De fapt, cred ca ma o idee cum il pot lipi... cositoresc padurile de pe capsula iar padurile de pe PCB le fac mai lungi sa iasa de sub capsula, si cand incalzesc padul, se duce caldura si sub el si se lipeste... Sau o merge sa-l incalzesc pe tot cu suflanta de la statia de lipit ? Edit: Neah... N-am cu sa fac asta la 4 pini pe 3mm. Acum vazui cat e de mic. Poate gasesc un modul gata lipit. Editat Decembrie 21, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Cu siguranță @Bandi Szasz se referă la modulele gata făcute. Dar la îndemnarea ta nu poți pune un DS18B20 într-un rest de țeavă rectangulară și să-i torni niste rășină? Poți lăsa capsula senzorului puțin ieșită in exterior. Nu ți-a mai rămas nimic de la construcția carcaselor pentru NAS și UPS? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Nu am experienta cu rasini... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) Acum 4 ore, Blacksmith a spus: @Bandi Szasz Nu am cum sa lipesc piese fara pini... Modul gata facut, gasesti destule pe Aliexpress doar sa citesti putin la review-uri ca unii vand aiurea BMP ca BME, ca fapt te ajuta si poza, BME este patrata si BMP este mai mult dreptunghiulara. Asta folosesc si eu in senzorul actual insa de ceva timp tot proiectez o statie meteo mai complexa unde vreau sa incerc sa vad daca reusesc cu PCB de la chinez + stencil + reflow si sa pun doar capsula, cand vrei mai multe senzori modulele gata facute te cam incurca cu tot felu de bazaconii pe ele + rezistente de pull-up individuale. Editat Decembrie 21, 2024 de Bandi Szasz Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Acum 13 ore, Blacksmith a spus: Edit: Neah... N-am cu sa fac asta la 4 pini pe 3mm. Acum vazui cat e de mic. Poate gasesc un modul gata lipit. Apelezi si tu la un copil de gradinita si lipeste ala cu aer cald o asemenea capsula cat ai clipi. Link spre comentariu
draku Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Acum 13 ore, Blacksmith a spus: Nu am experienta cu rasini... Orice adeziv lichid bicomponent din comert poate fi folosit Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 22, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Pai si e atat de bun conductor termic ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum