Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caseta audio de test - reglare viteza

norad

Postări Recomandate

Va salut,

Un deck JVC si unul Kenwood functioneaza bine pe casete originale. Viteza pare sa fie buna in cazul ambelor aparate.

Problema e atunci cand inregistrez pe un deck si ascult pe celalalt. Se simte la auditie ca pe unul ruleaza mai incet, iar pe celalalt mai repede.

Nu stiu care dintre deck-uri are buna viteza de redare. E posibil ca ambele sa fie dreglate.

Prin urmare, cred ca imi este necesara o caseta audio de test (am citit pe net ca cele mai potrivite ar fi cele  cu un ton de 3000 Hz) si un soft precum NAK T-100 audio analyzer.

Pe un forum extern am citit ca propunea cineva masurarea a unui metru liniar de banda, se fac niste semne cu un marker si aceasta bucata de banda sa ruleze intr-un anume timp (parca 21 secunde).

Cunoasteti alta metoda de reglare a vitezei de redare la un casetofon?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

1

• sesebe

1

• maxente

1

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Iei o caseta inregistrata cu ceva neimportant.

Masori o lungime de banda cit mai mare si cit mai precis.

Pe acea bucata de banda dai cu un magnet cu atentie sa nu depasesti portiunea marcata.

Faci play si masori exact cit reprezinta in timp de redare acea bucata de banda. Eu pt masuratoare as folosi un oscilosop digital ca sa vad pe ecran exact bucata stearsa si sa pot masura exact intervalul de timp.

Calculezi viteza.

Link spre comentariu

O metodă foarte simplistă.

Viteza corectă de rulare bandă casetofon este de 4,76cm/sec. Măsurați lungimea de bandă pentru 60 secunde cu un sunet de 1000 hz înregistrat  să și auziți cînd s-a  rulat complet. Și asta e , ceva simplu.

Succes !

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Decat sa te apuci cu carpeli, mai bine cumperi niste casete de calibrat de la neamtu asta. Nu vreau sa ii fac reclama, dar chiar are casetele foarte bine facute pe scula adevarata si , cel mai important, nu sunt scumpe. Consider ca 10 euro pentru o caseta nu e mult.

Am luat eu si de azimut cu 10khz sinus si pentru viteza cu 3khz sinus.

Nu e nevoie sa iei tot setu ala din anunt, vorbesti cu neamtu si iti trimite doar o caseta, pe care o doresti tu.

Link spre comentariu

Newton nu se ocupa cu carpeli si a reusit sa calculeze si vitezele orbitale ale Pamantului fara sa duca vreun ghem de ata pe Luna...Metodele descrise de @sesebe si @nostalgic sunt absolut valabile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări