Marius84 Postat Noiembrie 23 Partajează Postat Noiembrie 23 (editat) Vă salut! Am această stație de călcat, căreia i-a cedat solenoidul electrovalvei care dă drumul aburilor din boiler către fierul de călcat prin furtun. Cod JIAYIN JYZ-5. Nu știu însă cu ce a fost etanșat filetul, era ca un lac uscat ca și consistență. Mi-a spus cineva de teflon lichid, ați folosit așa ceva? Acolo cred că se ajunge la 100-120 grade. În altă ordine de idei, pe unde găsiți piese de origine pentru așa ceva? Mi s-a părut destul de scumpă pe unde am găsit eu, 165 de lei originală, fără transport. https://pieseuzcasnic.ro/produs/Fier-de-calcat-PHILIPS-SAECO-Electrovalve/GC964260/Q436016/2062089/PR?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOCSptsPiJhD0_f0w0l2RJnjLUFbw6oTB8KxQ4kYl_AvYd9ltBAOEVBoCl7AQAvD_BwE sau https://www.espressorul.ro/produs/electrovalva-statiecalcatphilipsperfect/ Editat Noiembrie 23 de Marius84 Link spre comentariu
ex.escu Postat Noiembrie 23 Partajează Postat Noiembrie 23 Etansarea se face cu banda teflon , 12-14 spire functie de grosimea teflonului ; e bine sa verificati totusi urmatoarele: 1.Daca e defecta bobina : se masoara cu un ohmetru integritatea acesteia , bornele laterale , cat si izolatia acesteia intre bornele laterale si cea centrala, precum si starea exterioara - sa nu fie izolatia crapata. 2.E posibil sa fie blocat plunjerul datorita acumularii de calcar ; se poate remedia demontand partea metalica si lasand-o cateva ore in o solutie adecvata , poate fi si otet. 3. La fixare se va face strangerea corecta, la filet cat si la furtun, pentru a evita scaparile, exista riscul de electrocutare. Demontarea se face cu statia de calcat rece. Succes. Link spre comentariu
Marius84 Postat Noiembrie 23 Autor Partajează Postat Noiembrie 23 Am verificat electrovalva din punct de vedere mecanic, am demontat-o, este ok. Nu are nici cea mai mică depunere. Bobina este întreruptă, am verificat-o cu multimetrul. Inițial m-am gândit că scap cu ceva soluție anti calcar, dar nu am avut norocul acesta. Nu știu dacă merge banda teflon, spațiile sunt foarte mici. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 23 Partajează Postat Noiembrie 23 Si banda cit are? Rolele uzuale sint de 0.07mm. Link spre comentariu
deo Postat Noiembrie 24 Partajează Postat Noiembrie 24 Incercati electrovalva direct la 230v,posibil sa fie o punte de diode in ea si sa nu arate nimic pe aparatul de masura. Eu am gasit tot pe o statie un termocontact defect. Link spre comentariu
Marius84 Postat Joi la 21:12 Autor Partajează Postat Joi la 21:12 (editat) Am rămas dator cu rezolvarea. S-a dovedit a fi arsă bobina. Cea nouă avea aproximativ 760 de ohmi. Fixarea mecanică a noii electrovalve în corpul boilerului am făcut-o prin aplicarea pe filet a unei soluții gelatinoasă luate de pe emag care se întărește în circa un minut, respectiv adeziv de etanșare EMS Force. Editat Joi la 21:46 de Marius84 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum