valentinleonte Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Buna ziua. Am intrat in posesia unui amplituner Dual Cr120 defect, la care am descoperit in partea de finali un condesator cu tantal de 10uF explodat si un semireglabil de 25K rupt. Le-am inlocuit , am verificat tensiunile pe partea de audio finali si totul este ok, dar din pacate aparatul nu scoate niciun sunet. In fapt, se aude si pe partea de radio si pe partea de input, de la sursa externa, foarte incet cand volumul este dat la maxim. Senzatia mea este ca acest aparat este intrat intr-o protectie iar partea de semnal nu ajunge a fi amplificata. Nu am mers foarte departe, adica nu am injectat semnal audio in blocurire de corectie/amplificare. In schema atasata ce este incercuit cu rosu langa blocul de memorii radio , se gaseste un intrerupator "Quiet Switch" care la apasarea lui elibereaza butonul de memorie radio, este un push button care nu ramane blocat. Nu stiu daca acest buton doar asta trebuie sa faca ?? De asemenea de la acest bloc de memorii radio impreuna cu acest "Quiet Switch" pleaca firul G care duce la D205 unde in baza diodei ar trebui sa fie 7.5V iar eu in realitate am 3.3 V ( Este singura tensiune diferita din tot aparatul) Si in zona claviaturii intre butoanele Mono si Phono este reprezentat un "Quiet Switch" altul decat cel de pe claviatura cu memoriile radio pe care nu stiu cum sa-l actionez. Daca cineva are acest aparat a depanat sau are idee de functionarea mecanismelor din acest aparat il rog sa ma ajute si pe mine. Multumesc Link spre comentariu
valentinleonte Postat 8 ore în urmă Autor Partajează Postat 8 ore în urmă (editat) Daca este mai bine pentru acest subiect, rog un moderator sa mute subiectul la sectiunea Vintage Trazistorizat. Multumesc. Editat 8 ore în urmă de valentinleonte Link spre comentariu
sesebe Postat 8 ore în urmă Partajează Postat 8 ore în urmă Nu esti pe drumul cel bun. Intii se repara amplificarea. Amplificatorul final apoi filtrul trece jos cu adaptorul de impedanta de pe cr120s-26.jpg fig31, apoi corectorul de ton de pe cr120s-26.jpg fig29, apoi preamplificatorul de pe cr120s-25.jpg fig27. Nu ai ce cauta in partea de radio pina cind nu merge bine amplificarea audio. Tensiunea de acolo nu este cauza defectului semnalat de tine. Link spre comentariu
valentinleonte Postat 7 ore în urmă Autor Partajează Postat 7 ore în urmă @sesebe Dar am spus clar. Partea de amplificare este 100% funcțională. Partea de preamplificare si partea de corecții este funcțională. Chiar și radio este funcțional. Tensiunile din schema se regasesc la toate modulele, cu singura excepție precizata de mine. Link spre comentariu
sla Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Comutatoarele au fost curățate? Nu am apucat sa ma uit în schema, am s-o fac mâine. Link spre comentariu
sesebe Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă (editat) Ai spus ca de pe întrări se aude încet. Ai spus clar ca se aude foarte încet de pe sursa externa și atunci ce cauți în partea de radio. Daca am înțeles greșit atunci nu te-ai exprimat bine și te rog sa reformulezi și sa explici ce merge și ce nu. Intrarile TAPE 1 si TAPE2 sint legate direct la potentiometrul de volum. Daca amplifiatorul audio este in stare bune atunci trebuie sa sune tare cu semnal extern. Editat 4 ore în urmă de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă (editat) @sesebe are dreptate, verifica cu semnal extern modulele de amplificare...adică injecteze direct semnal la întrarea amp dar cu el decuplat de restu etajelor, apoi treci mai departe cu verificatul. Editat 4 ore în urmă de sonic11 Link spre comentariu
valentinleonte Postat 3 ore în urmă Autor Partajează Postat 3 ore în urmă Acum 3 ore, sla a spus: Comutatoarele au fost curățate? Nu am apucat sa ma uit în schema, am s-o fac mâine. Da, sunt curățate și verificate. În continuare tind sa cred ca acest amplificator a întrat intr-o protectie. Nu înțeleg functionarea și funcționalitatea acelui " Quiet Switch" cum se activează și cum se dezactiveaza 1 oră în urmă, sonic11 a spus: @sesebe are dreptate, verifica cu semnal extern modulele de amplificare...adică injecteze direct semnal la întrarea amp dar cu el decuplat de restu etajelor, apoi treci mai departe cu verificatul. Le-am verificat și funcționează.Repet , din punct de vedere electric aparatul funcționează. Mai mult ca sigur este o problema mecanica și bănui aceasta funcție " Quiet Switch" Link spre comentariu
sesebe Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Ala este un fel de muting care sa ajute la acordul pe post. Nu are nici o treaba cu defecțiunea raportata. Nu umbla acolo ca mai tare îl strici. Tensiunea variază în acel punct după nivelul semnalului recepționat iar tu nu ai semnal standard ca nivel recepționat ca să ai tensiunea declarata în schema. Cu semnal din exterior, pe conectorii DIN TAPE1 sau TAPE2 trebuie sa ai auditie normala în difuzoare. Schema este foarte complexa și nu am avut răbdare sa caut datasheet-urile la toate integratele dar se pare ca are și un integrat special, nemaiintilnit de mine, deși am auzit ca exista, integrat care sa facă o procesare quadro din semn stereo. Bănui ca ar putea avea probleme dar totuși semnalul de pe mufe nu pare să treacă prin acel circuit. Intrebare: ai spus ca amplificatorul audio este ok. Cum ai verificat acest lucru? Ce teste ai făcut care te-au dus la concluzia asta? Cred ca mai bine nu aveai tensiunile notate pe schema ca astfel ai fi urmărit calea normala de depanare. Link spre comentariu
sonic11 Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă Același lucru întreb și eu....cum ai verificat și cum ai ajuns la concluzia ca amp este ok ? Defectul poate fi oriunde în calea de semnal și dacă nu verifici fiecare etaj în parte o sa mai întrebi pe aici mult și bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum