Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari despre genialul chip DC-DC convertor TPS54302

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

9

• roadrunner

4

• cristi7521

4

• sesebe

3

@roadrunner Am introdus datele si intr-adevar imi da inductanta de 2.2uH. Dar imi da sa-mi aleg din lista lor. Mie imi trebuie sa gasesc una la LCSC. Deci caut una de 2.2uH si la ce trebuie sa mai ma uit ? Sa aiba rezistenta DC cat mai mica, da ? Curentul de lucru peste 1.2A cat imi trebuie mie. Dar curentul de saturatie, cu cat sa fie mai mare fata de 1.2A ? Iar frecventa de rezonanta a bobinei cat sa fie fata de frecventa de lucru ? 

Link spre comentariu

@Blacksmith  daca alegi o bobina de curent mai mare decat cel necesar o sa ai un DCR mai mic (ca are mai mult cupru in sarme) - in acelasi timp creste gabaritul/greutatea/pretul. Gandeste-te ca, currentul prin bobina va avea riplu (va fi triunghiular) - si in realitate va I max = I + delta I  (delta I e de obicei exprimat in procente fata de I)

Deci ca sa ai un curent mediu de 1A la delta I de 30% vei avea de fapt 700mA min si 1.3A Max. 

Alege ca I max sa nu fie aproape de Isat (ca sa eviti saturatia) - alege un curent de saturatie de 2A (eu asa af face - dar sunt altii mai in masura pe aici).

Avantajul selectorului ala de la wurth e ca iti alege bobina aia cu miezul care trebuie pentru frecventa/curentul ales. (ca sa nu mai zic ca e usor de inteles ce se petrece)

DCR iti da perderile in cupru iar curentul de saturatie e legat de pierderile in miez. Eventual alege una de la Wurth si cauta ceva similar la LCSC. (sigur sunt facute in acelasi loc si exista o sora/frate geaman) - unii mai recomanda in datasheet part number-ul care l-au folosit pe placa lor de demostratie. (ma refer la TI/Analog Devices etc.)

RR

PS - sincer speram sa explice lucrurile astea cei ce se pricep la ele nu eu (adica "ala cu digitalul" )

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Blacksmith a spus:

.........

In order to ensure system stability, the system needs to work in continuous mode (CCM) during the pre-charging and constant current charging stages. According to the inductor current formula:
ΔI = (1 / L * FS) * (Vin-Vbat/Vin) * Vbat

.........

Ca sa nu iasa din CCM alege o valoare mai mare la inductor. Valoarea calculata este valoarea minima dar va merge si cu o valoare mai mare avind in acelasi timp si un riplu de curent dar si de tensiune mai mic. Eu as lua 4µ7 sau chiar 6µ8.

Link spre comentariu

@Blacksmith cad faci d'aste ai o cutie (sau un dulap plin) cu kit-uri de diverse valori. La cat costa inductorii aiai si cat costa posta comanda cateva valori in sus si in jos ca sa faci experimente si sa-i ai pe viitor.

RR  

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

https://www.lcsc.com/product-detail/Power-Inductors_XR-XR0530-4R7M_C5307607.html

Cred ca asta e castigatoare...

4.7uH, 60mR, 4.6A Isat, 4.5A Irms, +10 grade C @ 1.2A

• High rated current

• Frequency up to 3 MHz

• 125℃ maximum total temperature operation

• Low core loss

• Ultra low buzz noise due to molding construction

Cred ca e ok, nu ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări