Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 @roadrunner wow, e super misto ! Mersi ! Sa studiez ce e acolo si revin cu intrebari... @cristi7521 Da, e mai asemanator cu TP5100... Dar nu este nici unul dintre ele. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 @roadrunner Am introdus datele si intr-adevar imi da inductanta de 2.2uH. Dar imi da sa-mi aleg din lista lor. Mie imi trebuie sa gasesc una la LCSC. Deci caut una de 2.2uH si la ce trebuie sa mai ma uit ? Sa aiba rezistenta DC cat mai mica, da ? Curentul de lucru peste 1.2A cat imi trebuie mie. Dar curentul de saturatie, cu cat sa fie mai mare fata de 1.2A ? Iar frecventa de rezonanta a bobinei cat sa fie fata de frecventa de lucru ? Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 20, 2024 Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 (editat) @Blacksmith daca alegi o bobina de curent mai mare decat cel necesar o sa ai un DCR mai mic (ca are mai mult cupru in sarme) - in acelasi timp creste gabaritul/greutatea/pretul. Gandeste-te ca, currentul prin bobina va avea riplu (va fi triunghiular) - si in realitate va I max = I + delta I (delta I e de obicei exprimat in procente fata de I) Deci ca sa ai un curent mediu de 1A la delta I de 30% vei avea de fapt 700mA min si 1.3A Max. Alege ca I max sa nu fie aproape de Isat (ca sa eviti saturatia) - alege un curent de saturatie de 2A (eu asa af face - dar sunt altii mai in masura pe aici). Avantajul selectorului ala de la wurth e ca iti alege bobina aia cu miezul care trebuie pentru frecventa/curentul ales. (ca sa nu mai zic ca e usor de inteles ce se petrece) DCR iti da perderile in cupru iar curentul de saturatie e legat de pierderile in miez. Eventual alege una de la Wurth si cauta ceva similar la LCSC. (sigur sunt facute in acelasi loc si exista o sora/frate geaman) - unii mai recomanda in datasheet part number-ul care l-au folosit pe placa lor de demostratie. (ma refer la TI/Analog Devices etc.) RR PS - sincer speram sa explice lucrurile astea cei ce se pricep la ele nu eu (adica "ala cu digitalul" ) Editat Noiembrie 20, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 20, 2024 Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 Acum 2 ore, Blacksmith a spus: ......... In order to ensure system stability, the system needs to work in continuous mode (CCM) during the pre-charging and constant current charging stages. According to the inductor current formula: ΔI = (1 / L * FS) * (Vin-Vbat/Vin) * Vbat ......... Ca sa nu iasa din CCM alege o valoare mai mare la inductor. Valoarea calculata este valoarea minima dar va merge si cu o valoare mai mare avind in acelasi timp si un riplu de curent dar si de tensiune mai mic. Eu as lua 4µ7 sau chiar 6µ8. 2 Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 20, 2024 Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 (editat) @Blacksmith cad faci d'aste ai o cutie (sau un dulap plin) cu kit-uri de diverse valori. La cat costa inductorii aiai si cat costa posta comanda cateva valori in sus si in jos ca sa faci experimente si sa-i ai pe viitor. RR Editat Noiembrie 20, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 https://www.lcsc.com/product-detail/Power-Inductors_XR-XR0530-4R7M_C5307607.html Cred ca asta e castigatoare... 4.7uH, 60mR, 4.6A Isat, 4.5A Irms, +10 grade C @ 1.2A • High rated current • Frequency up to 3 MHz • 125℃ maximum total temperature operation • Low core loss • Ultra low buzz noise due to molding construction Cred ca e ok, nu ? Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 20, 2024 Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 (editat) E bun. Vezi in aceeasi capsula daca nu e si 6.8uH (chiar daca e de curent mai mic un pic si DCR mai mare) RR Editat Noiembrie 20, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 Termistoarele astea din kurul bateriei, ce valori au de obicei ? Am gasit de 1K, 50k, 68k, 220k... Oricum se pot ajusta pragurile din rezistentele alea, dar nu am idee cu ce termistor sa incep... Battery over-temperature monitoring -------------------------------------- In order to prevent the battery from being damaged by over-high or under-low temperature, the chip has an internal battery temperature monitoring circuit. Battery temperature monitoring is achieved by measuring the voltage of the TS pin, which is achieved by the NTC thermistor in the battery and a resistor divider network, as shown in Figure 2. The chip compares the voltage of TS pin with two thresholds VLOW and VHIGH inside the chip to confirm whether the battery temperature exceeds the normal range. In the chip, VLOW is fixed at 45% of Vcc and VHIGH is set at 80% of Vcc. If the voltage of TS pin VTS < VLOW or VTS > VHIGH, it means that the battery temperature is too high or too low, and the charging process will be suspended. If the TS pin is connected to VCC, the battery temperature monitoring function is disabled. The values of R1 and R2 in Figure 2 should be determined according to the battery temperature monitoring range and the resistance value of the thermistor. Here is an example: Assuming the set temperature range is VL~VH, the battery uses a negative temperature coefficient thermistor (NTC), RTL is its resistance value at temperature TL, and RTH is its resistance value at temperature TH, then RTL > RTH. At temperature TL, the voltage at the first pin TS is: (si aici da niste formule). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 (editat) Cred ca 68k e cel mai potrivit... Apropo, TVS-ul ala de 5V credeti ca e ok sa-l pun cum zice in schema ? (Asta e o piesa pe care n-am folosit-o niciodata si nu stiu cum functioneaza) Editat Noiembrie 20, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 20, 2024 Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 TVS-ul taie vârfurile de tensiune peste valoarea conform fişei tehnice.Viteză mare de reacție,putere mare suportată la declanşare.Similar zennerelor... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 20, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2024 Dar vad ca nu are rezistenta serie... Nu face scurt asa ? Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Noiembrie 21, 2024 Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 Acum 21 ore, Blacksmith a spus: tensiunea de iesire poate scadea pana la 3V cand acumulatorul e descarcat. Deci 2V * 1A = 2W Cu ce incurca asta ? Nu alimentezi din retea ? Poti seta ce curent vrei . Este doar un moft sa faci comutatie ? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Noiembrie 21, 2024 Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 Acum 14 ore, Blacksmith a spus: Dar vad ca nu are rezistenta serie... Nu face scurt asa ? Dioda TVS are tensiunea Reverse Stand off Voltage ca fiind tensiune de lucru unde nu influenteaza cu nimic, trece doar un curent foarte mic prin ea de ordinul uA si Breakdown Voltage VBR tensiunea la care se strapunge si incepe sa se comporte ca un Zener. De obicei este o diferenta de aproximativ 20% intre ele. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 Acum 12 minute, cristi7521 a spus: sa se comporte ca un Zener Ok, si atunci intrebarea mea este inca valabila... Daca se comporta ca un zener, nu are nevoie de rezistenta de limitare curent ca sa nu se arda ? Ori in schema producatorului nu apare nici o rezistenta... Si in general pe la schemele cu TVS-uri nu le-am vazut inseriate cu nimic... Asta vreau sa inteleg. Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 21, 2024 Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 (editat) Acum 41 minute, Blacksmith a spus: Ok, si atunci intrebarea mea este inca valabila... Daca se comporta ca un zener, nu are nevoie de rezistenta de limitare curent ca sa nu se arda ? Ori in schema producatorului nu apare nici o rezistenta... Si in general pe la schemele cu TVS-uri nu le-am vazut inseriate cu nimic... Asta vreau sa inteleg. Nu, tocmai a explicat @cristi7521 mai sus. La tensiune normala de lucru, tensune de stand-off - in treducere libera - "tensiune de stai pe curul tau" dioda aia e ca si cand nu se afla acolo. Daca apare o tensiune mare (de obicei electrostatic cand se umbla cu mana) dioada aia intra in actiune si shunteaza bateria. Asta nu insemna ca o pune in scurt decat pe durata pulsului de ESD (si PCM-ul bateriei ar trebui sa te tina safe) TVS-urile nu sunt inseriate cu nimic ca sunt construite petru durate de puls scurte (ESD) care chiar daca au energie mare (din cauza tesiunii de ordinul kilovoltilor) nu au energie suficienta sa strapunga dioda TVS. Totusi intrebarea ta are valoare, nu pune dioda aia daca nu exista PCM. (eu pun pariu ca exista un TVS deja inglobat in PCM-urile din bateriile comerciale) sa zis altfel pune-o pe bratele PCM-ului daca-l faci tu cu componente discrete. RR PS - la testele ESD (cand faci un produs comercial) se foloseste un pistol care incarca un condesator de vro 220pF care se descarca printr-o rezistenta de cativa kilomi. Cu pistolul respectiv se pune varful aprope de pinul respectiv si se fac teste in aer (can arc-ul loveste pinul de la cativa milimetrii) sau teste de contact cand varful atinge pinul testat. Testele in aer sunt 16-20KV iar cele de contact 8KV. Atunci vezi cat de bune sunt TVS-urile care le ai atasate in diverse puncte. Dar asta e deja alt subiect. Editat Noiembrie 21, 2024 de roadrunner 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum