Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

prelungitor.thumb.jpeg.a48649158b512fbe629340625950e830.jpegSalut! Am nevoie de un bit mai deosebit pentru a desface suruburile de la prelungitoare electrice. Acestea sunt prevazute cu niste suruburi care se strang cu o surubelnita "-", dreapta dar pentru a le desface nu ai nicio sansa cu aceasta fiindca cele doua semicercuri sunt facute cu panta crescatoare si te arunca afara din canal. Nu am mai intalnit decat o data asemenea suruburi si nu le-am putut desface. Se gaseste asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred că nu înțelegi conceptul acelui tip de șurub.Are o pantă care permite doar strângerea, dacă încerci invers, nu ai pe ce te ,,sprijini,, fiindcă practic ,,aruncă,, muchia șurubelniței în sus. Dacă încerci să dai gaură, încălzirea șurubului va distruge suportul, e mai practic să încălzești șurubul și să tragi de cele două capace până se despart.

Link spre comentariu

Nu merge polizat ca-i adinc ingropat, la fel nu merge sa-i dai gaura ca nu sta burghiul pe capul surubului.

Singura metoda sa gauresti un astfel de surub e sa-l prinzi in freza si sa tai capul ( pentru a-l face plan) cu o freza deget.

Mai mare daraua decit ocaua.

Acum citeva zile am avut de scos surub rupt pe la degajarea aia de taiere a lor  dintr-un shield de usa, s-a incercat s cu flex sa scurteze bosajul, cu burghiu da pina la urma a ajuns la mine, prins in freza, taiat complet surubul de 5mm refiletat cu 8mm si pus bucsa de la 5mm la 8mm.

Cam asa arata o lucrare de 2 bani!

Mama ei de neatentie.

IMG_20241112_161852992.thumb.jpg.cc29771e6542b87e08587387d21ac18c.jpg

Mno cam asa se rezolva si alea, totul e daca se merita balamucul ala.

P.S. ca sa nu mai comentez ca la nenorocirea aia de priza, parca la Lidl aveau ceva din astea dar cu niste suruburi conice la care le poti face un bit, la asta daca incerci sa-i tai capul in freza risti sa-l stringi si sa rupi filetul.

Cum as incerca, as lua un burghiu pe stinga, l-as face freza deget la polizor, as cauta o camasa pe care s-o pun in adincitura surubului ca sa nu tai peretii de plastic si cu turatie redusa pe stinga si presiune mai mare probabil as reusi sa desfac minunile alea de suruburi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Dupa imagine se observa ca acele suruburi sunt la o adancime mica in carcasa.

Acolo, cu o mica piatra de frezare axiala, se poate realiza, prin polizare, un canal pentru o surubelnita dreapta. cu un dimmer,

A doua metoda ar fi practicarea unei gauri pe mijlocul surubului si extragerea acestuia cu un extractor. Se gasesc la Lidl.

Totusi extractia termica este mai la indemana, dar cu ceva distrugeri in plasticul respectiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări