Toni Marginean Postat Ieri la 14:40 Partajează Postat Ieri la 14:40 Salut! Am nevoie de un bit mai deosebit pentru a desface suruburile de la prelungitoare electrice. Acestea sunt prevazute cu niste suruburi care se strang cu o surubelnita "-", dreapta dar pentru a le desface nu ai nicio sansa cu aceasta fiindca cele doua semicercuri sunt facute cu panta crescatoare si te arunca afara din canal. Nu am mai intalnit decat o data asemenea suruburi si nu le-am putut desface. Se gaseste asa ceva? Link spre comentariu
Stefan Postat Ieri la 15:05 Partajează Postat Ieri la 15:05 Nu sunt făcute special pentru a nu se desface? Adică special pentru ca nu se găsește bit / unealta. Oricum se găsește o metoda de "desfacere", cel putin eu am gasit si pentru unele care erau perfect netede dar a fost ceva de munca. Link spre comentariu
validae Postat Ieri la 15:10 Partajează Postat Ieri la 15:10 Eu le încălzesc și le extrag la cald.Nu există bit decât pentru a le strânge, fiindcă logic panta canalului nu va mai permite desfacerea. Link spre comentariu
modoran Postat Ieri la 15:11 Partajează Postat Ieri la 15:11 (editat) Nu merge sa polizezi o surubelnita dreapta sa o faci in panta si pe ea ? Sau dat gaura si extractor de suruburi rupte Editat Ieri la 15:13 de modoran Link spre comentariu
validae Postat Ieri la 15:19 Partajează Postat Ieri la 15:19 Cred că nu înțelegi conceptul acelui tip de șurub.Are o pantă care permite doar strângerea, dacă încerci invers, nu ai pe ce te ,,sprijini,, fiindcă practic ,,aruncă,, muchia șurubelniței în sus. Dacă încerci să dai gaură, încălzirea șurubului va distruge suportul, e mai practic să încălzești șurubul și să tragi de cele două capace până se despart. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ieri la 15:29 Partajează Postat Ieri la 15:29 (editat) Nu merge polizat ca-i adinc ingropat, la fel nu merge sa-i dai gaura ca nu sta burghiul pe capul surubului. Singura metoda sa gauresti un astfel de surub e sa-l prinzi in freza si sa tai capul ( pentru a-l face plan) cu o freza deget. Mai mare daraua decit ocaua. Acum citeva zile am avut de scos surub rupt pe la degajarea aia de taiere a lor dintr-un shield de usa, s-a incercat s cu flex sa scurteze bosajul, cu burghiu da pina la urma a ajuns la mine, prins in freza, taiat complet surubul de 5mm refiletat cu 8mm si pus bucsa de la 5mm la 8mm. Cam asa arata o lucrare de 2 bani! Mama ei de neatentie. Mno cam asa se rezolva si alea, totul e daca se merita balamucul ala. P.S. ca sa nu mai comentez ca la nenorocirea aia de priza, parca la Lidl aveau ceva din astea dar cu niste suruburi conice la care le poti face un bit, la asta daca incerci sa-i tai capul in freza risti sa-l stringi si sa rupi filetul. Cum as incerca, as lua un burghiu pe stinga, l-as face freza deget la polizor, as cauta o camasa pe care s-o pun in adincitura surubului ca sa nu tai peretii de plastic si cu turatie redusa pe stinga si presiune mai mare probabil as reusi sa desfac minunile alea de suruburi. Editat Ieri la 15:37 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
PINTI Postat Ieri la 15:30 Partajează Postat Ieri la 15:30 Dupa imagine se observa ca acele suruburi sunt la o adancime mica in carcasa. Acolo, cu o mica piatra de frezare axiala, se poate realiza, prin polizare, un canal pentru o surubelnita dreapta. cu un dimmer, A doua metoda ar fi practicarea unei gauri pe mijlocul surubului si extragerea acestuia cu un extractor. Se gasesc la Lidl. Totusi extractia termica este mai la indemana, dar cu ceva distrugeri in plasticul respectiv. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat 22 ore în urmă Autor Partajează Postat 22 ore în urmă Va multumesc pentru idei dar oricare din metode am aplicat tot am stricat plasticul! Nici burghiul nu sta pe centru sa dau o gaura. Chestia este ca am mai multe prelungitoare si chiar arata bine doar ca trebuie sa le desfac sa schimb intrerupatoarele. Din pacate asa sunt facute sa nu le desfaci never! Link spre comentariu
daniels Postat 22 ore în urmă Partajează Postat 22 ore în urmă Nu am facut proba, dar incearca sa lipesti cu o picatura de rasina ceva pe capul surubului de care poti sa apuci. Link spre comentariu
victor_cj Postat 22 ore în urmă Partajează Postat 22 ore în urmă Eu utilizez această unealtă: Link spre comentariu
validae Postat 22 ore în urmă Partajează Postat 22 ore în urmă Așa e când nu citești bine despre ce se vorbește.Nu e șurub cu două găuri... E din astea: așa-zise ,,one way screw,, Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 22 ore în urmă Partajează Postat 22 ore în urmă Incercati cu un burghiu pe stinga facut freza frontala si o teava de protectie a plasticului. Sa se invirta burghiul in teava aia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum