Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare baterie Li-ion, pentru incepatori

Blacksmith

Postări Recomandate

Pistolul ala il folosesc de cel putin 20 de ani. Este unicul pistol pe care l-am avut vreodata. Deci, iti dai seama...

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Si care ar fi acelea ?

Cele 6 rezistente smd de 1W puse una peste alta sint sarcina pentru masurarea rezistentei interne. Se activeaza doar cateva milisecunde ! Fiecare rezistenta disipa 550 mW. Cred ca si pentru un timp mai lung ar rezista... 

Link spre comentariu

Când le montezi suprapuse, puterea suportată de rezistența aflată la mijloc scade. Ea suporta 1W doar când disipă liber în pad-uri și în aer. În cazul tău, rezistența montată în mijloc nu poate disipa în sus sau în jos ci din contră, se încălzește de la rezistențele între care e făcută sandvish.

Văd că ai folosit același sistem și la șunt. Acelea, dacă se încălzesc pot influența măsurătoarea, mai ales că rezistențele cu film de carbon au toleranțe mari și valorile lor variază cu temperatura.

Dacă e vorba de câteva ms n-o să fie nicio problemă, dacă însă simți la deget cald atunci trebuie cercetat puțin să te asiguri că încălzirea nu influențează măsurătoarea.

Ar mai fi un aspect. Ce se întâmplă în cazul unui bug soft sau o defectare a tranzistorului? Sarcina va rămâne permanent cuplată. Ar necesita o siguranță de protecție pe această ramură.

În rest, montajul este foarte frumos lucrat, îngrijit.

Editat de Vasile5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări