Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare baterie Li-ion, pentru incepatori

Blacksmith

Postări Recomandate

Dragi colegi, cu janghina aia din Somalia lipeste SMD de va da clasa. Am mai spus-o...

Am avut cablaje echipate de el cu SMD si THT. Jurai ca sunt de fabrica. Cand am aflat cu ce lucreaza am ramas mut.

Pacat ca nu am poze.

Si eu folosesc asemenea ''minune'' la SMD. 

Un sculptor poate folosi o dalta si ciocan . Altul poate ca foloseste freze si alte echipamente electrice.

Rezultatul final conteaza  iar el a aratat ca se poate.  

Are talent!!!!

Link spre comentariu

Mersi, Alic !

Cum adica "ai avut" ? Nu-l mai ai ? Ce ai facut cu ampliful ala ZAL200V3 de ti l-am trimis ?

Nu-i nimic... O sa pun eu poze in curand cu incarcatorul asta de Litiu, ca m-au anuntat ca primesc azi si piesele si cablajele... 🤩

Link spre comentariu

Inca este...

Nu-i in fata mea sa pot face poze la cablaj.  Asta a fost in capul meu cand am scris ''am avut'' . 

Corect ar fi , mi-au trecut prin mana. 

Multumit? :wretre

N-a fost doar cablajul ala. Am mai mesterit si cu altele de la tine luate de la niste gushteri. 

Ampliful canta si-n ziua de azi la o pensiune. De sarbatorile trecute a prestat la greu, iti dai seama.

Acu' are si o conexiune bluetooth.

Editat de Alic
Link spre comentariu

Are 9 ani si inca canta ! Pe 14 Iunie 2016 ti l-am trimis, cu 266 de lei. Tu cu cat l-ai vandut ? Trebuia sa-mi dai si mie un procent din profit...

Link spre comentariu

Exact!!!

Nu l-am vandut, inca e al meu. Am o pensiune in asociatie cu alte doua persoane.

Acolo isi face veacul.

Mai nou i-am pus bluetooth ca e mai comod pentru astia cu telefoanele lor. Hipsterimea cool.

Am mai bagat in el de patru ori pe atat, cel putin.  Boxele nu le mai pun in discutie...

PS.

Cum trece timpul, bai nenica... :41

Link spre comentariu

Vai de capu meu, prin ce am trecut... Nu doresc nici dusmanilor mei asa ceva... 😢

M-am apucat sa lipesc nenorocimile alea de ADC-uri in capsula VSSOP. Lipire clasica cu pistol nu e posibila. Nu ai cum sa atingi doar un singur pin si se face punte de fludor... Am folosit statia. Am cositorit padurile si am absorbit excesul cu tresa, am bagat flux la greu si am dat cu letconul peste toti pinii o data, ma rog, pe unde am nimerit... S-au mai facut cateva punti pe care nu le-am putut desface decat cu tresa, dar pana la urma am reusit. Insa rezultatul este dezamagitor si nu le consider lipituri demne de mine. Ma fac de ras ! 🙁 Pe primul l-am nimerit mai bine (cel din prima poza), dar la al doilea e jale. Cablajul a fost gandit sa distantez un pic pinii integratului, indoinu-i. Dar se pare ca i-am cracanat prea mult si s-a lipit ca dracu. Aproape ca face scurt intre aia 2 pini din dreapta. Dar am masurat si nu face. E aiurea, ca nici nu pot sa vad cu ochiul liber ce e acolo... Eu nu mai vreau sa trec niciodata prin asa ceva ! Asta nu mai e pasiune pentru electronica, e chin ! Si toatea asta doar din cauza nenorocitilor de la TI care nu mai produc ADC-uri in capsule decente...

IMG_20250120_183454_2b.thumb.jpg.6dfba1af8810b3212872b512218f8324.jpg

IMG_20250120_191849_1b.thumb.jpg.de45479e21a0d5b6a384628e0b17012c.jpg

IMG_20250120_192216_1b.thumb.jpg.5fef05e4a84e34a142e1188e6aa3c958.jpg

Link spre comentariu
11 minutes ago, Blacksmith said:

Am folosit statia. Am cositorit padurile si am absorbit excesul cu tresa, am bagat flux la greu si am dat cu letconul peste toti pinii o data, ma rog, pe unde am nimerit...

Eu zic să apelezi la cineva care a mai folosit stația de lipit.
Ce caută tresa acolo ? Lipești nu dezlipești !
Poate este cazul să accepți că primitivizmele utilizate de tine trebuiesc corectate puțin.

Link spre comentariu

Data viitoare, fă cablaje-adaptor de la ce capsulă au DAC urile alea, la ce capsulă vrei tu, să zicem că alegi DIP8. Trimite-mi mie cablajele și integratele, le voi lipi GRATIS. Pot să lipesc și BGA-uri.

Link spre comentariu

Cauta o suflanta din aia de "hobby" cu ventilator in maner, nu sunt scumpe dupa care sunt 2 variente:

1. Aplici fludor pe paduri cum ai facut si aici insa nu cureti cu tresa ci lasi padurile umflate de fludor ( fara punte intre ele ) pui flux si dai cu aer cald, se lipeste singur.
  2. Iei o seringa cu solder paste, aplici o linie subtire peste paduri si dai cu aer cald, pasta o sa se retraga pe paduri si se lipeste frumos, trebuie putin timp pana iti dai seama cata pasta sa pui in functie de dimensiuniile padurilor dar te inveti.
Link spre comentariu

Ce făcuși,  maestre?

Stai să mă vezi pe mine săptămâna următoare.  Am de lipit niste bacterii de astea. 

Eu folosesc pastă de lipit și flux.

Link spre comentariu
Chiar acum, mihaiaurul a spus:

Ce caută tresa acolo ? Lipești nu dezlipești !

Tresa este de mare ajutor, inclusiv cand lipești. De multe ori plimb o bilă de fludor topit peste pinii integratului, fac cateva manevre încercand să scot cat mai mulți pini din scurtcircuit. De obicei rămân 2-4 pini în scurt, înlătur cu tresa, apoi relipesc individual acei pini.

Link spre comentariu

Sper macar sa mai fie ok integratele, la cat le-am chinuit... 😕

Am o intrebare de incepator in lipirea cu statia: fluxul ramas sub integrat afecteaza cu ceva ? Este RMA. Eu l-am periat cu alcool izopropilic si l-am sters cu carpa pe exterior, dar intre intregrat si cablaj probabil a mai ramas... Nu era posibil sa lipesc fara sa-i fac baie in flux...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Blacksmith a spus:

M-am apucat sa lipesc nenorocimile alea de ADC-uri in capsula VSSOP. Lipire clasica cu pistol nu e posibila.  

Cu un vârf cât lungimea capsulei lipești toți pinii simultan folosind flux și puțin aliaj de lipit. În urmă cu 24 ani am lipit și dezlipit memorii flash în capsulă TSOP32 cu pistolul de lipit. 

Link spre comentariu

Acum mai bine de 15 ani am cistigat o naveta de bere de la colegi care sustineau ca "nu avem tehnologie" ca sa schimbam un procesor delect cu pas de 0.5mm sau mai mic nu mai retin valorile numerice, cu peste 120pini pe 4 laturi.

L-am schimbat in mai putin de 5 minute cu o simpla statie de lipit, cred ca Weller era, si virf normal (~3.2mm daltita). 10 min cu tot cu testare functionala.

Ceea ce sustii mai sus sint mofturi si incapatainare de a nu evolua si a nu invata sa lucrezi cu scule diverse si performante.

Te incapatinezi sa lucrezi ca si indienii si pachistanezii de pe tik-tok ce cirpesc defectiuni grave pe la masini cu tehnologii si scule din secolul 19. Da, in multe cazuri se poate, dar cit de bune si sigure vor fi acele masini la condus?!?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări