Marian Postat Noiembrie 18, 2024 Partajează Postat Noiembrie 18, 2024 40 minutes ago, Blacksmith said: Da, stiu ca exista circuite specializate pentru incarcare Li-ion, dar eu vreau sa am control total asupra incarcarii, asa ca n-are rost sa imi recomandati altceva. Imi place mult de tot convertorul asta, si vreau sa fac cu el. Cu alte cuvinte toata dezbaterea de aici a fost superflua, oricum aveai de gand sa faci cum vrei tu... Ok, topic inchis, si pe cel nou il mut la sectiunea incepatorilor. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2024 Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 Am mutat topicul de la Alimentatoare aici la cererea lui @Blacksmith... Sper să mulțumesc astfel ambele părți implicate... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 Mersi, validae ! Vreau doar sa mai adaug pe tema asta ca va respect pe toti care comentati la postarile mele si toate sfaturile primite de la voi mi-au fost de mare ajutor, chiar daca voi nu va dati seama in ce fel. E de ajuns sa va uitati pe site-ul meu ca sa vedeti ca m-au dus unde trebuie. Si acum sa revenim la incarcatoarele noastre de Litiu. Dupa cum ati vazut mi-au venit acumulatorii. Acum imi fac lista cu ce piese sa comand... Dar pana una alta, sa va mai intreb ceva. Eu am o lanterna din asta care merge cu o celula Li-ion. Cea pe care o vedeti in imagine, de 8800 mAh, a venit cu lanterna. Evident ca e petarda... Se incarca in 20 min, se descarca in 20 min. Credeti ca e ok daca ii pun un acumulator din cei care pe care i-am cumparat, Samsung sau Panasonic ? Cel mai probabil acumulatorii noi nu au protectie. Pot eu sa fiu sigur ca lanterna aia are in ea un circuit sigur de incarcare ? Cu cel vechi a mers fara probleme, dar ala e o gluma cinezeasca de acumulator. S-o potrivi circuitul de incarcare si pentru astia de firma ? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2024 Partajează Postat Noiembrie 21, 2024 La mine s-au ars LED-uri cu acumulator serios pt ca nu avea o limitare corecta de curent iar acumulatorul de calitate avea impedanta interna mult mai mica. Acumulatorul acela de "8800mAh"are defapt undeva pe la 300-500mAh (cam in intervalul acesta am masurat acumulatorii astia supraevaluati. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 22, 2024 Partajează Postat Noiembrie 22, 2024 La chinezi, 8 este numar cu noroc, mai ales daca-i dublu (n-aveti decât sa cautati ce sume se platesc pentru numere de telefon gen 888888 sau numere de masina á la A88888). Asa ca nu-i vine greu chinezului sa scrie 8800 pe baterii. Se citeste: "Esti norocos daca are 800 mAh". 1 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2024 Partajează Postat Noiembrie 22, 2024 În cazul lanternelor de genul celei din poză, limitarea la 4,2V o face încărcătorul.Dacă vrei precizie mai mare, iei un încărcător extern, în care pui elementul de încărcat.Se găsesc destul de ieftin, cu slot pentru unul sau doi elemenți. Acumulatorul ăla de 8800mAh (!!!) e făcătură ordinară, când găsesc din astea prin diverse, le înlocuiesc imediat cu altele, preferabil din acumulatori de laptop. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Noiembrie 22, 2024 Partajează Postat Noiembrie 22, 2024 Acum 9 ore, Blacksmith a spus: Pot eu sa fiu sigur ca lanterna aia are in ea un circuit sigur de incarcare ? Are indicator de nivel incarcare . Are si regulator de curent daca comanda se face cu pushbutton . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 14, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2024 Mi-au venit piesele, impreuna cu integratul incarcator Li-ion SLM6600: https://www.lcsc.com/product-detail/Battery-Management_SOLA-IC-SLM6600_C130316.html Am asamblat modulul cu circuitul asta si nu merge... Scoate tensiune total aiurea... Deoarece era singurl integrat de genul asta pe care l-am gasit, si nu merge... s-a ales praful de proiectul meu. Ce bou am fost sa cred ca un integrat chinezesc noname face treaba... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 Ce inseamna ca scoate tensiune aiurea? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 E posibil să fi greșit tu undeva, verifică mai atent, poate ți-a scăpat ceva.... Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 Eu am luat module cu cn3791, au functionat toate, Atentie, fara baterie tensiunea nu e stabila, intra intr-un ciclu hickup, vezi data sheet. in afara de asta mai exista un modul cu afisaj cu leduri si potentiometre cu care se poate regla tensunea si curentul de incarcare precum si tensunea care sa o mentina la intrare in caz ca se foloseste un panou fotovoltaic. https://www.sigmanortec.ro/modul-control-incarcare-solara-mppt-5a-cccv-cu-afisaj-6-36v poate incarca si o singura celula, am incercat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 14, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2024 (editat) Acum 26 minute, dumitrumy a spus: Ce inseamna ca scoate tensiune aiurea? Nici nu stiu cum sa iti explic... ca nu are nici o logica. Am facut montajul, l-am alimentat, am pus multimetru sa vad cat scoate... oscila intre 3.9 si 4.2V... Am zis, hai ca poate face asa pentru ca nu i-am pus nici o sarcina. Pun pe osciloscop... intr-adevar tensiune scadea lent, apoi crestea brusc... Ii pun o rezistenta de 180 ohmi... pe multimetru arata 3.8V (e true RMS) iar pe osciloscop imi apare tensiunea care e, dar cu cate o vale de jumatate de sinusoida in jos. Si se modifica forma aia de sinusoida in functie de consum... Cu anumite sarcini imi arata 1V sau 0.3V... Cand i-am pus o rezistenta de vreo 10 ohmi a bagat in sfarsit 4.2V curat... Deci e complet aiurea... Asta nu e sursa CC/CV. Acum 6 minute, ionut120v a spus: Atentie, fara baterie tensiunea nu e stabila, intra intr-un ciclu hickup, vezi data sheet. Hmm... Mi-e si frica sa-l pun pe baterie in halul asta... Editat Decembrie 14, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 (editat) Acum 8 minute, Blacksmith a spus: Nici nu stiu cum sa iti explic... ca nu are nici o logica. Am facut montajul, l-am alimentat, am pus multimetru sa vad cat scoate... oscila intre 3.9 si 4.2V... Am zis, hai ca poate face asa pentru ca nu i-am pus nici o sarcina. Pun pe osciloscop... intr-adevar tensiune scadea lent, apoi crestea brusc... Ii pun o rezistenta de 180 ohmi... pe multimetru arata 3.8V (e true RMS) iar pe osciloscop imi apare tensiunea care e, dar cu cate o vale de jumatate de sinusoida in jos. Si se modifica forma aia de sinusoida in functie de consum... Cu anumite sarcini imi arata 1V sau 0.3V... Cand i-am pus o rezistenta de vreo 10 ohmi a bagat in sfarsit 4.2V curat... Deci e complet aiurea... Asta nu e sursa CC/CV. Functineaza asemnator cu cn 3791, cand tensiunea ajunge la 4,2 si curentul coboara la o valoare mica de ordinul miliamperilor opreste incarcarea si o reia cand tensiunea coboara la 4 v, acest controller cu histereza incarca condensatorul de la iesire, care se descarca prin divizorul care citeste tensunea, astfel la iesire fara sarcina sau fara baterie apare o oscilatie in dinti de fierastrau. Nu este defect, asa e proiectat sa faca, conecteaza bateria si o va incarca, dupa incarcarea completa opreste curentul. Editat Decembrie 14, 2024 de ionut120v 2 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 Așa se întâmplă când pui o rezistență în loc de acumulator.De aia scrisesem că probabil ai omis ceva.... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 14, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2024 Pai am crezut si eu ca functioneaza ca o sursa obisnuita de tensiune cu limitare de curent... Chestia e ca am asteptat de 2 luni momentul asta, si acum, din cauza ca nu mai am rabdare, fac tot felul de greseli... Abia astept maine sa fac testele din nou... Dar mai intai trebuie sa fac protectia de baterie ca sa pot sa-l incerc pe baterie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum