Stefan Postat 14 ore în urmă Partajează Postat 14 ore în urmă Domnul utilizator @silmicii văd că nu sesizați de fapt care-i greșeala (vă legați degeaba de diodă) si oricum în nici un 18650 nu am găsit IRFZ44N (daca încăpea în toată celula) ci mai degrabă FS8205 sau similare. Link spre comentariu
dumitrumy Postat 14 ore în urmă Partajează Postat 14 ore în urmă Habar nu aveam de MOS-ul asta, este deja pregatit, adica drena in drena: Link spre comentariu
Blacksmith Postat 13 ore în urmă Autor Partajează Postat 13 ore în urmă (editat) Dar dioda lui tine doar 0.83A, adica nimic. Si se deschide la 1.2V ! Poate am rams eu in urma cu electronica, dar acolo nu ar trebui o dioda cu cea mai mica cadere de tensiune ?? Tensiunea ce cade pe dioda aia, nu se scade din tensiunea bateriei ? Daca din cei 3V ai bateriei (cand e mai goala), scad 1.2V, cu ce mai raman ? Alimentez circuitul la 1,8V ?? Sau "Forvard On Voltage: 1.2V" inseamna altceva decat caderea de tensiune pe dioda ? Editat 13 ore în urmă de Blacksmith Link spre comentariu
dumitrumy Postat 13 ore în urmă Partajează Postat 13 ore în urmă (editat) Nu inteleg ce este asa greu!!! NICIODATA, dar niciodata nu trece curent prin diode! La buna functionare cele 2 MOS-uri sunt deschise in ambele situatii: incarcare-debitare curent. La orice defect un tranzistor se va bloca iar dioda lui nu va permite trecerea curentului prin cel ramas in conductie. Nu exista decat 3 stari: 1) ok, conduc ambii 2) defect de tip supracurent (nu conteaza la incarcare sau descarcare) se ia comanda tranz. A 3)defect de tensiune (se ating 4,3V la incarcare sau 3V la descarcare) se ia comanda tranz B Sau poate pe diagonala, supracurent la incarcare = subtensiune si supracurent la descarcare cu atingere 4,3V. (nu stau sa bricolez). Important ca la cele 4 situatii de alarma sa se blocheze tranzistorul care prin blocare este in serie cu dioda celuilalt in polarizare inversa. Ca degeaba blochez un tranz. daca dioda lui preia functia dar cu cadere mai mare de tensiune. E ca tabelele de adevar de la digitale. Editat 13 ore în urmă de dumitrumy greseli scriere Link spre comentariu
silmicii Postat 13 ore în urmă Partajează Postat 13 ore în urmă (editat) 1 oră în urmă, Stefan a spus: Domnul utilizator @silmicii văd că nu sesizați de fapt care-i greșeala (vă legați degeaba de diodă) si oricum în nici un 18650 nu am găsit IRFZ44N (daca încăpea în toată celula) ci mai degrabă FS8205 sau similare. Eu am raspuns punctual la o chestie teoretica legata de dioda interna a unui mos- fet.Nu stiu ce contin acumulatorii li- ion si nici nu prea ma intereseaza pt ca nu ma ocup cu show- uri de artificii si nu am extinctor in casa.Altfel nu inteleg ce doriti de la mine. Acum 51 minute, Blacksmith a spus: Dar dioda lui tine doar 0.83A, adica nimic. Si se deschide la 1.2V ! Poate am rams eu in urma cu electronica, dar acolo nu ar trebui o dioda cu cea mai mica cadere de tensiune ?? Tensiunea ce cade pe dioda aia, nu se scade din tensiunea bateriei ? Daca din cei 3V ai bateriei (cand e mai goala), scad 1.2V, cu ce mai raman ? Alimentez circuitul la 1,8V ?? Ala este curentul de functionare in regim continuu, nu in impulsuri care e cam de 4 ori mai mare si nu mai e chiar nimic, dar se pare din ce zice domnul @ dumitru ca nici nu conteaza.Nu am analizat schema in profunzime niciodata, dar @ dumy m-a pus cu burta pe carte. Dealtfel, odata ce se produc si vand tranzistori gata configurati in serie asa cum ii vezi, inseamna ca functioneaza exact asa. Editat 12 ore în urmă de silmicii Link spre comentariu
Stefan Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă @Blacksmith pentru a vedea că există această combinație (DW01+8205), uite ce am găsit în cutia cu "maimuțe" special pentru tine (zici că vând inele cu diamant). Există loc pentru trei tranzistoare dar nu au fost necesare pentru tipul acela de celulă. TL-ul din dreapta e doar pentru a compara dimensiunile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum