Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calorifer portprosop - turul se conecteaza sus sau jos atunci cand este inseriat?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

M..da, voi realizați ce poziție are acel calorifer?...ca este în partea de sus a camerei, ce va intereseaza mai oameni buni sa încălziți?...tavanul!?

Calorifereleastea sunt gândite a fi conectate în partea de jos!

Conectarea pe diagonala este complet greșită și duce la imposibilitatea aerisiri caloriferului și implicit un randament prost.

Deci dacă nu sunteți de meserie instalatori, măcar nu mai spuneți prostii.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, sonic11 a spus:

duce la imposibilitatea aerisiri caloriferului

De ce crezi ca este imposibil ?

Caloriferul are 4 racorduri .Aerisitorul se monteaza in racordul opus intrarii .

Chiar daca e mica diferenta , presiunea dinamica , nu este uniforma in cazul legarii pe aceeasi parte a conductelor .Apa va avea debit dinamic mai mare pe traseul cel mai scurt .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
20 minutes ago, antonvasileeee said:

Caloriferul are 4 racorduri .Aerisitorul se monteaza in racordul opus intrarii .

Chiar daca e mica diferenta , presiunea dinamica , nu este uniforma in cazul legarii pe aceeasi parte a conductelor .Apa va avea debit dinamic mai mare pe traseul cel mai scurt .

De ce o fi nevoie de atatea contraziceri pentru un calorifer vertical uscator de șosete ?
Aceste calorifere au doar doua racorduri in partea de jos si aeriserea sus pe partea cu returul.
Au fost concepute incat sa asigure "un debit dinamic" nu pe traseul cel mai scurt.
Si sa se incalzeasca uniform. Nu este clara poza pusa de @Alic ?

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Va luati aiurea la contre.

Eu am calorifer port-prosop de 2m in baie. Se incalzeste uniform fara probleme. Racordurile in partea de jos, evident.

Este la capatul unei parti a retelei de tevi, daca asta poate fi considerat un neajuns pentru astfel de radiatoare.

Acum 6 minute, mihaiaurul a spus:

De ce o fi nevoie de atatea contraziceri

Din lipsa sectiunii de aberat aberatii? :rade:

Link spre comentariu
Acum 55 minute, validae a spus:

Mai ales că suprafața utilă e mult mai mică la portprosop....

Incalzeste foarte bine baia daca este dimensionat pe masura.  L a unele bai mai generoase, nu  cele din apartamente, este doar un accesoriu.

Incalzirea incintei facandu-se cu radiatoare conventionale.   La o baie de 3x3m, pozitionata relativ ok , 1,5m de radiator port-prosop creaza confort termic. Doar sa nu-l faci cuier de prosoape  de nu se mai vede agregatul.. :rade:

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Alic a spus:

Va luati aiurea la contre.

Eu am calorifer port-prosop de 2m in baie. Se incalzeste uniform fara probleme. Racordurile in partea de jos, evident.

Este la capatul unei parti a retelei de tevi, daca asta poate fi considerat un neajuns pentru astfel de radiatoare.

Din lipsa sectiunii de aberat aberatii? :rade:

Ia zi domnule ce am aberat eu...sau o arzi doar aiurea?

Radiatorul prezentat prezintă 3 racorduri și nu se poate monta decât asa cu tur/retur în partea de jos iar daca este montat convențional cu tur-ul sus și retur jos singurul loc unde se mai poate monta aerisitorul este în partea de jos!

În poziția aia aerisitorul este pe post de dop, aerul va fi în partea de sus....

Link spre comentariu

Dar nu m-am referit la dumneata.  Vezi in urma tot felul de pareri ale unora care nu cred ca au montat vreun calorifer vreodata. Probabil ca inca le au pe alea din constructia blocului. :rade:

Tipul asta de calorifer nu se racordeaza in diagonala. Nu obtii nimic in plus.

O spune unul care a montat un camion de radiatoare de toate neamurile cu instalatii cu tot.

Am aratat si ca se incalzeste uniform. Unul de 2m.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări