gigi66 Postat Noiembrie 11, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2024 Acum 1 oră, vasile barsan a spus: Un sfat , daca imi este permis .. cautati intai cauza defectiunii - poate fi in alta parte de unde cautati / masurati dvs ,apoi rezolvarea prin simpla inlocuire a unei componente, nu rezolva problema , regula simpla a depanarii oricarui lucru - gasiti cauza > rezolvati cauza > inlocuiti componenta / componentele defecte generatoare de defect + defecte deja = rezultat bun.. Succes! Da aveti dreptate trebue cautat defectul pentru ca imi arde D409 AU02A , si filamentul nu se aprinde ,dar cum am spus nu am diodele originale si am intreba cu ce alta dioda se poate inlocui ca in catalog pe care le am nu scrie nimic despre diodele originale D408 - 409 . Link spre comentariu
gigi66 Postat Noiembrie 11, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2024 Acum 5 minute, Florinel TV a spus: D408 = Dioda zenner de 18V D409 merge BA159 sau ceva BY Aceste diode sau ars datorita integratului de baleaj vertical adica ic401 TDA8357J , schimba inte4gratul si condesatori de langa el , si acel integrat nu sa ars degeaba , poate fi si trafo cu scapari etc. Mai jos e si schema https://files.fm/f/eks94fqw8h Circuitul integrat IC 401 la-m schimbat voi schimba si condesatori, ear trafo nu cred ca are probleme ,imi ramane sa caut dioda zener D408. Va multumesc frumos Florine . Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 11, 2024 Partajează Postat Noiembrie 11, 2024 Acum 41 minute, gigi66 a spus: in catalog pe care le am nu scrie nimic despre diodele originale D408 - 409 . Omule, nu mai folosesc cataloage de vreo 20 ani. Totul este pe Google instant. Ambele sunt acolo, uite ce am descarcat eu azi: Link spre comentariu
gigi66 Postat Noiembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 Acum 13 ore, dumitrumy a spus: Omule, nu mai folosesc cataloage de vreo 20 ani. Totul este pe Google instant. Ambele sunt acolo, uite ce am descarcat eu azi: Acum 13 ore, dumitrumy a spus: Omule, nu mai folosesc cataloage de vreo 20 ani. Totul este pe Google instant. Ambele sunt acolo, uite ce am descarcat eu azi: Nu pot sa deschid pagina sa vad . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2024 Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 (editat) Acum 14 ore, gigi66 a spus: Circuitul integrat IC 401 la-m schimbat voi schimba si condesatori, ear trafo nu cred ca are probleme ,imi ramane sa caut dioda zener D408. Va multumesc frumos Florine . D408 se arde atunci când creste tensiunea pe ia , normal este 12v pe dioda si dioda e de 18v deci a crescut tensiunea de a ars-o și sa ars și IC, scoate finalul linii din circuit pune bec pe colector , emitor și repara sursa prima data , dacă nu repari sursa iar o sa apară daune Editat Noiembrie 12, 2024 de Florinel TV Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 12, 2024 Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 (editat) @gigi66 nu e nimic de download-at la mesajul lui @dumitrumy e doar o poza ca sa-ti arate ca poti sa faci si tu la fel (adica sa cauti pe net informatile respective) - daca nu poti sa gasesti informatiile atunci ai o problema (si e mare). RR Editat Noiembrie 12, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
gigi66 Postat Noiembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 Acum 17 minute, Florinel TV a spus: D408 se arde atunci când creste tensiunea pe ia , normal este 12v pe dioda si dioda e de 18v deci a crescut tensiunea de a ars-o și sa ars și IC, scoate finalul linii din circuit pune bec pe colector , emitor și repara sursa prima data , dacă nu repari sursa iar o sa apară daune Bine am sa verific cum spuneti si va anut . vedeti aveti un mesaj in privat si datim raspuns . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2024 Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 Mam uitat și nu am nici un mesaj Link spre comentariu
gigi66 Postat Noiembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2024 Acum 2 ore, Florinel TV a spus: Mam uitat și nu am nici un mesaj Verificati acuma v-am trimis mesaj . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum