Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motoarele pas cu pas se mișcă într-o singură direcție

Sami

Postări Recomandate

Încerc să configurez un Rasberry Pi 3 folosind software-ul 2.60 protoneer și bcnc. Folosesc o sursă de alimentare de 24 de volți și un motor pas cu pas bipolar nema 17 (https://www.oyostepper.com/goods-34-Nema-17-Stepper-Motor-Bipolar-18-deg-26Ncm-368ozin-04A -12V -42x42x34mm-4-Fire.html). Momentan am doar un driver de motor pas cu pas, iar motorul se rotește în sens invers acelor de ceasornic și funcționează lin și silențios.
Dar se întâmplă în același mod indiferent dacă selectați butonul înainte sau înapoi. Am schimbat firele pentru una dintre faze și acum se va roti în sensul acelor de ceasornic, dar tot se va roti doar într-o singură direcție.
Pot vedea cu un voltmetru că pinul de direcție merge sus și jos, așa că mi se pare că ar putea fi ceva în neregulă cu driverul pas cu pas sau s-ar putea să fiu ceva greșit. Am Dir pentru a merge la Dir, Enable pentru a activa, pas pentru a merge la pul și gnd pentru a merge la orice altceva. Opto a avut inițial jumperi pentru a activa pinii, dar asta nu a funcționat, așa că am conectat manual o sursă de 5 volți la Opto, așa că am lăsat Opto deconectat și acum face ceea ce am explicat mai sus.
Sunt nou în acest hobby, așa că bănuiesc că eroarea utilizatorului. Orice ajutor este foarte apreciat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

1

• Sami

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La drivere pas cu pas in cazul general conexinile sunt:

DIR da sensul de rotatie 

STEP un impuls avanseaza motorul cu un pas in sensul dat de DIR (sau micro pas in functie de setari)

ENA Activeza driverul. (ENA high - driver activat)

In genral driverele au optoizolatori la intrare, pune o poza cu driverul sau informatii despre el.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări