mihaiaurul Postat Noiembrie 9, 2024 Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 (editat) 28 minutes ago, ionut120v said: pingul continua sa mearga stabil la o milisecunda. Ok, eu mai sus am spus ca "o milisecunda este imens" in retea interna. Dar am uitat ca tu dai ping din Windows unde nu vezi timpi mai mici de 1ms (se rotunjeste la ms) Editat Noiembrie 9, 2024 de mihaiaurul Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 Pai da, am cautat pe net solutii la problema asta. https://stackoverflow.com/questions/3951823/how-to-get-a-precise-ping-measurment Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 9, 2024 Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 (editat) 16 minutes ago, ionut120v said: Pai da, am cautat pe net solutii la problema asta. Nu trebuie sa te complici cu rezolvari ... complicate. Pune un linux pe un jaf de PC care zici ca sta degeba pe acolo si faci diagnoza cu el daca chiar vrei sa te ocupi de reteau intranet din spital. Pui doua placi de retea pe el, in bridge, si-l intercalezi unde vrei ca sa faci teste. (edit: Sau cumperi routere adevarate si switch-uri cu management) Cred ca abia atunci ai sa înțelegi unde greșesti sau căt de prost sunt făcute programele informatice care-ți saturează ție rețeaua și au pretenția de GIGA biți ca să funcționeze. Este o modă azi să se programeze cu curu și să se consume resurse hardware aiurea ! Editat Noiembrie 9, 2024 de mihaiaurul Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 Voi incerca, linux deja folosesc, postez de pe o masina linux, daca tot vrei sa ma ajuti, cum as mai putea pune a doua placa de retea pe un laptop vechi pe care am linux si are deja una si un slot de card PCI, sau ? pot sa dau jos cardul WI-Fi si sa pun in loc o placa de retea. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 9, 2024 Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 1 minute ago, ionut120v said: cum as mai putea pune a doua placa de retea pe un laptop vechi pe care am linux USB to Ethernet. Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 Ok asta se poate oricum, prefer card PCI daca reusesc sa il instalez e mai rapid, la USB s-ar putea sa fie o gatuire chiar acolo si sa nu pot vedea corect traficul. Oricum multumesc mult si purced la a face scula sugerata de tine, e buna si la detectat bucle. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 9, 2024 Partajează Postat Noiembrie 9, 2024 (editat) 7 minutes ago, ionut120v said: prefer card PCI daca reusesc sa il instalez e mai rapid, la USB s-ar putea sa fie o gatuire chiar acolo si sa nu pot vedea corect traficul. Un USB2ETH se instaleaza singur, transparent pentru utilizator. Nu ai nimic de facut, apare ca o alta interfata de retea. Nu contează "gătuirea". Rolul acestui bridge este de a măsura ceva pe termen scurt. Este ca si cum ai pune o mica rezistenta serie (un ampermetru sa zicem) intr-un circuit electric ca sa masori tensiunea de pe ea. Editat Noiembrie 9, 2024 de mihaiaurul Link spre comentariu
IAndras Postat Noiembrie 10, 2024 Partajează Postat Noiembrie 10, 2024 Legat de problema de conectare la server, poate ar ajuta sa vedeti unde incearca sa se conecteze de fapt aplicatia client, daca ruleaza sub Windows exista TCPView cu care se pot vizualiza conexiunile. Acelasi treaba se poate face si pe server in cazul in care aveti acces la el. Respectiv ce mai ruleaza pe acel server ? Am intalnit situatii cand din cauza unei aplicatii se suprasolicita calculatorul - gen procesor la 100% - si asta afecta conexiunea la retea. Mai pot fi si alte chestii precum dimensionarea aplicatiei care ruleaza pe server la gestionarea solicitarilor de la aplicatiile client, daca ajunge la limita si toate "sloturile" sunt ocupate, normal ca nu se poate conecta, ping-ul este un lucru si conectarea alta. Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 10, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2024 Aplicatia client se conecteaza la IP-ul pe care il bagam manual in ea, IP-ul serverului. Acum 4 minute, IAndras a spus: Legat de problema de conectare la server, poate ar ajuta sa vedeti unde incearca sa se conecteze de fapt aplicatia client, daca ruleaza sub Windows exista TCPView cu care se pot vizualiza conexiunile. Acelasi treaba se poate face si pe server in cazul in care aveti acces la el. Respectiv ce mai ruleaza pe acel server ? Am intalnit situatii cand din cauza unei aplicatii se suprasolicita calculatorul - gen procesor la 100% - si asta afecta conexiunea la retea. Mai pot fi si alte chestii precum dimensionarea aplicatiei care ruleaza pe server la gestionarea solicitarilor de la aplicatiile client, daca ajunge la limita si toate "sloturile" sunt ocupate, normal ca nu se poate conecta, ping-ul este un lucru si conectarea alta. Cel mai probabil este problema expusa de dumneavosta in postarea citata, am vazut ca daca teava mai buna cu serverul se conecteaza inaintea altora si reusesc sa fac treaba, multumesc mult pentru lamuriri. Link spre comentariu
IAndras Postat Noiembrie 10, 2024 Partajează Postat Noiembrie 10, 2024 Inca un lucru, daca mai aveti conexiunea wireless, cele doua echipamente de ce nu sunt in mod bridge ? In cazul in care echipamentele sunt exclusiv doar pentru asigurarea conexiunii intre cele 2 locatii atunci asta as recomanda, conexiune dedicata, nu modul AP-AP client. Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 10, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2024 nu mai am Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 19, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2024 am bagat fibra 1Gb/s SM WDM, functioneaza stabil, se cunoste, pot urca la 2Gb/s deoarece am cablu cu 2 fibre, acum trebuie facut ordine in aplicatii, o sa dau ping din linux acolo da cu 2 digiti dupa virgula, rezolutia 10 microsecunde. ar trebui direct pe fir ca pe wireless am vazut o anumita latenta Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 19, 2024 Partajează Postat Noiembrie 19, 2024 Acest ping este dat intre doua PC conectate prin fibra la 1Gbps ? Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 24, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2024 nu, este prin wifi 2,4 GHz, din pacate la linux nu am placa de retea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum