Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme retea intranet spital 120 paturi

ionut120v

Postări Recomandate

Cei care au facut reteaua nu au luat in considerare masinile de test pentru ca pur si simplu nu existau la vremea cand a fost facuta reteaua, pe vremea aia se faceau manual.

AP-urile de exterior au fost o adaugire ulterioara prost facuta, puse peste o cascada de switch-uri, iar treaba cu castanii la 5 GHz cand ploua nu e simpla cum pare, poate ca la 2,4 ar fi fost mai simpla.

Acum cu cablul merge mult mai bine am ping de 1ms pe server, stabil, iar afara am 100Mb/s cu serverul providerului exact cat abonamentul.

Acum pe frig duce si trosonul de 110m 1Gb/s.

Nu pot incarca conexiunea mai mult pentru teste deorece afara e limitat la 100 Mb/s.

Cu toate astea aplicatia de gestiune merge cu sincope se blocheaza, pierd datele, trebuie exportate din nou, nu cred ca e de la server caci sunt zile cand merge bine, e drept ca n-am verificat de loop-uri decat la mine in corpul C celalti colegi sunt mai afoni, am vazut adaugate routere wireless pe sectii de oameni care chiar n-au habar.

Vreau intranet la 1Gb/s  pentru a putea face diagnoza remote, odata ce reteaua merge toata la 1 Giga se gasesc destule firme sa dignosticheze remote ieftin, in plus alte firme care ofera softuri de gestiune spitale au cerut 1 Giga, prin urmare e nevoie de 1 Giga.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

17

• mihaiaurul

10

• roadrunner

4

• daniels

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai chemi o firma specializata sa faca proiectul pentru toate statiile de lucru si sa monteze echipamentele noi. Prin licitatie sau care o mai fi procedura la stat.

Sa executi lucrari fara autorizatie sau proiect se sanctioneaza si astea, dar daca esti seful cel mare ...

Link spre comentariu
9 hours ago, maxente said:

Cine te-a invatat, domnule, sa pui cablu pe LAN intre doua puncte mai mare de 100 metri ?

Si te mai miri ca nu merge reteaua. :96

Daca tot te apuci sa improvizezi pe acolo, macar mai studiaza si dumneata limitele unei retele LAN.

100m este distanta specificata in stadardul ethernet, este distanta la care se garantează că nu vor exista probleme.
Din experienta pot sa-ti spun ca si la peste 150m merge foarte bine daca cablarea este ok facuta. (cablu de calitate, sertizare corecta, distanta fata de reteaua electrica ...)
Daca nu merge bine la 150m, nu va merge nici la 10m. Cauzele trebuiesc cautate in alta parte.

Link spre comentariu

Acum nu se mai poate, nu e voie sa se faca achizitii de echipament de calcul, si la ce gaura are Ciolacu la buget  interdictia asta va dura cu siguranta.

In plus sunt muscat cu firmele astea cu licitatii pe proiecte europene caci de la buget nici o sansa, am mai avut un proiect in care si-au batut  joc de noi, o parte din aparate nu au functionat decat la receptie si au facut ceva artificii si acolo sa le bage pe gat caci dadeau rezulate divergente, calculatoare vechi de prin birourile lor sa se scape de ele, oficiau mai mult pe post de reseu si incarcau la factura, tastaturi plouate, am si acum o lada de ele.

Singurul lucru care il pot face acum e sa bag fibra pe tronsonul ala de 160m sa am 1 Giga si vara pe caldura, si sa verificam de loop-uri. fibra e deja rezolvata luni sau marti se pune.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, ionut120v a spus:

Vreau intranet la 1Gb/s  pentru a putea face diagnoza remote, odata ce reteaua merge toata la 1 Giga se gasesc destule firme sa dignosticheze remote ieftin, in plus alte firme care ofera softuri de gestiune spitale au cerut 1 Giga, prin urmare e nevoie de 1 Giga.

Nu am auzit niciodată de o astfel de cerință, adică să-ți impună cineva o anumită conexiune la internet pentru diagnosticare remote. Hai să zic că în LAN e aproape de bun simț și nici nu mai e costisitor dar lățime de bandă garantată de 1Gbps pentru internet la un spital? 😱 

La privat se premite din ce in ce mai puțin accesul remote la echipament și doar dacă acestea au rețea dedicată 100%, adică nimic conectat hardware între rețeaua companiei și echipamente indiferent ce VPN folosești și de VLAN-uri, 802.1X ...

Link spre comentariu
Acum 8 minute, mihaiaurul a spus:

100m este distanta specificata in stadardul ethernet, este distanta la care se garantează că nu vor exista probleme.
Din experienta pot sa-ti spun ca si la peste 150m merge foarte bine daca cablarea este ok facuta. (cablu de calitate, sertizare corecta, distanta fata de reteaua electrica ...)
Daca nu merge bine la 150m, nu va merge nici la 10m. Cauzele trebuiesc cautate in alta parte.

Am specificat de ce nu merge, vara cand bate soarele pe cablul acela performanta dielectricului se degradeaza serios, tangenta unghiului de pierderi creste semnficativ (temperatura poate ajunge la 70-80 la amiaza).

Pe vremuri cand era TV pe coaxial vara bagam semnal mai tare pentru a compensa pierderile, iar retelele alea  pe FTP de care se pomenea aci erau facute pe CAT8, merci ala merge oricum, da costa si bani, acum cu fibra pur si simplu nu se merita.

Link spre comentariu
7 minutes ago, ionut120v said:

vara cand bate soarele pe cablul

Sa inteleg ca acum , cand este frig, merge ok netul pe acel cablu UTP de 110m ?
Te-am rugat mai sus sa pui o poza cu ping intre doua PC-uri despărțite de acest cablu.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Stefan a spus:

Nu am auzit niciodată de o astfel de cerință, adică să-ți impună cineva o anumită conexiune la internet pentru diagnosticare remote. Hai să zic că în LAN e aproape de bun simț și nici nu mai e costisitor dar lățime de bandă garantată de 1Gbps pentru internet la un spital? 😱 

La privat se premite din ce in ce mai puțin accesul remote la echipament și doar dacă acestea au rețea dedicată 100%, adică nimic conectat hardware între rețeaua companiei și echipamente indiferent ce VPN folosești și de VLAN-uri, 802.1X ...

Acum corpul c fiind routat e retea separata nu am nici un server cu date ale companiei in ea, ii pot face acces afara propriu, acum e simplu deoarece am o fibra de la un provider, dar trebuie totusi un bridge cu reteaua cealalta sa pot trasfera datele pe server, Asta a fost solutia intiala numa ca n-a vrut nimeni sa plateasa, fie o modificare de contract fie un abonament nou, asa ca am fost nevoit sa fac conexiunea aia lunga.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, mihaiaurul a spus:

Sa inteleg ca acum , cand este frig, merge ok netul pe acel cablu UTP de 110m ?
Te-am rugat mai sus sa pui o poza cu ping intre doua PC-uri despărțite de acest cablu.

Din pacate e la serviciu si acolo nu am parola de la forum, am dat la firefox sa genereze una automat si e tare greu de tinut minte. In genere acolo  navighez rar si putin ca avem net de 100 Mb/s si nu sunt singur.

Link spre comentariu

Aveți niște explicații :rade:

Poza se poate face cu telefonul și așa nu consumați banda (zici că-i net la rolă) aia puțină sau printscreen pe stick tot pentru a nu consuma banda de net cu telefonul.:somn:

Link spre comentariu

Parca spuneai ca softul pt gestiunea bazei de date merge numai in aceiasi subretea. Acuma vrei iesire de mare viteza proprie si o conexiune pt a raporta date.

Mai pe la inceput erau absolut necesare niste laptopuri i7 cu placa grafica dedicata.

Toate chestiile astea nu au nicio treaba cu raportarea unor fisire mici la un interval de ordinul orelor.

Link spre comentariu

@daniels @Stefan eu am zis din capul locului ca nu e o problema de tehnologie ci de "lipsa de cadre". Toate problemele au cel putin o rezolvare dar trebuie sa fi de meserie nu sa "te pricepi", restul e cam pierdere de timp in discutia asta, care o sa ajunga eventual la concuzia  ca de vina e sistemul.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, ionut120v a spus:

Pe vremuri cand era TV pe coaxial vara bagam semnal mai tare pentru a compensa pierderile, iar retelele alea  pe FTP de care se pomenea aci erau facute pe CAT8, merci ala merge oricum, da costa si bani, acum cu fibra pur si simplu nu se merita.

erau pe CAT32! aiurea, erau pe cel mai ieftin cablu de pe piata!

dar da, ai dreptate, temperatura influenteaza destul de mult parametri cablului!

In rest, asa cum ti-a mai spus cineva, daca doneaza toti angajatii cite 1000 de lei (aproape nimica pentru ei), puteti face mama retelei!

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Stefan a spus:

Aveți niște explicații :rade:

Poza se poate face cu telefonul și așa nu consumați banda (zici că-i net la rolă) aia puțină sau printscreen pe stick tot pentru a nu consuma banda de net cu telefonul.:somn:

Am testat aseara pe la orele 18, nu m-am gandit sa trag pe stik, voi face cu proxima ocazie, a dat 1 milisecunda stabil, telefon nu port la mine nu am nici un cont de facebuci, nu am watsapp pe nici un device.

Eu nu iau spaga, desi vin destui pentru analize degeaba, de regula ii refuz, ii pun sa plateasaca chitanta, nu discut cu colegii problema spagilor, sunt treaba personala a fiecaruia, nefunctionarea ii afecteaza pe unii, din cauza meseriei de dactilografa nu am timp sa le fac PSA-uri si alte de imunolologie.

In problema asta reteaua de calculatoare nu prea are vina, conexiunea aia functioneaza, dar ma ia groaza la vara caldura plus descarcari electrice, incerc sa rezolv cu fibra la prima oprtunitate.

Din fericire pe luni sau marti va fi instalata,  las si cablu ca backup.

Rezolvarea problemelor cu reteaua cu siguranta nu rezolva problemele cu aplicatia, dau ping la server si primesc raspuns in o milisecunda, iar in client primesc mesajul ,,nu se poate conecta la server,, in afara de asta de multe ori ingheata in timpul transferului, pingul continua sa mearga stabil la o milisecunda.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări