Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune de deschidere a diodelor redresoare diferita de 0.7V

nickxyzt

Postări Recomandate

Am o dioda redresoare (recuperata dintr-o sursa de calculator). Pe ea scrie CYS RL257.

Masurandu-le cu 2 multimetre, am obtinut valori diferite a tensiunii de deschidere, asa ca am masurat si curentii pe care ii emit cele 2 aparate la momentul masurarii (folosindu-l pe celalalt de fiecare data, bineinteles).

Primul multimetru (cel mai ieftin) arata 0.76V (deci peste 0.7V) si emite 0.76mA.

Al doilea multimetru (mai bun) arata 0.57V si emite 0.65mA.

Am verificat cu mai multe diode, rezultatele sunt similare - 0.76V cu primul, 0.57V cu al doilea.

Sunt mai multe explicatii posibile la care ma gandesc: ori ambele multimetre sunt stricate, ori tensiunea de deschidere a diodei depinde de intensitatea curentului, sau poate este altceva?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickxyzt

3

• Marian

2

• vldc

1

• dumitrumy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vf este direct proportional cu intensitatea curentului si invers proportional cu temperatura jonctiunii.

Deci da, caderea aia variaza functie de curent.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Marian a spus:

Vf este direct proportional cu intensitatea curentului si invers proportional cu temperatura jonctiunii.

Deci da, caderea aia variaza functie de curent.

Am inteles. Insa care ar fi explicatia pentru care unul masoara peste 0.7V?

Link spre comentariu
28 minutes ago, nickxyzt said:

Am inteles. Insa care ar fi explicatia pentru care unul masoara peste 0.7V?

Tocmai pentru ca testeaza la un curent mai mare. 

Discutabila precizia masuratorii, insa motivul diferentei asta e, curent mai mare.

Link spre comentariu

Căderea de tensiune nu e fixă, asta voia să explice  colegul, deci dacă repeți măsurătoarea cu n multimetre poți obține n valori apropiate, dar ușor diferite.Încălzește dioda testată și observă cum căderea de tensiune scade cam cu 10mV la fiecare grad în plus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări