daniels Postat Vineri la 18:50 Partajează Postat Vineri la 18:50 Televizoarele aveau o mufa la care se conecta cablu de antena de 75ohmi si una scart la care se conectau aparatele video. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Vineri la 19:14 Autor Partajează Postat Vineri la 19:14 Cred ca pot sa-i livrez videocomplex. In poza sunt mufele de la televizor. De jos in sus: - Coaxial - Video - L - R Ultimele 3 sunt "in". Maine incerc marea cu destu'. PS. Am incercat cu bobina si trimerul aferent, dar trebuie sa-mi fabric o surubelnita electroizolanta. Oricum e relativ criminal. Link spre comentariu
daniels Postat Vineri la 19:35 Partajează Postat Vineri la 19:35 La trimer nu am umblat. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Vineri la 19:40 Autor Partajează Postat Vineri la 19:40 Tot aia e, ca e un circuit oscilant LC. Dar cum iei surubelnita (metalica), cum fuge. Ideal ar fi sa merg pe videocomplex, nu pe RF. Atunci ar trebui sa fie imaginea perfecta. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Vineri la 19:56 Partajează Postat Vineri la 19:56 Un modulator de la un video vechi, dar trebuie pus extern. S-au aruncat sute de la receptoarele de satelit Amstrad venite in 1992 la noi in fabrica. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Duminică la 11:08 Autor Partajează Postat Duminică la 11:08 Rezolvat si modulatorul, prin schimbarea celor 2 condensatori cu tantal. Link spre comentariu
aureli67 Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă Nu le mai lupta cu modulatorul la Cobra , oricum se va vedea cel mai prost din ce se poate obtine scoti semnalul video din rezistenta R93 si-l bagi pe Video IN la televizor vei vedea alb-negru oricum , nu ai codor de culoare din cate vad ( sau nu se vede in poza ta , ar trebui mai multe poze fata / spate , sa vedem ce e pe acolo ) sau poti scoate semnalul RGB din circuitul U86 si sa-l bagi pe mufa euroscart la TV , daca ai asa se va vedea mai bine decat cu codor pe AV IN versiunea finala maxim disponibila este VGA-ul aici ai 2 optiuni : cauti monitor VGA care accepta 15 Khz sincronizare ( este pe net lista cu asa ceva si folosesti o adaptare de schema ca la Cobra 2 aka Turbo Spectrum , se gasesc de cumparat pe OLX sau la firme de SH ) sau bagi cu Pico -Zero pe orice monitor VGA daca te intereseaza , postez schema si soft , luate de pe net deja am facut versiunea 2 de cablaj , sa mearga pe placile vechi , ca a ta , sau pe placile noi 3.16 / 3.17 de la Cobrasov Link spre comentariu
roadrunner Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă subscriu la ce a scris @aureli67 daca n-ai codor PAL nu merita sa faci un modulator (decat daca vrei sa se vada prost si A/N) macar foloseste videocomplex A/N. (cred ca va trebui sa-l atenuezi va TV-ul se asteapta la nivele de 1V (cred ca e 50 Ohm intrerea aia din TV dar nu sunt sigur) RR Link spre comentariu
yo9hrb Postat 9 ore în urmă Autor Partajează Postat 9 ore în urmă Schema la mine este in atasament (vorbim de Tim-S, nu de Cobra - deocamdata). Am incercat sa folosesc semnalul "monitor" din emitorul tranzistorului T2. Nimic, ecranul negru. Am incercat pe intrarea video a televizorului. Codor PAL n-am, ar trebui sa se vada A/N, ceea ce nu ma deranjeaza. modulator TIM-S.pdf Link spre comentariu
roadrunner Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Acum 11 minute, yo9hrb a spus: Codor PAL n-am, ar trebui sa se vada A/N, ceea ce nu ma deranjeaza. ia semnal din cursorul de la trimmer-ul ala, e posibil sa fie amplitudinea prea mare si sa nu poata extrage sync-ul din el. RR Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 7 ore în urmă Partajează Postat 7 ore în urmă (editat) Acum 4 ore, roadrunner a spus: (cred ca va trebui sa-l atenuezi va TV-ul se asteapta la nivele de 1V (cred ca e 50 Ohm intrerea aia din TV dar nu sunt sigur) RR SVC este standard pe 75 ohmi coax, RF este pe 50ohmi. Si da, semnalul este 1Vvv pe 75ohmi. Editat 7 ore în urmă de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat 6 ore în urmă Autor Partajează Postat 6 ore în urmă Pai mai bine ii pun un semireglabil. Si un condensator, sa nu-mi influenteze polarizarea lui T2. Link spre comentariu
dumitrumy Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Cand s-or inventa osciloscoapele electronistii vor avea o viata mai usoara. 2 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă (editat) 41 minutes ago, dumitrumy said: Cand s-or inventa osciloscoapele electronistii vor avea o viata mai usoara. Abia când se vor inventa analizoarelor logice viata electronistilor iubitori de Z80 va deveni o plăcere. Editat 4 ore în urmă de mihaiaurul Link spre comentariu
yo9hrb Postat 4 ore în urmă Autor Partajează Postat 4 ore în urmă Asta obtin la iesirea de monitor: 0.1V/div. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum