Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Z80

yo9hrb

Postări Recomandate

Cred ca pot sa-i livrez videocomplex. In poza sunt mufele de la televizor. De  jos in sus:

- Coaxial

- Video

- L

- R

Ultimele 3 sunt "in".

allview.thumb.jpg.191c7b77f721f861f20efcdb0362999b.jpg

Maine incerc marea cu destu'.

PS. Am incercat cu bobina si trimerul aferent, dar trebuie sa-mi fabric o surubelnita electroizolanta. Oricum e relativ criminal.

Link spre comentariu

Tot aia e, ca e un circuit oscilant LC. Dar cum iei surubelnita (metalica), cum fuge. Ideal ar fi sa merg pe videocomplex, nu pe RF. Atunci ar trebui sa fie imaginea perfecta.

Link spre comentariu

Un modulator de la un video vechi, dar trebuie pus extern. S-au aruncat sute de la receptoarele de satelit Amstrad venite in 1992 la noi in fabrica.

Link spre comentariu

Nu le mai lupta cu modulatorul la Cobra , oricum se va vedea cel mai prost din ce se poate obtine

scoti semnalul video din rezistenta R93 si-l bagi pe Video IN la televizor

pag53.jpg

vei vedea alb-negru oricum , nu ai codor de culoare din cate vad ( sau nu se vede in poza ta , ar trebui mai multe poze fata / spate , sa vedem ce e pe acolo  )

sau poti scoate semnalul RGB din circuitul U86 si sa-l bagi pe mufa euroscart la TV , daca ai

asa se va vedea mai bine decat cu codor pe AV IN

versiunea finala maxim disponibila este VGA-ul

aici ai 2 optiuni : cauti monitor VGA care accepta 15 Khz sincronizare ( este pe net lista cu asa ceva si folosesti o adaptare de schema ca la Cobra 2 aka Turbo Spectrum , se gasesc de cumparat pe OLX sau la firme de SH ) sau bagi cu Pico -Zero pe orice monitor VGA

daca te intereseaza , postez schema si soft , luate de pe net

deja am facut versiunea 2 de cablaj , sa mearga pe placile vechi , ca a ta , sau pe placile noi 3.16 / 3.17 de la Cobrasov

Link spre comentariu

subscriu la ce a scris @aureli67 daca n-ai codor PAL nu merita sa faci un modulator (decat daca vrei sa se vada prost si A/N)

macar foloseste videocomplex A/N. (cred ca va trebui sa-l atenuezi va TV-ul se asteapta la nivele de 1V (cred ca e 50 Ohm intrerea aia din TV dar nu sunt sigur)

RR

Link spre comentariu

Schema la mine este in atasament (vorbim de Tim-S, nu de Cobra - deocamdata). Am incercat sa folosesc semnalul "monitor" din emitorul tranzistorului T2. Nimic, ecranul negru. Am incercat pe intrarea video a televizorului. 

Codor PAL n-am, ar trebui sa se vada A/N, ceea ce nu ma deranjeaza.

modulator TIM-S.pdf

Link spre comentariu
Acum 11 minute, yo9hrb a spus:

Codor PAL n-am, ar trebui sa se vada A/N, ceea ce nu ma deranjeaza.

ia semnal din cursorul de la trimmer-ul ala, e posibil sa fie amplitudinea prea mare si sa nu poata extrage sync-ul din el.

RR

Link spre comentariu
Acum 4 ore, roadrunner a spus:

(cred ca va trebui sa-l atenuezi va TV-ul se asteapta la nivele de 1V (cred ca e 50 Ohm intrerea aia din TV dar nu sunt sigur)

RR

SVC este standard pe 75 ohmi coax, RF este pe 50ohmi.

Si da, semnalul este 1Vvv pe 75ohmi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
41 minutes ago, dumitrumy said:

Cand s-or inventa osciloscoapele electronistii vor avea o viata mai usoara.

Abia când se vor inventa analizoarelor logice viata electronistilor iubitori de Z80 va deveni o plăcere.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări