Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Z80

yo9hrb

Postări Recomandate

Reinventati electronica! In E semnalul sa fie inversat fata de in B! Poate aveti canalul 2 al oscului pe INVERT. Scrieti mereu cat este baza te timp, va ia 3 sec.

Link spre comentariu

Dap, era Ch2 inversat. Baza de timp a ramas 10us, n-am mai modificat-o. In concluzie, semnalul are polaritatea corecta pe iesirea de monitor. Amplitudinea - 1.4V.

Link spre comentariu

Domnule, TV-ul ala nu va merge in hat pomenire amin cu semnalul cum il aveti acuma.

Ar merge doar cu semnal ca in foto cu canalul B inversat.

Daca si in baza si la iesire aveti semnal in faza inseamna ca aveti un repetor pe emitor acolo.

Inversati semnalul si va merge altfel va chinuiti degeaba.

Ceva nu-i OK acolo, ca sa fie 64usec baza de timp ar trebui sa fie pe 50usec/div, daca e pe 10usec/div ori e decalibrata, ori o aveti pe variabil din potentiometru daca oscu are asaceva, nu cred ca SVC e chiar aiurea ca timp.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Deci sa intelegem ca oscul cu 2 canale e in plop.

Daca asa este semnalul TV trebuie sa-si deschida squeltch-ul si sa scoata imaginea.

Totusi trebuie sa aiba 1Vvv pe sarcina de 75 ohmi a TV.

Verificati sa aiba atita cind e conectat in mufa RCA.

Daca are mai putin trebuie marit, nu stiu cum e la asta dar la HC85 cu care sint familiarizat avea repetor si o rezistenta de adaptare de 75 ohmi, aia o faceti mai mica sa aveti 1Vvv, la 1,2Vvv in gol aveti cam 0,6Vvv in sarcina si e posibil sa nu se deschida, la fel daca e prea mare.

Daca nici asa nu merge ori este TV cu probleme ori sinco cadre nu-i in standard.

P.S. sper ca ati deconectat modulatorul de pe iseirea video, daca puneti TV si modulatorul paralel scade semnalul.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Rezolvat intr-un mod barbar, as putea spune. Pe scurt i-am articulat un semireglabil de 2k, ca pe ala il aveam la indemana, am reglat frumos pana la 1Vvv, et voila:

imaginecorecta.thumb.jpg.6b113cbca1bcc5d2dc8759376a1b0b06.jpg

Chiar nu credeam ca aia 0.4V fac atata diferenta. Practic televizorul imi afisa lipsa semnal.

Multumesc de ajutor si rabdare.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, yo9hrb a spus:

Chiar nu credeam ca aia 0.4V fac atata diferenta. Practic televizorul imi afisa lipsa semnal.

pai face diferenta, ca asa discrimineaza intre ce e video si ce e sincro. Daca nu determina ce e sincro sau nu are sens ca timing zice ca nu e semnal (are un ADC specializat pe calea videocomplex)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

N-are treaba atit cu sincronizarea cit cu nivelul video, daca n-are nivel standard nu lasa semnalul sa treaca pentru ca e caliatea depreciata, la fel, daca-i dai 2Vvv pe intrare tot nu-l vezi, cam la fel se comporta ca squelch-ul FM, ala urmareste nivelul semnalului de la care sa deschida semnalul audio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări