dumitrumy Postat Decembrie 1, 2024 Partajează Postat Decembrie 1, 2024 Reinventati electronica! In E semnalul sa fie inversat fata de in B! Poate aveti canalul 2 al oscului pe INVERT. Scrieti mereu cat este baza te timp, va ia 3 sec. 1 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2024 Dap, era Ch2 inversat. Baza de timp a ramas 10us, n-am mai modificat-o. In concluzie, semnalul are polaritatea corecta pe iesirea de monitor. Amplitudinea - 1.4V. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 1, 2024 Partajează Postat Decembrie 1, 2024 (editat) Domnule, TV-ul ala nu va merge in hat pomenire amin cu semnalul cum il aveti acuma. Ar merge doar cu semnal ca in foto cu canalul B inversat. Daca si in baza si la iesire aveti semnal in faza inseamna ca aveti un repetor pe emitor acolo. Inversati semnalul si va merge altfel va chinuiti degeaba. Ceva nu-i OK acolo, ca sa fie 64usec baza de timp ar trebui sa fie pe 50usec/div, daca e pe 10usec/div ori e decalibrata, ori o aveti pe variabil din potentiometru daca oscu are asaceva, nu cred ca SVC e chiar aiurea ca timp. Editat Decembrie 1, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2024 Pe alt osciloscop. 10us, 1v/div. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 1, 2024 Partajează Postat Decembrie 1, 2024 (editat) Forma este in regula, corespunde cu imaginea. Editat Decembrie 1, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 1, 2024 Partajează Postat Decembrie 1, 2024 (editat) Deci sa intelegem ca oscul cu 2 canale e in plop. Daca asa este semnalul TV trebuie sa-si deschida squeltch-ul si sa scoata imaginea. Totusi trebuie sa aiba 1Vvv pe sarcina de 75 ohmi a TV. Verificati sa aiba atita cind e conectat in mufa RCA. Daca are mai putin trebuie marit, nu stiu cum e la asta dar la HC85 cu care sint familiarizat avea repetor si o rezistenta de adaptare de 75 ohmi, aia o faceti mai mica sa aveti 1Vvv, la 1,2Vvv in gol aveti cam 0,6Vvv in sarcina si e posibil sa nu se deschida, la fel daca e prea mare. Daca nici asa nu merge ori este TV cu probleme ori sinco cadre nu-i in standard. P.S. sper ca ati deconectat modulatorul de pe iseirea video, daca puneti TV si modulatorul paralel scade semnalul. Editat Decembrie 1, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2024 Rezolvat intr-un mod barbar, as putea spune. Pe scurt i-am articulat un semireglabil de 2k, ca pe ala il aveam la indemana, am reglat frumos pana la 1Vvv, et voila: Chiar nu credeam ca aia 0.4V fac atata diferenta. Practic televizorul imi afisa lipsa semnal. Multumesc de ajutor si rabdare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 1, 2024 Partajează Postat Decembrie 1, 2024 Super! Ala e. Daca nu era acel squelch se vedea ceva si-l rezolvati rapid. Link spre comentariu
roadrunner Postat Decembrie 2, 2024 Partajează Postat Decembrie 2, 2024 (editat) Acum 16 ore, yo9hrb a spus: Chiar nu credeam ca aia 0.4V fac atata diferenta. Practic televizorul imi afisa lipsa semnal. pai face diferenta, ca asa discrimineaza intre ce e video si ce e sincro. Daca nu determina ce e sincro sau nu are sens ca timing zice ca nu e semnal (are un ADC specializat pe calea videocomplex) RR Editat Decembrie 2, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 2, 2024 Partajează Postat Decembrie 2, 2024 N-are treaba atit cu sincronizarea cit cu nivelul video, daca n-are nivel standard nu lasa semnalul sa treaca pentru ca e caliatea depreciata, la fel, daca-i dai 2Vvv pe intrare tot nu-l vezi, cam la fel se comporta ca squelch-ul FM, ala urmareste nivelul semnalului de la care sa deschida semnalul audio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum