roadrunner Postat Luni la 11:33 Partajează Postat Luni la 11:33 (editat) Acum 10 minute, ionut120v a spus: Presupunerea mea este e ca energia unor vibratii de frecventa mare gen surse in comutatie poate fi transferata cumva unor fenomene stochastice ce au loc in trazistorii amplificatorului si generasa acel zgomot gri ca un fasait care seamna cu zgomotul de cavitatie. Ah stiu ce ce e: mastroflocizarea Madagascara sau "efectul razelor de luna asupra galoshilor de guma". "Si insasi stelele care vegheaza la devenirea ta, omule!" Ghiuri Pascu, Divertis. Editat Luni la 11:40 de roadrunner Link spre comentariu
validae Postat Luni la 11:53 Partajează Postat Luni la 11:53 Sau ,,și marmota învelea ciocolata,,. Deja intrăm ìn universuri paralele cu subarmonicele astea..... Link spre comentariu
sesebe Postat Luni la 13:03 Partajează Postat Luni la 13:03 (editat) Acum 1 oră, ionut120v a spus: Daca amplificatorul e construit asa nu e nevoie de filtrare. Ba este nevoie pt ca oricit de sus te-ai duce cu banda amplificatorului tot vor exista semnale inafara benzii lui de lucru, semnale care daca nu sint filtrate la intrare tot vor genera intermodulatii in etajele de intrare in amplificator cu rezultate in zona audio. ................................................... Cu cat fundamntala bruiajului e mai mare cu atit componenta audio a acelui zgomot gri e mai slaba, din acest motiv putem incerca surse LLC la GAN FET la sute de KHz sau MHz. Iarasi povesti de adormit copii. Am vazut ca permanent te duci la limitele tehnologiei disponibile, indiferent de domeniu (SMPS-urti, retelistica etc) considerind ca acesta este solutia. Nu, nu asta este solutia. Daca trebuie sa muti un bloc de piatra de 100T nu aduci 100 de camioane/tractoare si il tirii pe pamint ci ii pui citeva seturi de roti si il poti tracta doar cu un singur camion/tractor mai puternic. Editat Luni la 13:04 de sesebe Link spre comentariu
Danut Marinescu Postat Luni la 13:22 Autor Partajează Postat Luni la 13:22 Acum 2 ore, sesebe a spus: Toate televizoarele incepind chiar de la cele pe tuburi aveau cel putin o sursa in comutatie - baleiajul orizontal, plus sursa de retea la cele mai noi de 30-40 de ani si cu toate astea lucreaza cu semnale la antena si de sub 1mV. Deci pina si la aparate ieftine si de uz comun, nu doar cele scumpe si performante, se folosesc cu succes surse in comutatie fara a crea probleme. Iar zgomotele pe care le vezi pe osciloscop sint generate de "incorect probing". Exista solutii mult mai simple si performante: sa nu lasi acele semnale sa intre in amplificator - filtrare buna pe intrare (si pe iesire). Iar de pe alimentare, daca este bine conceputa, nu intra zgomote de inalta frecventa. E adevarat ca in TV avem baleiajul orizontal care seamana cu un smps sinusoigal la baleiaje cu CRT mai exact.Impulsurile negative si pozitive au forma sinusoidala.In rest sunt perfect de acord cu tine. Link spre comentariu
ionut120v Postat Luni la 13:38 Partajează Postat Luni la 13:38 (editat) Apropo de baleiajul orizontal pe vremea cand eram copil majoritatea se uitau pe singurul canal disponibil, prin urmare toate acele surse ereu sincronizate si genenerau un fluierat pe receptia pe lungi la 153 KHz. Spre multumirea lamparilor pot spune ca fluieratul generat de baleiajul cu lampi pe un receptor cu lampi era unul dulce,(aproape sinusoida curata cu foarte putine armonice pare) devenise o rutina placuta ca pe la orele 19 sa inceapa. Editat Luni la 13:45 de ionut120v Link spre comentariu
roadrunner Postat Luni la 14:20 Partajează Postat Luni la 14:20 (editat) Acum 1 oră, Danut Marinescu a spus: E adevarat ca in TV avem baleiajul orizontal care seamana cu un smps sinusoigal la baleiaje cu CRT mai exact.Impulsurile negative si pozitive au forma sinusoidala. la fel cum cum la 90 de grade fierbe unghiul drept. La nivel de sincro sunt dreptunghiulare, la amplificatorul de deflexie e o rampa. Ce e sinusoidal? si unde? ca acum sunt chiar derutat. cum adica impulsuri sinusoidale? am mai uitat eu romaneste dar incepem sa nu ne mai intelegem. RR @ionut120v asta e o vorba buna de agatat "hai draga la mine sa ascultam baleiajul orizontal pe unde medii ...." - sigur nici o femeie nu putea sa reziste la asa ceva. Editat Luni la 14:59 de roadrunner Link spre comentariu
sesebe Postat Luni la 15:43 Partajează Postat Luni la 15:43 Baleiajul orizontal este o sursa în comutație rezonanta. La TV-urile A-N, unde traful era pe doua coloane, exista chiar o bobina dedicata (poreclita parca armonica a III-a) pt a asigura o rezonanta mai buna. Condesatorul de recuperare integrează pulsul stabilind durata de întoarcere și tensiunea maximă din colectorul finalului linii. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Luni la 18:48 Partajează Postat Luni la 18:48 Acum 2 ore, sesebe a spus: pt a asigura o rezonanta mai buna Adica in ce fel mai buna? Buna la suflet? Iar o insiruire de termeni pt. impresie artistica. La ce foloseste armonica a treia? Ce puls integreaza cond. de recuperare, de unde provine acel puls? Link spre comentariu
sesebe Postat Luni la 19:47 Partajează Postat Luni la 19:47 Acum 54 minute, dumitrumy a spus: Adica in ce fel mai buna? Buna la suflet? Iar o insiruire de termeni pt. impresie artistica. La ce foloseste armonica a treia? Ce puls integreaza cond. de recuperare, de unde provine acel puls? Hai ca aici trolezi la greu. Rezonanta mai buna inseamna un Q mai ridicat. Nu mai explic dece se vroia asta ca sigur stii iar daca nu stii .....problema ta. Chiar nu vreau sa-ti spun la ce foloseste armonica a III-a. Daca nu stii iarasi doar problema ta. Dupa cum tot spui, pune mina pe o carte si afla daca nu stii (dar eu sint sigur ca stii). Poate puls este o exprimare cam fortata dar daca scriam ca integreaza energia din bobine in momentul blocarii finalului linii apareau alte intrebari. Link spre comentariu
maxente Postat Luni la 21:03 Partajează Postat Luni la 21:03 Când vă zisei eu că e unu care și-a făcut cont să mai bage bățu printre ștacheții gardului, voi ziserăți că sunt eu nebun. Link spre comentariu
roadrunner Postat Marți la 09:13 Partajează Postat Marți la 09:13 (editat) Acum 12 ore, maxente a spus: voi ziserăți că sunt eu nebun. @maxente nu esti tu nebun, suntem noi fraieri... Ce ma scoate din sarite e ca mai citesc unii mai tineri si citesc povestile astea presarate cu termeni boombastici si le iau de bune. Incep sa-mi pierd increderea ca forumurile astea sunt bune la ceva. RR Editat Marți la 09:16 de roadrunner Link spre comentariu
dumitrumy Postat Marți la 09:38 Partajează Postat Marți la 09:38 Acum 13 ore, sesebe a spus: Rezonanta mai buna inseamna un Q mai ridicat. Ce treaba are bobina de armonica 3 cu Q? Iar rezonanta nu este mai buna, ci mai rea daca ne luam dupa forma de unda. Nu am eu oscilograme de acum 30 ani dar la deflexia AN semnalul arata exact ca in poza de pe net. Link spre comentariu
sesebe Postat Marți la 10:14 Partajează Postat Marți la 10:14 (editat) Esti in eroare. Exista explicata functionarea intr-o carte despre depanarea TV-urilor AN. Daca imi aduc bine aminte era o carte cu o coperta alba cu ceva desen pe rosu (sau albastru) pe coperta frontala necartonata. Al gasit o poza pe net: link Editat Marți la 10:26 de sesebe Link spre comentariu
flomar60 Postat Marți la 10:36 Partajează Postat Marți la 10:36 Asta e cartea după care am lucrat mulți ani de zile....sunt 3 volume, baleiajul orizontal AN este tratat în volumul 2 de la pag. 101....de la Editura tehnică 1987 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum