Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS SINUSOIDAL


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 12.11.2024 la 14:05, roadrunner a spus:

@maxente nu stiu daca te referi la la ce am scris eu, dar daca la el faci referire,

ziceam ca nu esti nebun (adica implicit ce ai afirmat e corect) - si ca noi restul "fraierii" tot ne lasam antrenati in discutiile astea cu "impuls sinusoidal" si acultam armonica de la baleiajul orizontal pe unde medii.

Nu ma dranjeaza deloc limbajul oltenesc si-l folosesc si eu (in Irlanda) cu toate ca-m molcom de origine.

sper ca nu la mine te refereai ca eu nu te-am corectat cu nimic.

RR

Pe unde lungi pe 153KHz armonica baleiaj linii OIRT  9 este 140,625 KHz, armonica 10 este 156,625 KHz am luat o pauza din motive de sanatate, un vas de la un muschi din talpa nu mai fuctineaza si am o durere ischemica de cateva zile, problema e ca toate pot fi in aceesi stare inclusiv creier, atunci o sa iau pauza de tot.

 

Probabil sunt prost, dar cred totusi ca nu cel mai prost, cat despre Compatibilitatea electromagnetica, stiu din experienta ca sunt rare cazurile cand radiatia este redusa sub limita de detectie cu scule relativ OK, mai ales  la echipamente pentru conversia energiei care contin circuite in comutatie de mare putere.

 

Pornind de la baleiajul orizontal am inteles o metoda de a scapa de interferente, Sincronoizarea, pentru toate acele scule pretentioase achizitia nu se face in timpul comutarii acelor surse. ele fiind sincronizate cu master clock-ul echipamentului, o materializare mai taraneasca a conceptului era sincronizarea sursei de alimentare cu baleiajul orizontal la unele monitoare CRT.

 

Referitor la audio LLC e mai bun ca Forward, pentru auto se feloseste mai mult forward.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
Acum 34 minute, ionut120v a spus:

Referitor la audio LLC e mai bun ca Forward, pentru auto se feloseste mai mult forward.

 

Si pt audio de auto? :)

De fapt vrem o sursa cat mai putin zgomotoasa mereu... uneori merita efortul si banii, alteori merge politica strutului cu capul in nisip...

Balasturile de tuburi CFL cu Royer, cu modificari minime, se preteaza pt un audio grade unregulated LLC low cost supply. Dar nu da bine la ochi cu un tor bobinat cu fire scoase din cablu UTP si o punte cu shottky pusa pe o placuta cu gaurele impreuna cu un traf din sursa de calculator...

Editat de bolek
Link spre comentariu

Da se aude bine.

 

Referitor la analizorul spectral, se face tara ca la cantar, pentru cele mai bune rezultate sursele alea trebuie sincronizate cu master clock-ul si  prelucrate sa bruieze cat mai putin, de aia costa cat cat costa.

Cu un cantar putem cantari 1 gram chiar daca talerul are 1 kg, e valabil si la analizoarele spectrale, iar functia de tarare e accesibila utilizatorului.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, ionut120v a spus:

pentru cele mai bune rezultate sursele alea trebuie sincronizate cu master clock-ul si  prelucrate sa bruieze cat mai putin

Imi aduc aminte cand Leko era foarte activ si discuta despre o sursa la care driverul avea frecventa obtinuta prin divizare de la un cuart. Au fost intrebari de ce este nevoie de o frecventa asa stabila dar se mergea mai mult pe ideea ca "ii face bine" circuitului de forta rezonant. De fapt nu avea legatura cu sursa in sine ci cu ansamblul surselor folosite la un concert probabil. Adica cu sincronizarea lor cum spune Ionut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări