Dan Nistor Postat Noiembrie 2 Partajează Postat Noiembrie 2 Înainte de montarea invertorului am sesizat un zgomot în interior. Am desfăcut capacul frontal și am găsit o rezistență ceramica de 10W, 310 k. Am identificat pe placă locașul pentru R 75, dar pare că nu a fost montată. Poate cineva un sfat? Mulțumesc! Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 3 Partajează Postat Noiembrie 3 Posibil sa fie o rezistenta de descarcare a condensatoarelor de pe busul DC, te uiti daca vine in paralel cu condensatoare mari. merge si fara ea, e o masura de siguranta sa nu se electrocuteze careva daca desface invertorul si nu e atent ce atinge, sau nu descarca condensatorele inainte de lucra. De ce nu a fost lipita sunt varii motive, fie s-a terminat de pe rola fie trebuia lipita manual si operatorul a uitat sa o lipeasca, daca placa fost lipita pe val gaurile sunt pline cu cositor, daca a fost lipita la cuptor gaurile sunt libere, de obicel la placi de genu asta cu THT-ri mari care nu rezista la cuptor SMD-urile de pe fata sunt lipite la cuptor folosind pasta SMD-urile de pe dos se lipesc cu adeziv THT-urile se baga prin gauri si placa se trece pe val. In caz ca s-a terminat de pe rola cel mai probabil la CTC au vazut ca lipsete si au dat cu ea in cutie lipirea manuala fiind dificila deoarece gaurile sunt pline cu aliaj de lipit. Link spre comentariu
Dan Nistor Postat Noiembrie 3 Autor Partajează Postat Noiembrie 3 Mulțumesc mult! E logic și corect ce spuneți. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum