Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare leduri modul BMW

Postări Recomandate

Vă salut! 

Încerc recuperarea unui modul led care conține 3 leduri pentru poziție și 6 pentru semnalizare, avariat serios la un impact. Efectiv, la două din ledurile portocalii, le-a sărit galbenul și luminează albastru, astfel că lumina rezultată galben+albastru dă un fel de roz. 

Mă puteți ajuta să identific ledurile?

Dimensiunile măsurate de mine ar fi 1.8x1.5 mm.

Cod modul B105162-C. A fost comandat deja altul de pe AliExpress, dar parca as incerca să îl recuperez și pe acesta. 

1.thumb.jpg.c65e1b2c27ba29a2ed54729947852632.jpg

Editat de Marius84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 minute, Marius84 a spus:

Mă puteți ajuta să identific ledurile?

nu  ai  nici  o  sansa  sa  gasesti  codurile  ledurilor  originale  folosite  de  BMW , pt  ca  astea  sint  informatii  interne  ale  firmei  BMW  si  sint  puse  la  secret  ...

tot  ceea  ce  poti  sa  faci  este  sa  faci  teste  cu  diverse  leduri  cu  aceleasi  dimensiuni ... cind  spun  teste , inseamna  sa  comanzi  diverse  nuante  de  portocaliu  de  pe  piata  de  afara  si  respectiv  diverse  intensitati  luminoase  si  sa  le  aprinzi  efectiv  , pina  obtii  ceva  aproximativ  asemenator  cu  originalul  BMW ... 

poti  sa  fii  convins  ca  exact  asa  fac  si  chinezii  care  cloneaza  orice ... cumpara  un  far  original  de  la  BMW si  apoi  il  desfac  bucati  si  il  cloneaza , aparind  apoi  pe  Alliexpress  la  preturi  semnificativ  mai  mici  ... evident , calitatea  este  de  2  bani  gauriti  in  compAratie  cu  originalul ...

Link spre comentariu

Am înțeles, posibil să mă las păgubaș. Nu am găsit informații despre ce capsulă ar fi, dar mai caut. Nu îmi fac prea mari probleme despre funcționare, fiindcă totuși semnalizarea nu are regim intens de utilizare. Mai ales la BMW. :)

Încă nu am dezlipit un led ca să am măsurătoarea 100% corectă. Trebuie să vin cu căldură serioasă de jos, placa este albă și se va îngălbeni dacă nu fac preîncălzire. Nici nu știu mecanic cu ce este lipit pcb ul pe radiator.

Totuși, cer cam mult cei de la bmw pentru cest modul, circa 1300 de lei nou. Mi se pare exagerat prețul pentru 9 leduri, o rezistență, trei condensatori și două bucăți de aluminiu. De aceea a ales varianta China cu 170 lei, pe la noi în dezmembrări este cam 400.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Marius84 a spus:

Totuși, cer cam mult cei de la bmw pentru cest modul, circa 1300 de lei nou. Mi se pare exagerat prețul pentru 9 leduri, o rezistență, trei condensatori și două bucăți de aluminiu.

obrazul  subtire  cu  cheltuiala  se  intretine , stimati tovarasi ... nu  este  prost  cine  cere , ci  acela  care  plateste ... evident  ca  este  exagerat  de  foarte  mult , dar  tine  cont  ca  jumatate  din  pret  platesti  numele  firmei , adica  BMW ...

Link spre comentariu

Într-adevăr, acestea par să fie ledurile. Oricum, m-am liniștit. Nici nu am găsit de cumpărat modelul, de prețul mărcii de leduri nici nu mai vorbesc. Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect?

Editat de Marius84
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Marius84 a spus:

Într-adevăr, acestea par să fie ledurile. Oricum, m-am liniștit. Nici nu am găsit de cumpărat modelul, de prețul mărcii de leduri nici nu mai vorbesc. Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect?

https://eu.mouser.com/ProductDetail/Lumileds/A1F2-0591F2A002100?qs=3Rah4i%2BhyCHL%2FQcWo5b2Og%3D%3D&srsltid=AfmBOorMm3bujLD03pL47vRJ_v81RXr3xiQNid62HiTm54kjekcboZKZ

Capsula este SMD-2.

Mai ai si asa:

https://www.mouser.be/ProductDetail/Lumileds/LXZ1-PL03?qs=T3oQrply3y%2Bg2dKJYsBAxQ%3D%3D

Aici ai toate SMD-2 :

https://www.mouser.be/c/optoelectronics/led-lighting/led-emitters/high-power-leds-single-color/?b=Lumileds|~Lumileds|~&package %2F case=SMD-2

unde dimensiunea lentilei variaza:

de la 1mm x 1mm pana la 2,61 x 2,61.

Link spre comentariu
1 hour ago, Marius84 said:

Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect?

Nu stiu daca exista un nume standardizat pentru capsula asta, adesea producatorii de LED-uri introduc capsule proprii, care sunt apoi copiate (mai mult sau mai putin exact) de alti producatori (politica de 2nd source aplicata de multi clienti mari duce la astfel de practici).

UIte aici un exemplu aproape identic la prima vedere de la Nichia si aici unul de la Osram - insa pad-urile sunt diferite.

Exista si capsule standardizate, gen 2835 sau clasicele 3mm si 5mm THT, insa nu pare sa fie cazul aici.

51 minutes ago, merck said:

Capsula este SMD-2.

Aici ai toate SMD-2 :

https://www.mouser.be/c/optoelectronics/led-lighting/led-emitters/high-power-leds-single-color/?b=Lumileds|~Lumileds|~&package %2F case=SMD-2

unde dimensiunea lentilei variaza:

de la 1mm x 1mm pana la 2,61 x 2,61.

Personal n-am auzit de SMD-2 ca un package standardizat, dar nici n-am lucrat prea mult pe automotive.

Insa imi pare mai mult a fi o categorie generica de la Mouser (capsula SMD cu 2 pini) - mai ales ca link-ul arata LED-uri cu capsule evident diferite.

Editat de Johnny Bravo
Link spre comentariu

Exista si o cale mai "intelectuala" de a reface functionalitatea.

1. Masori curent/tensiuni, pentru ca inteleg ca mai trece curentul.

2. Estimezi punctele de functionare si cauti leduri SMD de culoarea corespunzatoare , care sa respecte estimarea.

3. Masori pe cablaj spatiul disponibil si observi daca conteaza care este circuitul termic (racirea se face fie prin padurile active, fie exista unul izolat electric numai cu scop de drenaj termic).

4. Alegi dintre ledurile selectate la pct 2 pe cele care respecta si punctul 3, apoi selectezi cel cu eficienta cea mai mare disponibila, le cumperi, le montezi.

5. Montezi corect ca drenaj termic cablajul in corpul de iluminat, si apoi pe masina.

Nu exista absolut nici un motiv ca ceea ce ai obtinut sa nu mearga la fel de bine ca originalul, probabil ca folosesti leduri mai bune decat OEM (intotdeauna industriasii se zgarcesc...).

Singura nelamurire pe care probabil ca o ai este cu "estimarea" de la punctul 2 - eu zic sa iei un punct de functionare sub 50%, bine ar fi insa sa te incadrezi undeva intre 20 si 50%.

Adica daca curentul maxim masurat este de 1A atunci trebuie leduri de minim 2A, preferabil si mai mult. Diferente la tensiune vor fi mici si preluate de driver.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Dxxx a spus:

Adica daca curentul maxim masurat este de 1A atunci trebuie leduri de minim 2A, preferabil si mai mult. Diferente la tensiune vor fi mici si preluate de driver.

nu  exista  leduri  in  capsula  smd-2 / orange / de  peste  1a  ...pur  si  simplu  nimeni  de  pe  fatza  pamintului  INCA   nu  a  putut  realiza  asa  ceva ...

la  dimensiuni  asemanatoare , doar  firma  CREE  face  leduri  orange  de peste  1a ...

Link spre comentariu

1.

Daca citeai ce am scris eu ... cu atentie ... vedeai ca 1A si 2A sunt numai un exemplu numeric, ca sa inteleaga ce vreau sa zic cu punctul de functionare si indicele de incarcare.

Se poate foarte bine ca sa masoare acolo 100mA prin led, si atunci concret va deveni 100 si 200mA valoarea numerica.

2.

Nicaieri nu am specificat sa fie capsula identica, ci sa poate fi lipita in locul celei originale.

Daca sunt 1.8x1.5 mm initial atunci dupa proportiile din poza trebuie ceva cu cota sub 2,2x1,8 care va intra in spatiul disponibil.

3.

Uite led colorat (de acord ca nu este culoarea ACEEASI si nu este pe stoc...) peste 1A si cu latime sub 1,8mm:

https://www.tme.eu/ro/details/l1rx-red1000000000/diode-led-de-putere-colorate-emiter/lumileds/

Uite leduri colorate disponibile care intra acolo, 1A:

https://store.comet.srl.ro/Catalogue/Product/48326/

Uite LED Alb care ar intra acolo, 1A:

https://store.comet.srl.ro/Catalogue/Product/48333/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări