Marius84 Postat Ieri la 09:17 Partajează Postat Ieri la 09:17 (editat) Vă salut! Încerc recuperarea unui modul led care conține 3 leduri pentru poziție și 6 pentru semnalizare, avariat serios la un impact. Efectiv, la două din ledurile portocalii, le-a sărit galbenul și luminează albastru, astfel că lumina rezultată galben+albastru dă un fel de roz. Mă puteți ajuta să identific ledurile? Dimensiunile măsurate de mine ar fi 1.8x1.5 mm. Cod modul B105162-C. A fost comandat deja altul de pe AliExpress, dar parca as incerca să îl recuperez și pe acesta. Editat Ieri la 09:21 de Marius84 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ieri la 09:28 Partajează Postat Ieri la 09:28 Acum 2 minute, Marius84 a spus: Mă puteți ajuta să identific ledurile? nu ai nici o sansa sa gasesti codurile ledurilor originale folosite de BMW , pt ca astea sint informatii interne ale firmei BMW si sint puse la secret ... tot ceea ce poti sa faci este sa faci teste cu diverse leduri cu aceleasi dimensiuni ... cind spun teste , inseamna sa comanzi diverse nuante de portocaliu de pe piata de afara si respectiv diverse intensitati luminoase si sa le aprinzi efectiv , pina obtii ceva aproximativ asemenator cu originalul BMW ... poti sa fii convins ca exact asa fac si chinezii care cloneaza orice ... cumpara un far original de la BMW si apoi il desfac bucati si il cloneaza , aparind apoi pe Alliexpress la preturi semnificativ mai mici ... evident , calitatea este de 2 bani gauriti in compAratie cu originalul ... Link spre comentariu
Marius84 Postat Ieri la 09:36 Autor Partajează Postat Ieri la 09:36 Am înțeles, posibil să mă las păgubaș. Nu am găsit informații despre ce capsulă ar fi, dar mai caut. Nu îmi fac prea mari probleme despre funcționare, fiindcă totuși semnalizarea nu are regim intens de utilizare. Mai ales la BMW. Încă nu am dezlipit un led ca să am măsurătoarea 100% corectă. Trebuie să vin cu căldură serioasă de jos, placa este albă și se va îngălbeni dacă nu fac preîncălzire. Nici nu știu mecanic cu ce este lipit pcb ul pe radiator. Totuși, cer cam mult cei de la bmw pentru cest modul, circa 1300 de lei nou. Mi se pare exagerat prețul pentru 9 leduri, o rezistență, trei condensatori și două bucăți de aluminiu. De aceea a ales varianta China cu 170 lei, pe la noi în dezmembrări este cam 400. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ieri la 09:48 Partajează Postat Ieri la 09:48 Acum 9 minute, Marius84 a spus: Totuși, cer cam mult cei de la bmw pentru cest modul, circa 1300 de lei nou. Mi se pare exagerat prețul pentru 9 leduri, o rezistență, trei condensatori și două bucăți de aluminiu. obrazul subtire cu cheltuiala se intretine , stimati tovarasi ... nu este prost cine cere , ci acela care plateste ... evident ca este exagerat de foarte mult , dar tine cont ca jumatate din pret platesti numele firmei , adica BMW ... Link spre comentariu
Johnny Bravo Postat Ieri la 09:59 Partajează Postat Ieri la 09:59 (editat) Ledurile respective par a fi Luxeon FX2-L de la Lumileds. Nu va fi usor sa lipesti corect (in special sa nu depasesti temperatura maxima) fara echipament specializat. Editat Ieri la 10:01 de Johnny Bravo Link spre comentariu
Marius84 Postat Ieri la 10:52 Autor Partajează Postat Ieri la 10:52 (editat) Într-adevăr, acestea par să fie ledurile. Oricum, m-am liniștit. Nici nu am găsit de cumpărat modelul, de prețul mărcii de leduri nici nu mai vorbesc. Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect? Editat Ieri la 10:55 de Marius84 Link spre comentariu
merck Postat Ieri la 11:16 Partajează Postat Ieri la 11:16 Acum 15 minute, Marius84 a spus: Într-adevăr, acestea par să fie ledurile. Oricum, m-am liniștit. Nici nu am găsit de cumpărat modelul, de prețul mărcii de leduri nici nu mai vorbesc. Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect? https://eu.mouser.com/ProductDetail/Lumileds/A1F2-0591F2A002100?qs=3Rah4i%2BhyCHL%2FQcWo5b2Og%3D%3D&srsltid=AfmBOorMm3bujLD03pL47vRJ_v81RXr3xiQNid62HiTm54kjekcboZKZ Capsula este SMD-2. Mai ai si asa: https://www.mouser.be/ProductDetail/Lumileds/LXZ1-PL03?qs=T3oQrply3y%2Bg2dKJYsBAxQ%3D%3D Aici ai toate SMD-2 : https://www.mouser.be/c/optoelectronics/led-lighting/led-emitters/high-power-leds-single-color/?b=Lumileds|~Lumileds|~&package %2F case=SMD-2 unde dimensiunea lentilei variaza: de la 1mm x 1mm pana la 2,61 x 2,61. Link spre comentariu
Johnny Bravo Postat Ieri la 12:08 Partajează Postat Ieri la 12:08 (editat) 1 hour ago, Marius84 said: Totuși, ce capsulă este, dacă mă exprim corect? Nu stiu daca exista un nume standardizat pentru capsula asta, adesea producatorii de LED-uri introduc capsule proprii, care sunt apoi copiate (mai mult sau mai putin exact) de alti producatori (politica de 2nd source aplicata de multi clienti mari duce la astfel de practici). UIte aici un exemplu aproape identic la prima vedere de la Nichia si aici unul de la Osram - insa pad-urile sunt diferite. Exista si capsule standardizate, gen 2835 sau clasicele 3mm si 5mm THT, insa nu pare sa fie cazul aici. 51 minutes ago, merck said: Capsula este SMD-2. Aici ai toate SMD-2 : https://www.mouser.be/c/optoelectronics/led-lighting/led-emitters/high-power-leds-single-color/?b=Lumileds|~Lumileds|~&package %2F case=SMD-2 unde dimensiunea lentilei variaza: de la 1mm x 1mm pana la 2,61 x 2,61. Personal n-am auzit de SMD-2 ca un package standardizat, dar nici n-am lucrat prea mult pe automotive. Insa imi pare mai mult a fi o categorie generica de la Mouser (capsula SMD cu 2 pini) - mai ales ca link-ul arata LED-uri cu capsule evident diferite. Editat Ieri la 12:10 de Johnny Bravo Link spre comentariu
Dxxx Postat 20 ore în urmă Partajează Postat 20 ore în urmă Exista si o cale mai "intelectuala" de a reface functionalitatea. 1. Masori curent/tensiuni, pentru ca inteleg ca mai trece curentul. 2. Estimezi punctele de functionare si cauti leduri SMD de culoarea corespunzatoare , care sa respecte estimarea. 3. Masori pe cablaj spatiul disponibil si observi daca conteaza care este circuitul termic (racirea se face fie prin padurile active, fie exista unul izolat electric numai cu scop de drenaj termic). 4. Alegi dintre ledurile selectate la pct 2 pe cele care respecta si punctul 3, apoi selectezi cel cu eficienta cea mai mare disponibila, le cumperi, le montezi. 5. Montezi corect ca drenaj termic cablajul in corpul de iluminat, si apoi pe masina. Nu exista absolut nici un motiv ca ceea ce ai obtinut sa nu mearga la fel de bine ca originalul, probabil ca folosesti leduri mai bune decat OEM (intotdeauna industriasii se zgarcesc...). Singura nelamurire pe care probabil ca o ai este cu "estimarea" de la punctul 2 - eu zic sa iei un punct de functionare sub 50%, bine ar fi insa sa te incadrezi undeva intre 20 si 50%. Adica daca curentul maxim masurat este de 1A atunci trebuie leduri de minim 2A, preferabil si mai mult. Diferente la tensiune vor fi mici si preluate de driver. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Acum 14 ore, Dxxx a spus: Adica daca curentul maxim masurat este de 1A atunci trebuie leduri de minim 2A, preferabil si mai mult. Diferente la tensiune vor fi mici si preluate de driver. nu exista leduri in capsula smd-2 / orange / de peste 1a ...pur si simplu nimeni de pe fatza pamintului INCA nu a putut realiza asa ceva ... la dimensiuni asemanatoare , doar firma CREE face leduri orange de peste 1a ... Link spre comentariu
Dxxx Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă 1. Daca citeai ce am scris eu ... cu atentie ... vedeai ca 1A si 2A sunt numai un exemplu numeric, ca sa inteleaga ce vreau sa zic cu punctul de functionare si indicele de incarcare. Se poate foarte bine ca sa masoare acolo 100mA prin led, si atunci concret va deveni 100 si 200mA valoarea numerica. 2. Nicaieri nu am specificat sa fie capsula identica, ci sa poate fi lipita in locul celei originale. Daca sunt 1.8x1.5 mm initial atunci dupa proportiile din poza trebuie ceva cu cota sub 2,2x1,8 care va intra in spatiul disponibil. 3. Uite led colorat (de acord ca nu este culoarea ACEEASI si nu este pe stoc...) peste 1A si cu latime sub 1,8mm: https://www.tme.eu/ro/details/l1rx-red1000000000/diode-led-de-putere-colorate-emiter/lumileds/ Uite leduri colorate disponibile care intra acolo, 1A: https://store.comet.srl.ro/Catalogue/Product/48326/ Uite LED Alb care ar intra acolo, 1A: https://store.comet.srl.ro/Catalogue/Product/48333/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum