Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Testarea convertoarelor dc-dc, ce sarcina folosim? Sarcina reglabila

Postări Recomandate

Buna ziua, in mod curent sunt nevoit sa testez performanta mai multor regulatoare de tensiune dc-dc, am la dispozitie o sarcina electronica reglabila, dar care are probleme mari pe partea de tranzitii si raspuns sub sarcina, mai pe scurt influenteaza mult masuratoarea

Apelez des la rezistente de putere reglabile, aici as vrea sa va cer recomandari pt a gasi o varianta de rezistor reglabil intre 0.1Ohm si 6-10 Ohmi. De unde as putea cumpara ceva de calitate?

Exista scheme, variante pt sarcini electronice dar cu raspuns tranzitoriu cat mai rapid?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 8 ore, electronunervos a spus:

Exista scheme, variante pt sarcini electronice dar cu raspuns tranzitoriu cat mai rapid?

Desigur, dar iti asumi un ditamai overshoot (si) din cauza firelor...ce va face convertorul tau cand vede 1A, apoi repede 10A, apoi 5A constant ceva timp , apoi iar 1A...

Cel mai simplu, un adaptor de 15V, un 7812, un 555, un gate driver, un MOS solid in paralel cu o rezistenta R1 , ambele in serie cu a doua rezistenta R2.... R1+R2 impune curentul mic, R2 impune curentul mare. Nu are nici o bucla deci e stabila forever. Problema cu spikurile ramane, va trebui sa pui rezistente neiductive si fire extrem de scurte, posibil direct bornele cositorite pe PCB.

Bineinteles ca exista si loaduri de fabrica, lab grade, cu preturi "interesante" de la 3 la 4 cifre, si nu lei.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, electronunervos a spus:

Apelez des la rezistente de putere reglabile, aici as vrea sa va cer recomandari pt a gasi o varianta de rezistor reglabil intre 0.1Ohm si 6-10 Ohmi. De unde as putea cumpara ceva de calitate?

Se gasesc potentiometre bobinate pe suport ceramic atat de 1-2-3W cat si de 50W sau 100W insa nu vor fi ieftine.

Scheme la fel, exista si ele cu tranzient rapid insa majoritatea sunt focalizate pe partea de curenti mici. Daca vrei si curent mare si tranzient rapid atunci ajungi in zona sarcinilor industriale, fabricate de firmele consacrate din domeniu si pot sa te coste "o mana si-un picior".

Link spre comentariu

Salutare, convertoarele debiteaza de regula intre 0.25A si 8A

Am comandat niste reostate bobinate de putere, actuala sarcina electronica induce un comportament diferit cand vine vorba de curentii de tranzient pe rise in special. Lungimea firelor nu am observat sa se vada asa de tare in reactia sistemului. Clar ca cel mai sfant ramane o rezistenta, dar cand e de testat am de facut una de 0.3 Ohmi e mai dificil, poate cele tip reostat vor rezolva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări