PetreD Postat Octombrie 27, 2024 Partajează Postat Octombrie 27, 2024 Salutare la toata lumea de pe aici.Recent Kashtan-1 imi da probleme, vumetrul led cel de sus a ramas complet aprins in rest funcționeaza, poate cineva sa-mi dea si mie schema electrica nu o gasesc pe nicăieri, as fi recunoscator va multumesc Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Octombrie 27, 2024 Partajează Postat Octombrie 27, 2024 Ai schimbat cei 2 electrolitici? Link spre comentariu
PetreD Postat Octombrie 31, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2024 La 27.10.2024 la 17:11, Budreala Radu a spus: Ai schimbat cei 2 electrolitici? Buna nam schibat nimic la care electrolitici te referii ???? dupe sursa sau???dami un reper de unde sa incep sau un nr de tel multumesc Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Octombrie 31, 2024 Partajează Postat Octombrie 31, 2024 La cei 2 electrolitici de pe modulul wu-metru; 22uf dacă bine rețin... Acum 14 minute, PetreD a spus: Buna nam schibat nimic la care electrolitici te referii ???? dupe sursa sau???dami un reper de unde sa incep sau un nr de tel multumesc Dacă nu masori nimic, cum vrei sa faci depanarea? Oricum, ar trebui schimbați toți electroliticii, dacă nu s-a intervenit în el pana acum.... Link spre comentariu
PetreD Postat Noiembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2024 Acum 19 ore, Budreala Radu a spus: La cei 2 electrolitici de pe modulul wu-metru; 22uf dacă bine rețin... Dacă nu masori nimic, cum vrei sa faci depanarea? Oricum, ar trebui schimbați toți electroliticii, dacă nu s-a intervenit în el pana acum.... Avetii dreptate el funcționeaza foarte bine doar ca am inregistrat o banda cu el si ea totul ok dar după un timp am observat ca vumetrul din partea de sus a ramas aprins complet, am oprit inregistrarea si nimic a ramas aprins complet in rest funcționeaza bine, dar daca as fi avut schema as fi stiut de unde sa incep multumesc. Link spre comentariu
PetreD Postat Noiembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2024 Acum 9 ore, PetreD a spus: Avetii dreptate el funcționeaza foarte bine doar ca am inregistrat o banda cu el si ea totul ok dar după un timp am observat ca vumetrul din partea de sus a ramas aprins complet, am oprit inregistrarea si nimic a ramas aprins complet in rest funcționeaza bine, dar daca as fi avut schema as fi stiut de unde sa incep multumesc. Link spre comentariu
PetreD Postat Noiembrie 1, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2024 am schimbat si probat o gramada de condensatuare dupe sursa si cei doi 2,2 uf dupe placa vumetru dar se pare ca cineva ia mai schibat .Funcioneaza la fel vum de jos ok si cel de sus aprins complet nu stiu ce sai mai fac Acum 9 ore, PetreD a spus: Avetii dreptate el funcționeaza foarte bine doar ca am inregistrat o banda cu el si ea totul ok dar după un timp am observat ca vumetrul din partea de sus a ramas aprins complet, am oprit inregistrarea si nimic a ramas aprins complet in rest funcționeaza bine, dar daca as fi avut schema as fi stiut de unde sa incep multumesc. am schimbat si probat o gramada de condensatuare dupe sursa si cei doi 2,2 uf dupe placa vumetru dar se pare ca cineva ia mai schibat .Funcioneaza la fel vum de jos ok si cel de sus aprins complet nu stiu ce sai mai fac Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2024 Partajează Postat Noiembrie 2, 2024 E posibil ca el să funcționeze bine dar pe acel canal să apară o oscilație ultrasonoră care depășește nivelul maxim, de acolo și indicația eronată.Schimbă intrările de la VU-metre între ele și vezi dacă face la fel. Link spre comentariu
PetreD Postat Noiembrie 4, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2024 La 02.11.2024 la 7:54, validae a spus: E posibil ca el să funcționeze bine dar pe acel canal să apară o oscilație ultrasonoră care depășește nivelul maxim, de acolo și indicația eronată.Schimbă intrările de la VU-metre între ele și vezi dacă face la fel. Buna seara am facut si proba asta si la fel cel de sus aprins la maxim si cel de jos funcioneza bine tensiunile ok 22,12+12-si 4 altenativ cu conensatuare schibate adevaru ca bulte au fost ca si cum nar fii. Mia mai ramas de schimbat cei doi tranzistorii si intregratele undeva imi scapa ceva nu mai stiu ce sai fac ? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 4, 2024 Partajează Postat Noiembrie 4, 2024 (editat) Nu cunosc schema dar ceea ce am văzut mai sus este de neimaginat. Nu asa se face o depanare schimbind la intimplare componente pina o nimerești pe cea defecta. Se fac măsurători pe schema verificindu-se tensiunile notate. Dacă nu sint notate se analizează schema înțelegind funcționarea ei și astfel determinind ce tensiuni ar trebui sa fie. Nu mai amintesc de osciloscop care ar fi util. Orice Vumetru are un circuit de redresare a tensiunii audio. Poate fi cu o simplă dioda sau mai elaborat cu redresare fără prag cu 1-2 operaționali pe canal. Tensiunea redresata este filtrata de un mic condesator electrolitic a cărui valoare determina viteza de variație a aprinderii. Tensiunea de pe condesator este apoi aplicata la întrarea unui grup de comparatoare ce decid cite LED-uri sau segmente de display trebuie sa se aprindă. La un defect cu toate segmentele aprinse sînt suspecte, în ordine, tensiunea pe condesatorul de filtrare (nu de pe alimentare ci întrarea semnalului redresat) , tensiunea de referință (dacă este asces la ea), setul de comparatoare (integrate într-un cip de obicei). Dintre cele amintite de mine ce ai verificat? Vrei sa încerc sa te ajut mai mult dă-mi schema. Editat Noiembrie 4, 2024 de sesebe Link spre comentariu
PetreD Postat Noiembrie 5, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2024 La 02.11.2024 la 7:54, validae a spus: E posibil ca el să funcționeze bine dar pe acel canal să apară o oscilație ultrasonoră care depășește nivelul maxim, de acolo și indicația eronată.Schimbă intrările de la VU-metre între ele și vezi dacă face la fel. Buna seara in sfirsit am rezolvato era inegratul D1 la care nu ma asteptam,va multumec ptr sfaturii Acum 23 ore, sesebe a spus: Nu cunosc schema dar ceea ce am văzut mai sus este de neimaginat. Nu asa se face o depanare schimbind la intimplare componente pina o nimerești pe cea defecta. Se fac măsurători pe schema verificindu-se tensiunile notate. Dacă nu sint notate se analizează schema înțelegind funcționarea ei și astfel determinind ce tensiuni ar trebui sa fie. Nu mai amintesc de osciloscop care ar fi util. Orice Vumetru are un circuit de redresare a tensiunii audio. Poate fi cu o simplă dioda sau mai elaborat cu redresare fără prag cu 1-2 operaționali pe canal. Tensiunea redresata este filtrata de un mic condesator electrolitic a cărui valoare determina viteza de variație a aprinderii. Tensiunea de pe condesator este apoi aplicata la întrarea unui grup de comparatoare ce decid cite LED-uri sau segmente de display trebuie sa se aprindă. La un defect cu toate segmentele aprinse sînt suspecte, în ordine, tensiunea pe condesatorul de filtrare (nu de pe alimentare ci întrarea semnalului redresat) , tensiunea de referință (dacă este asces la ea), setul de comparatoare (integrate într-un cip de obicei). Dintre cele amintite de mine ce ai verificat? Vrei sa încerc sa te ajut mai mult dă-mi schema. Aici iti las schema si daca vezi ceva spunemi multumesc o seara buna Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 5, 2024 Partajează Postat Noiembrie 5, 2024 (editat) Pai ce sa spun dacă ai rezolvat? Felicitări! N-am chef sa caut datasheet-tele pe internet acum dar D1 și D2 par sa fie amplificatoare operaționale iar semnalul este cuplat galvanic de la întrarea în modul pina la întrarea în Integratul dedicat de Vmetru. Primul operațional este configurat ca repetor iar al doilea ca amplificator, cel puțin asa pare fără datasheet's. Orice defecțiune pe acest traseu poate duce la simptom. Editat Noiembrie 5, 2024 de sesebe Link spre comentariu
ex.escu Postat Noiembrie 5, 2024 Partajează Postat Noiembrie 5, 2024 Circuitele fac parte din seria k157...., K157ud2 e operational dublu ,ar contine 2xlm101 cu alta configuratie , k157da1 e un circuit dublu pentru a comanda vu-metre, cu ac sau vfd, k157ul1a e preamplificator cu zgomot redus, cap magnetic,etc.;au aparut la inceputul anilor "80. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum