Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Demonstratie pentru calcul RMS pentru semnal sinus pur

nickxyzt

Postări Recomandate

Acum 11 ore, mihaiaurul a spus:

Totuși eu nu am înțeles dacă o sursă de tensiune AC poate sa "știe" dacă o punte redresoare alimentează o sarcină care are o componentă capacitivă sau inductivă.

@UDAR daca ai timp poti sa raspunzi si tu la intrebarea de mai sus? 

Deci nu ma refer daca sursa are creier ci doar plecand de la :

Citat

Dupa redresare condensatorul nu mai este un consumator reactiv pt. ca nu returneaza in retea nimic. 

inainte de punte se mai vede ca sarcina este capacitiva sau inductiva. 

Editat de merck
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumy

18

• mihaiaurul

18

• nickxyzt

11

• merck

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 20 minute, mihaiaurul a spus:

Totusi intrebarea mea ramane si se reduce la:
Se dă o cutie (neagră) in care exista un montaj electronic alimentat la 230V AC.
Se cere ca ,făcând măsurători pe firele de alimentare, să se stabilască dacă ne aflăm in una dintre situațiile:
1. In cutie există doar sarcină capacitivă.
2. In cutie există doar sarcină inductivă.
3. Cutia conține si bobine si condensatori.
4. Cutia contine doar sarcini rezistive.
@Mitica M. , este posibil să stabilim, fără să greșim, că ne aflam in una dintre situațiile de mai sus ?

EDIT: Știm sigur că cutia conține o sarcină rezistentivă de 100 Ohm.

La punctul 3 nu se poate raspunde pentru ca exista cazul in care ai in cutie o bobina si un condensator (corector al factorului de putere) si puterea reactiva 0 deci ai spune ca ai doar sarcina rezistiva. In practica tot va fi o urma de putere reactiva, dar teoretic poate fi 0, daca punem condensatorul potrivit. 

P.S. Ai uitat sa mentionezi ca ai si punte redresoare in cutie! Ca de aici m-ai pus in cur pe mine si pe multi altii! Ca fara puntea redresoare se stabileste clar daca ai sarcina capacitiva, inductiva sau rezistiva. 

Editat de merck
Link spre comentariu
  • ratza a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări