Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor microunde Candy defect

George T

Postări Recomandate

Buna dimineata !

As avea nevoie de o parere asupra unui cuptor  microunde Candy   model CMW 20D S !

Mai exact cuptorul este " mort" !  Ca si cum nu ar fi in priza !

Astazi l am desfacut sa cercetez putin problema !  Nu sunt profesionist !  Am crezut ca este ceva mai vizibil gen prajit ceva siguranta sa traf...dar totul se vede ok in el ! Siguranta e ok curat inauntru ! Am folosit un creion de tensiune non contact si curent este de la intrare pana in placa electronica !

As dori o sugestie de defect daca cineva a intalnit aceasta problema !

Multumesc !

Zi buna sa aveti

Imagine WhatsApp 2024-10-27 la 08.24.46_d05b9deb.jpg

Imagine WhatsApp 2024-10-27 la 08.24.46_d08390d2.jpg

Imagine WhatsApp 2024-10-27 la 08.24.46_dcfb54d4.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• George T

3

• vghesm

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai testat priza din care se alimentează cu un alt consumator ? Poate are nulul întrerupt și testerul de fază indică doar prezența fazei.Având în vedere că nu ai experiența neesară, te sfătuiesc să nu intervii în cuptor, e printre cele mai periculoase electrocasnice.

Cauzele nefuncționării pot fi de la cablul de rețea întrerupt (la ștecher), până la siguranțe termice întrerupte.Pe placa electronică unde ajunge cablul de rețea se află o siguranță de 10A ceramică.

Dacă aceea e întreruptă, cauza e unul din contactele de monitorizare a ușii care se blochează și asta duce la scurtcircuit total pe alimentarea de rețea.

Link spre comentariu

Sincer, pentru o persoană fără cunoștințe de specialitate, cuptorul cu microunde este ultimul echipament electrocasnic la care m-aș apuca de reparat!

Tensiunile din secundar te pot omorâ!

Te trezești că bați la Sf. Petru la poartă și tu "decât" ai măsurat prezența curentului cu un creion de fază!

Cel mai bine e să-l duci la un atelier specializat, sau să ceri ajutorul unui coleg de forum din zona ta.

Link spre comentariu

Du cuptorul la un depanator, diagnosticarea după orice defect posibil ar dura mai mult decât am răbdare.

Dacă vrei să îl repari singur, o faci pe propriul risc.

Link spre comentariu

Multumesc totusi de sfat !

Cand am afirmat ca nu sunt profesionist ma refeream ca nu lucrez in domeniu ! Nu sunt chiar asa pe alaturi !   Nu am acasa decat o mizerie de multimetru pe care nu am curaj sa masor mai mult de 24 v si continuitate

Am postat aici in speranta ca cineva sa mai lovit de aceasta problema

Cu respect !

Editat de George T
Link spre comentariu

Ca idee, defectul este pe partea de alimentare la rețea, dacă nimic nu funcționează, nici măcar afișajul.

Greu de spus exact unde ar putea fi problema fără să se facă verificări și măsurători.

E posibil să fie defectă chiar sursa în comutație ce alimentează electronica, afișajul  și releele.În acel caz doar un electronist cu experiență îl poate repara...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări