Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor Philips 21pt1353 /58p

Postări Recomandate

Bună ziua. am un televizor Philips model 21pt1353 /58p televizorul funcționează impecabil este un televizor color numa că prin anii 2010 a fost dus la un depanator tv și la desfăcut și la făcut alb negru din ce mi-a povestit bunica că a fost al iei pentru că avea o telecomandă fără meniu și avea probleme cu ochii bunica depanatorul la făcut alb negru. Acum care este întrebarea mea eu aș vrea să îl desfac și să îl fac din nou color dar nu știu cum are ceva un buton sau o rotiță pe undeva nu știu dacă mă poate cineva ajuta să rezolv problema asta să îl fac din nou color ar fi super și dacă aș putea să-l fac acasă să nu îl mai duc la alții să mai umblu cu el pe drum ar fi super acum are și telecomandă noua cu meniu pe ia că am crezut ca merge din telecomandă de la setări dar nu merge că sunt luate culorile din spate și din telecomandă nu mai merg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

deci revin cu problema la acest televizor Philips 21pt1353 /58p cu culorile am fost azi de dimineață la un depanator tv și la desfăcut și sa uitat la el și după 50 de minute îmi spune că nu știe cum să I dea culorile înapoi dar 50 de lei a vrut pentru că a dat capacul din spate jos și sa uitat 50 de minute la el acum întrebarea mea care este eu nu mă prea pricep la astea dar din ce mi-a spus bunicii depanatorul la care lau dus zice că cu o șurubelniță a învârtit ceva rotund acum care o fi ăla rotund și unde se află că zice că la închis și ca să i dea culorile trebuie deschis de asta dacă cineva știe despre ce este vorba vă rog să mă ajutați cine știe bineînțeles sau să-mi spună mai ân detaliat unde se află și cum să-l deschid sau poate are 2 și unde se află dacă are 2 nu știu deci eu nu sunt de meserie dar vreau cumva să rezolv problema și de asta mai bine întreb aici că poate mă ajutați voi care știți dacă știți că depanatorul ăla a murit că dacă nu îl duceam lui și îl făcea că știa cum la făcut alb negru îl făcea din nou color așa că acum trebuie să aștept că nam ce face poate știe cineva despre ce este vorba mulțumesc pentru înțelegere.

Link spre comentariu

Acest model are user manual disponibil pe net(nu am gasit in limba romana), cu google translator iata ce zice:

Setarea Căutare program de operare: Memorare manuală Numărul programului de operare. 8 Selectați programul de căutare. Explicație 1 Televizoarele cu ecran mic sunt echipate cu o antenă de cameră. În unele cazuri, pot apărea probleme cu achiziția. Recepția poate fi îmbunătățită prin rotirea sau înclinarea antenei. Dacă recepția nu este adecvată în acest moment, trebuie utilizată o antenă de acoperiș 2 Conectați cablul de conectare la rețea (220-240V/50 Hz). dispozitiv utilizând butonul ON/OFF 4 Dacă dispozitivul este deja în modul de așteptare, apăsați pe telecomandă Rezultat. Explicație Meniul (Start) apare pe ecran INSTALARE Apare meniul MANUAL STORE. EURSECAM BG) sau EAST . EURDK, SECAM DK). Apare subtitrarea SEARCHING, linia indicatoare de căutare se mișcă, dacă se găsește un program, un număr clipește Selectați un număr pentru programul selectat. Repetați pașii numerotați pentru programele pe care doriți să le stocați Din meniul (Start), apăsați de două ori butonul Mag arP (PAL BG, butoanele (PAL (Căutare)) (Stored).

Link spre comentariu

are si menu service prin punerea in scurt a unor 2 pini,dar are si ceva semireglabili

L6.2

https://elektrotanya.com/philips_ch_l6.2.pdf/download.html

cine are rabdare sa ,,citeasca,, schema poate indruma unde sa ,,invarta,,

cred ca e tu jungla tda8361  procesor TMP47C1637N-RA19 si  TDA4665 pal secam ntsc prin zona in care e posibil sa fie un semireglabil galben sau cine stie vre.un condesator variabil 

Link spre comentariu

Deci am revenit cu problema asta cu culorile deci dacă i dau drumul la culorii din telecomandă din alb negru se face color bun și este ok când îl sting din telecomandă și îl aprind din nou iară este alb negru și acum care este treaba culorile sunt închise din spate de la el și când i dau culoare din telecomandă merge numa că nu o menține culoarea respectivă pentru că sunt închise din el din spate ca pe vremea aia nu avea telecomandă cu meniu pe ia și la bunica o dureau ochii de la culori că iereau date la maxim și atunci la dus la domnul respectiv și atunci ia luat culorile din spate de pe placa de baza etc am mai zis acum mâine îl desfac și caut potentiometru de culori din ce mi-a spus un depanator că am vrut să-l duc la el dar mi-a spus nu mai veni pana aici cu el fă-l acasă că are una sau două potentiometre de culori și zice că cu o șurubelniță le deschizi că sunt închise așa mi-a spus domnul respectiv acum mâine vad cum stă treaba cu acele potentiometre.

Link spre comentariu

trebuie memorat cu tasta ,,romb,, (sau cele 2 taste de jos de pe telecomanda,apasate in acelasi timp)parca,trebuie tinut ceva secunde apasata dupa ce e setata culoarea

sau la unele modele ,dupa cate tin minte ,se memora odata cu canalul tv ,deci intram la culoare dadeam culoare,cautai un post in meniul de cautare si memoram postul,odata ce memoram postul se memorau si setarile de imagine sunet....

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări