flomar60 Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Ca fost radioamator (doar receptor) in anii de liceu, copilul ăsta m-a lăsat mască!...nici în armată (am fost transmisionist) nu reușeam mai mult de 100-110 semne/minut....bravo lui! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Ma intreb cine bate corect la asa viteza....si cu bug, tot naspa e. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Acum 13 minute, doru3160 a spus: Ma intreb cine bate corect la asa viteza Calculatorul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Acum 1 minut, Stefan a spus: Calculatorul. Pai tot el sa receptioneze. Pe noi ne freca cu 18...20 semne/min si asta cu peste 1000... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 (editat) Nu este nimic spectaculos. Eu cred ca orice copil pus să se antreneze va putea face ceva asemănator. Faptul că doar puțini copii sunt puși să exerseze receptia Morse face să pară ceva deosebit. Editat Octombrie 27 de mihaiaurul Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Așa zic mulți și despre David Popovici. Și eu, dacă mă antrenam, puteam să joc tenis mai bine ca Halep, dar dacă și cu parcă... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 (editat) 4 minutes ago, Stefan said: Așa zic mulți și despre David Popovici. Ce face Popovici ține de musculatură. Recepția Morse este mai soft, ține de urechea muzicală. Iar cei tineri au urechea internă dornică de experiențe. Iar creierul este foarte cooperant la vârste mici. Editat Octombrie 27 de mihaiaurul Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Cum spui tu, antemire! Am uitat că ești cel mai tare din Calea Lactee. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 (editat) De exemplu eu pot receptiona ok ceva de genul de mai jos. La 30 de ani de la armata. Dar am avut atunci un Capitan care ne-a spus clar ca Morse nu inseamnă puncte si linii, iar cine are hărtii cu așa ceva pleacă să facă pază în loc să stea la căldură in sala de curs. morse.wav Editat Octombrie 27 de mihaiaurul Link spre comentariu
vasile barsan Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Acum 15 minute, mihaiaurul a spus: De exemplu eu pot receptiona ok ceva de genul de mai jos. La 30 de ani de la armata. Dar am avut atunci un Capitan care ne-a spus clar ca Morse nu inseamnă puncte si linii, iar cine are hărtii cu așa ceva pleacă să facă pază în loc să stea la căldură in sala de curs. morse.wav 53.93 kB · 0 descărcări Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 (editat) RUFZ este total diferit de telegrafia pe care o stim noi. Nu stiu sa explic exact, dar nimeni nu poate receptiona si scrie pe hirtie, nici stenografiind, 1300 de caractere pe minut! Sint radioamator, dar desi in armata am avut clasa I-a, fiind primit la examen in mod exceptional, cu ocazia unei mari sarbatori pentru trupele de transmisiuni (altfel, militarii in termen nu aveau acces la examenele pt. clasa I-a), nu am practicat traficul CW. Dar imi permit sa cred ca recordurile de telegrafie viteza sint cam tot pe unde erau acum un deceniu, adica in jurul a 300 de caractere pe minut, mai mult pentru cifre si mai putin pentru litere sau combinate. RUFZ este ceva mai ciudat si nu cred ca nu avem printre noi un radioamator care stie exact despre ce este vorba! edit: cunosc eu pe cineva, face chiar parte din staff-ul FRR, il sun si daca-l prind la telefon aflam despre ce este vorba! Editat Octombrie 27 de Marele Savant Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 27 Autor Partajează Postat Octombrie 27 Tocmai am spus cum funcționează: Programul redă sunetele alea, omul ascultă, scrie la tastatură indicativul auzit, apasă enter și programul redă următorul indicativ. Viteza crește constant. Uită-te în videoclipul postat de mine. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Exista și o demonstrație live dar ce rost are să citim câteva rânduri în urmă, ochelari de cal și dăm la clape. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 Daca va referiti la mine, v-ati gindit cumva ca poate am sarit postarea respectiva? Si, sincer, asteptam un raspuns de la cineva implicat in asemenea competitii, dar se pare ca respectivii nu citesc pe aici! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 27 Autor Partajează Postat Octombrie 27 Acum 2 ore, Marele Savant a spus: ...si daca-l prind la telefon aflam despre ce este vorba! Cum adică să-l prinzi la telefon? Spune mai bine că s-ar putea să nu-ti răspundă. La să că l-am sunat eu pe YO8TOH care tocmai s-a întors cu medalii de la campionatul mondial de telegrafie. Mi-a spus să descărcați programul, să-l testați și să vă distrați si voi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum