Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1126 caractere pe minut

Ovidanie

Postări Recomandate

Ca fost radioamator (doar receptor) in anii de liceu, copilul ăsta m-a lăsat mască!...nici în armată (am fost transmisionist) nu reușeam mai mult de 100-110 semne/minut....bravo lui!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

8

• Ovidanie

5

• mihaiaurul

5

• Marele Savant

3

Acum 1 minut, Stefan a spus:

Calculatorul.

Pai tot el sa receptioneze. Pe noi ne freca cu 18...20 semne/min si asta cu peste 1000...

Link spre comentariu

Nu este nimic spectaculos. Eu cred ca orice copil pus să se antreneze va putea face ceva asemănator.
Faptul că doar puțini copii sunt puși să exerseze receptia Morse face să pară ceva deosebit.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
4 minutes ago, Stefan said:

Așa zic mulți și despre David Popovici.

Ce face Popovici ține de musculatură.
Recepția Morse este mai soft, ține de urechea muzicală. Iar cei tineri au urechea internă dornică de experiențe. Iar creierul este foarte cooperant la vârste mici.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

De exemplu eu pot receptiona ok ceva de genul de mai jos. La 30 de ani de la armata.
Dar am avut atunci un Capitan care ne-a spus clar ca Morse nu inseamnă puncte si linii, iar cine are hărtii cu așa ceva pleacă să facă pază în loc să stea la căldură in sala de curs.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 15 minute, mihaiaurul a spus:

De exemplu eu pot receptiona ok ceva de genul de mai jos. La 30 de ani de la armata.
Dar am avut atunci un Capitan care ne-a spus clar ca Morse nu inseamnă puncte si linii, iar cine are hărtii cu așa ceva pleacă să facă pază în loc să stea la căldură in sala de curs.

👍

Link spre comentariu

RUFZ este total diferit de telegrafia pe care o stim noi. Nu stiu sa explic exact, dar nimeni nu poate receptiona si scrie pe hirtie, nici stenografiind, 1300 de caractere pe minut! Sint radioamator, dar desi in armata am avut clasa I-a, fiind primit la examen  in mod exceptional, cu ocazia unei mari sarbatori pentru trupele de transmisiuni (altfel, militarii in termen nu aveau acces la examenele pt. clasa I-a), nu am practicat traficul CW. Dar imi permit sa cred ca recordurile de telegrafie viteza sint cam tot pe unde erau acum un deceniu, adica in jurul a 300 de caractere pe minut, mai mult pentru cifre si mai putin pentru litere sau combinate. RUFZ este ceva mai ciudat si nu cred ca nu avem printre noi un radioamator care stie exact despre ce este vorba!

edit: cunosc eu pe cineva, face chiar parte din staff-ul FRR, il sun si daca-l prind la telefon aflam despre ce este vorba!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Tocmai am spus cum funcționează: Programul redă sunetele alea, omul ascultă, scrie la tastatură indicativul auzit, apasă enter și programul redă următorul indicativ. Viteza crește constant. Uită-te în videoclipul postat de mine.

Link spre comentariu

Daca va referiti la mine, v-ati gindit cumva ca poate am sarit postarea respectiva? Si, sincer, asteptam un raspuns de la cineva implicat in asemenea competitii, dar se pare ca respectivii nu citesc pe aici!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

...si daca-l prind la telefon aflam despre ce este vorba!

Cum adică să-l prinzi la telefon? Spune mai bine că s-ar putea să nu-ti răspundă.

La să că l-am sunat eu pe YO8TOH care tocmai s-a întors cu medalii de la campionatul mondial de telegrafie. Mi-a spus să descărcați programul, să-l testați și să vă distrați si voi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări