Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1126 caractere pe minut

Postări Recomandate

...la proba RUFZ (primire apel) ... Scutaru Ianis Alexandru, un tânăr talentat din Piatra Neamț, legitimat la CS Ceahlăul.

Ianis și-a doborât propriul record mondial.

Cu un scor de 311.192 puncte și o viteză maximă de 1126 de caractere pe minut...

Preluat din "Monitorul de Neamț"

Eu, în perioada mea de glorie performam cu vreo 25 semne pe minut.

1126 caractere pe minut, pt. mine sună ca un ton continuu. Nu disting nimic.

Toată stima pt asemenea performanță.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am auzit la QTCul de la Bistrița, atât la emisia din 20 cât și din 13 octombrie,.despre competiția din Tunisia dar abia acum îmi imaginez ce înseamnă 1126 caractere pe minut.

Nu știu telegrafie dar m-am jucat cu generatoare MORSE software și o asemenea performanță pare ireala pentru un om. La QTC zicea că o echivalare aproximativa este de 225 cuvinte pe minut (recepție). Este extraordinar ce a reușit să realizeze acest copil de 12 ani care se antrenează uneori și 2 ore pe zi câte 5 zile pe săptămână.

Ascultați QTCul de la YO5KUC din 20 octombrie pentru că au mai fost și alți copii extraordinari.

Link spre comentariu

In armata, la inceputul anilor 80, cu brevet de radiotelegrafist clasa II, nu depaseam 150/ minut. La cifre mergeam putin mai sus. 

Dupa mai bine de 40 de ani, trebuie sa ma gandesc cum arata unele combinatii de puncte si linii pentru diverse caractere. la unele trebuie sa ma uit in tabel.

Orice lucru care nu este exersat se uita. Mai putin mersul pe bicicleta.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Astfel de viteze nu cred ca pot fi susținute prea mult timp la receptie, daca 1126 caractere/minut inseamna 18 caractere pe secunda.
Limbajul Morse este ceva asemanator muzicii. Dar cum poti transcrie pe hartie ce ai receptionat, chiar folosind stenografia ?
Sau nu am inteles eu bine ce inseamna 1126 caractere / minut ?

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
16 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Se scriu din memorie dupa terminarea transei de transmitere...

Deci trebuie sa existe pauze pentru a avea timp să transcrii ce ai memorat ?
Altfel eu nu vad cum este posbil ca un om să mențină ritmul de scriere pe hartie de 18 semne/sec.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Nu face nimeni trafic la viteza asta. Nu fac trafic nici la 300 semne pe minut. Poate când se întâlnesc doi campioni și vor să și-o tragă reciproc. În trafic, te adaptezi la viteza corespondentului, altfel îți cere să repeți.

Dun cate țin minte la proba RUFZ se transmit grupe de cate 5 litere și cifre, cu pauze. Ai timp să notezi.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Cred ca e o interpretare nefondata a datelor.

Citind regulamentul si, pentru RUFZ, am aflat ca proba se desfasoara pe o xurata de 13 min cu viteza crescatoare. Rezultatul e suma caracterelor indicativelor corect receptionate. 

Nu sunt un pasionat de concursuri, asa ca nu am decat informatiile de pe net, nu din sursa directa. 

Lucrez telegrafie de placere, dar peste 25 cuvinte/minut(125 litere) mi se pare ca se stinge muzicalitatea. 

Link spre comentariu
Acum 13 minute, yo7lhe a spus:

Lucrez telegrafie de placere, dar peste 25 cuvinte/minut(125 litere) mi se pare ca se stinge muzicalitatea

Exact asta am testat astăzi pe un site care generează cod Morse din text. După ce trec de 25 WPM nu mai reușesc să disting punctul de linie, de pauze nici nu mai zic.

Nici măcar pe site nu pot setat mai mult de 60 WPM și oricum nu se mai distinge nimic la așa viteza.

Deci cred că aveți dreptate dar rezultatul oricum este impresionant și cu atât mai mult că este vorba de un copil română.

Link spre comentariu

Am vorbit cu Sașa, YO8TOH și mi-a spus că se transmit indicative, nu grupuri de litere. Tastezi indicativul,apeși enter și programul îți servește următorul.

Este probă de recepție, nu e probă de scris viteză.

Ia ascultați aici:

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Știu că este probă de recepție, am și scris asta in prima postare "225 cuvinte pe minut (recepție)"

In clipul de pe YT zice ca viteza este de 6-745 CPM / 120-150 WPM, eu nu reușesc să disting absolut nimic și nici nu vreau să-mi imaginez cum e la o viteza aproape dublă.

Link spre comentariu

Reporterul, daca citatul tau e exact, a pus de la el "pe minut". 

Sa identifici corect indicative insumand 1126 caractere, in doar 13 minute e o performanta reala.

Juniorul e demn de toata lauda. 

Reporterul insa...

Link spre comentariu
Acum 16 ore, yo7lhe a spus:

Reporterul, daca citatul tau e exact, a pus de la el "pe minut". 

Sa identifici corect indicative insumand 1126 caractere, in doar 13 minute e o performanta reala.

Juniorul e demn de toata lauda. 

Reporterul insa...

Citatul meu nu este din reportaj, nici măcar nu am citit reportajului. Așa cum am mai tot spus trebuie să ascultați QTCul dar ... se pare că vorbesc singur. Citatul este din QTC, a fost în emisie atât YO8YNS cât și tatăl acestuia (nu am reținut indicativul).

@grosu99 de ce trebuie sa fie o greșeală?

Poate este o greșeală că nu cunoșteam după ce regulii se desfășoară RUFZ dar rezultatul este real.

Ieri am tot căutat un clip dar fără succes, culmea că astăzi mi-a apărut asta din senin:

Cine are răbdare (puțin probabil) o să vadă dacă este vorba despre o greșeală.

Pustiul are o memorie incredibilă și probabil recunoștea șablonul audio, adică nu stă să decodeze in minte fiecare caracter.

În căutările de ieri am găsit ceva frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări