doru3160 Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 Acum 10 minute, sonic11 a spus: Nu era vorba de disipatie, era greu de produs pnp cu siliciu și npn cu germaniu asa ca au folosit npn Si si pnp Ge. Dar aveau soluția deja testata în acea vreme, finali pnp și prefinali complementari, dacă voiau germaniu în final. Sau invers. Adica oricum o întorci, tot pare ciudata soluția aleasă. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 Dacă proiectantului nu ia plăcut cvasicompementar a ales varianta asta cidata. Cred ca era vorba doar de disponibilitatea pieselor. Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Octombrie 26 Autor Partajează Postat Octombrie 26 Acum 4 ore, doru3160 a spus: Ce fel de becuri foloseste ? Lumina e asa alba, incat pare ca e data de led uri. Ca n-or fi neoane... In schema vad doua becuri ordinare de 7V/2W....De aratat, intr-adevar, arata intr-un mare fel. Sunt becuri de 7V / 2W originale de la Osram. Sticla mata/frosted. Sunt încă ok, deși un picuț înnegrite. Se vede imaginea albăstruie din cauza telefonului si corecțiilor automate ale camerei pentru temperatura culorii. Plus, pozele în lumină scăzută cu telefonul Sunt greu de nimerit. Am și cameră dslr, dar, prea mare efortul, eu am postat ca fapt divers pozele, nu profesional. Scala în realitate este bine iluminată, într-adevăr, dar culoarea este un fel de verde turcoaz, ou de rață să zicem culoarea luminii este una mai caldă desigur. Receiverul mai are ceva, gândit pentru o acoperire cât mai mare în viitor - dovadă a atenției realizatorilor - selector de voltaje cu 230 V (pe langa multe altele). Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 Daca suna bine,cu un transistor final in clasa A, e stabil , cu bias cu o dioda de 1,4v, proiectantii au ales bine...au fost si altii ,cu solutii oarecum ciudate, de exemplu la nad 310 un bipolar 2sb817 cu un mos fet buk555 in final... Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Octombrie 26 Autor Partajează Postat Octombrie 26 (editat) 1 oră în urmă, sonic11 a spus: Dacă proiectantului nu ia plăcut cvasicompementar a ales varianta asta cidata. Cred ca era vorba doar de disponibilitatea pieselor. Nu stiu, acum nimeni nu mai poate afla motivul adevarat, eu am postat pentru ca e o solutie inedita, rara. Dupa cum se poate vedea un pic si in poze, finalii, originali, sunt de la Siemens. Probabil, imi dau si eu cu părerea, cei de la Loewe aveau contracte de furnizare de piese cu Siemens si la acea vreme în catalogul celor de de la Siemens nu exista inca complementarul MJ2955 (ori erau prea scumpe, ori exista un surplus de tranzistoare de putere cu germaniu la preț de discount). La fel, probabil MJ2955 erau scumpi si greu de importat de la SGS - ATES (ce avea sa devina STI-ul din prezent, un gigant al componentelor electronice) din Italia ori mai rau de la RCA sau Motorola de peste ocean. In pachet TO-3, tranzistoare 2N3055 originale RCA am gasit in Nordmende, Uher, Bang and Olufsen si Grundig-uri ale acelor timpuri. Câțiva ani mai tarziu cei de la Grundig au trecut pe 2N3055 de la ATES, apoi pe finali de putere la comanda cu coduri interne de la Grundig pe scheme. Tranzistoare de putere de la Motorola am gasit in SABA si Telefunken. Erau aproape identice la specificatii cu 2N3055 dar aveau coduri interne speciale. Nu mai imi amintesc acum, e de cautat prin scheme. Ideea e.... la final probabil o parte din decizie a avut un motiv economic. Editat Octombrie 26 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 (editat) Editat Octombrie 26 de dumitrumy Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Octombrie 26 Autor Partajează Postat Octombrie 26 Si legat de iluminare... am facut efortul si l-am pozat cu camera DSLR. Iata mai jos imaginile. Pe ecranul meu arata Ok, aproape de realitate, dar desigur imaginile depind de la un ecran la altul. Se poate vedea scala, vopseaua nu este alba ci un pic albastruie, iar in combinatie cu becurile incandescente literele nu apar atat de "calde"pe cat ar fi de asteptat. este o culoare albastrui verzuie, cum am spus si mai sus. (butonul de pe potentiometrul de balans nu-i cel original, in lipsa am pus si eu ce aveam din recuperari si s-a potrivit) Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 Acum 12 minute, Sorin - Viorel Mares a spus: am facut efortul si l-am pozat cu camera DSLR. Multumim...e mai real acum. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 (editat) Acum 3 ore, ex.escu a spus: solutii oarecum ciudate, de exemplu la nad 310 un bipolar 2sb817 cu un mos fet buk555 in final... Adica au combinat un tranzistor cu panta dependenta puternic de curentul de colector cu unul cu panta mult mai putin dependenta. Într-o vreme Loewe a fabricat aparate pentru Siemens, înainte sa-i dea Koerting deoparte. Normal ca aveau acces la informatii si material. Editat Octombrie 26 de franzm Link spre comentariu
Seppy Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 si intr-un almanah Tehnium (83/pag 115 ) a fost o schema de amplificator cu finalii pnp Germaniu si npn Siliciu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 NU ma prind ce va mira atita! Am facut destule pe vremea cind produceam amplificatoare pentru lautari! Si chiar si pentru mici formatii care cintau prin localuri sau la casele de cultura! plus, mai ales, efecte pentru chitara! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 27 Partajează Postat Octombrie 27 "NU ma prind ce va mira atita!" Noi în România am sarit pasi în evolutia tehnologica. De aceea anumite solutii nu ne sunt familiare, chiar daca ele s-au folosit la o scara mai mult sau mai putin larga în alta parte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum