Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Toaca electrica

Postări Recomandate

Buna seara .

Vreu sa fac o toaca electrica pentru biserica din satul natal.

Am vazut undeva una cu electromagneti care trageau niste ciocane pe scandura/toaca.

Clar era ceva programat cu atmega su pic.

Deci caut un coleg care sa ma ajute cu partea soft /si proiectare.

Daca cineva are idei mai bune nu ma supar si sunt deschis la discutii 

Ce trebuie sa faca ?

2 ciocane unu bate rar sa zicem1 bataie la 2 secunde

si treptat creste ritmul la 1pe secunda , celalt 1pe secunda si se tot accelereaza pana la 2-4 pe secunda daca e posibil.

Tot se face contra cost .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu se poate simula. 

Nu stiu daca e canonic, ca toaca sa fie bătută electromagnetic, pneumatic, hidraulic etc mai ales in manastiri. Bătutul clopotelor si batutul toacei e o artă. 

Toaca este o rugaciune adusa lui Dumnezeu, marcand trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic. Batuta la diverse ore, toaca puncteaza timpul de peste zi, chemand la rugaciune si slujba. Atat crestinii din lume, cat si calugarii, cunosc sunetul batutului in toaca, ce ii cheama zilnic la rugaciune. Baterea in toaca, inainte de inceputul slujbei, cheama pe toti crestinii in Biserica.

Toaca nu este o creatie pur estetica sau culturala, ci ea este un text liturgic cuprins intr-un act liturgic, este o rugaciune, este un mijloc de inaltare a omului la Dumnezeu, este ceea ce marcheaza trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic. Cantecul toacei face legatura intre pamant si cer, intre uman si divin, intre ceea ce se cunoaste si ceea ce nu se cunoaste.

Editat de cmariuss
Link spre comentariu

Din moment ce multe slujbe sunt inregistrate si redate prin boxele bisericilor, cred ca se acceptă si un sunet de toacă înregistrat. HiFi.
LE: Inclusiv pomelnicele pot fi online in ziua de azi. Cu acordul Bisericii Române.
Plata se face cu Cardul.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Nu se poate simula. 

Nu stiu daca e canonic, ca toaca sa fie bătută electromagnetic, pneumatic, hidraulic etc mai ales in manastiri. Bătutul clopotelor si batutul toacei e o artă. 

In deplin acord cu dumneavoastra <Bătutul clopotelor si batutul toacei e o artă. >Semnalizeaza , moarte ; nastere, calamitati , evenimente..pentru cine nu intelege ca trebuie batuta scandura  / clopotul  , de om -calificat -care stie exact cate batai trebuie sa  fie pentru fiecare "eveniment"  este in regula..Sa vedem (auzim ) clopotele  + toaca< electronice>:inger dela catedrala mantuirii neamului.. poate ne lamurim..

Scuze daca am fost offtopic  .. sunt Ateu.

Link spre comentariu

"Bătutul toacei" nu este pomenit prin Biblie (din cât am citit și înteles eu).
Este un obicei mai vechi folosit de oameni pentru a comunica, a anunța anumite evenimente. Ca și suflatul în bucium.
Așa că, eu nu cred că este o blasfemie să redai toaca într-un sistem audio folosind un IPhone.

Link spre comentariu

Multe nu sunt pomenite în Biblie, dar le-au inventat oamenii.Cum mai sunt și aberațiile de genul ,,să nu coși de nu știu ce sărbătoare,,. De parcă dacă mi se rup pantalonii între picioare o să umblu cu oole pe afară că e sărbătoare, nu ?

Link spre comentariu

Sunt o multime de biserici care au renuntat la clopot si toaca si si-au pus goarne mari prin care suna inregistrari cu toaca si clopot comandate direct de pe mobil ( unele astfel de "sonorizari" costa o mica avere, ca de altfel tot ce tine de BOR ).
Si nu vorbesc din auzite, ci despre cazuri concrete pe care eu le cunosc, si toate cu incuviintarea superiorilor in ierarhia bisericeasca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări