flomar60 Postat Ianuarie 23 Autor Partajează Postat Ianuarie 23 Dacă tot mi-am adus aminte de ampliful ăsta ,al lui G.D.Oprescu ,l-am căutat și l-am găsit ascuns printr-o cutie...a fost construit prin ”92....a funcționat ani de zile până când m-am hotărât să-i dau un aspect (cu reproiectare a cutiei) mai de doamne-ajută...a ajuns în stadiul ăsta...și așa a rămas...asta se întâmpla prin ”98... cât a funcționat, a lucrat cu 14 difuzoare de radioficare(din alea românești) și 16 ore pe zi....pe o linie de 150ml aproximativ... Apoi, pe finalul anului, am construit altă stație bazată pe schema asta (adăugat mixer+preamplificator tot pe germaniu) și asta a lucrat la unul din locurile mele de muncă...vreo 12 ani...cu 10 difuzoare de radioficare...actualmente e trasă pe dreapta de câțiva ani dar s-ar putea să o resuscitez, există o solicitare din partea unui prieten care deține o hală de producție... 1 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 În 1992, de ce schema asta cu germaniu? Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 23 Autor Partajează Postat Ianuarie 23 A fost mai greu să găsesc o schemă cu siliciu pentru ce aveam eu nevoie...prin Tehnium nu era nimic....adică stație de sonorizare cu ieșire de linie....apoi datele trafurilor erau oferite,nu trebuia să le mai calculez eu....decât am modificat secundarul pentru ieșire de linie (70v)....tranzistori aveam....trafuri (miezuri magnetice) se găseau....poftă de muncă și de experimente era....timp nu prea era! Oricum ,prima variantă se auzea acceptabil,traful de ieșire avea 12cmp parcă....a doua variantă se auzea mai slăbuț în sensul că nu prea avea bass....dar și traful de ieșire a fost contruit pe o secțiune de 7cmp....însă,pentru destinația lor,redarea unui post de radio local- au fost ok.... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 La scoala nu se preda tranzistorul cu Ge si tranzistorul cu Si, ci doar tranzistoare bipolare. Cand pui Si in loc de Ge nu trebuie modificata schema ci doar divizoarele de polarizare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 23 Autor Partajează Postat Ianuarie 23 Corect!....dar eu eram electrotehnist ca pregătire.... cunoștințele mele în domeniu electronic aveau destule lacune pe vremea aia...nu-i bai că nici acum nu știu mare lucru!.... așa că am luat o schemă pe care am înțeles-o și am construit-o cum m-am priceput mai bine.... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 Nu aflasei de forum... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 55 minutes ago, dumitrumy said: Cand pui Si in loc de Ge nu trebuie modificata schema ci doar divizoarele de polarizare. Dar dacă nu înțelegi de ce trebuie făcută modificarea, totul e pustiu. Nu ? Link spre comentariu
Lonerider Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 (editat) Am vazut si schem asta, ca desen relativ asemanator si cu alte date constructive Revista-Tehnium-74_08-6-2048.webp Editat Ianuarie 24 de Lonerider Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum