Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare audio cu germaniu-scheme

flomar60

Postări Recomandate

Scheme deja sunt prea multe. Zic sa asteptam macar un etaj functional, ciocanit dupa noile canoane, si pe urma mai vedem. Altfel, o sa fie lumea atat de nehotarata, incat nu va face nici un amplificator.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deo

7

• flomar60

5

• doru3160

3

• sonic11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Atasez o schema pe care am realizat-o.Am si poze cu semnal pe osciloscop dar trebuie sa le micsorez pt. ca sunt cam mari.

IMG_9448.JPG

Are 2 avantaje mari,toate tranzistoarele sunt pnp in afara de primul si tranzitoarele prefinale si finale nu sunt imperecheate,de fapt se vede ca nici nu sunt de acelasi tip.Pur si simplu le-am luat din cutie care a venit la mana.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Doar mono.Schema a plecat de la JHL,am vrut sa fac ceva cu germaniu dar in clasa ab,de aceea am pus si prefinali.De la un curent de 0,5-0,6A am reusit sa-l cobor la sub 0,1A in mare parte si datorita rezistentelor B-E unde sunt montate.Eu le vad ca si o reactie pozitiva care aduce beneficii per total la amplificator.Sper ca nu gresesc...Dupa cum am mai scris si mai sus nu am imperecheat nimic,finalii nici macar nu sunt de acelasi tip.

Acord 201 este cu germaniu in afara de primul tranzistor care e cu siliciu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări