icar Postat Octombrie 30 Partajează Postat Octombrie 30 Atata timp cat sunt fraieri care sa dea bani, se vor gasi destepti care sa-i adune! Mai e pana cand unii se prind ca nu exista perpetuum mobile si nici randamnet peste 1, adica sa consumi mai mult decat produci. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30 Partajează Postat Octombrie 30 Acum 6 ore, icar a spus: nici randamnet peste 1, adica sa consumi mai mult decat produci. Ia uite la guvern, astia de ani de zile consuma mai mult decat producem, au randament de 150% Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Octombrie 30 Partajează Postat Octombrie 30 (editat) 9 hours ago, icar said: Mai e pana cand unii se prind ca nu exista perpetuum mobile si nici randamnet peste 1 Teoretic, daca nu am ține cont de legile enunțate de om referitoare la conservarea energiei, reacția de fuziune are randament supraunitar. Teoretic, randament infinit. Mai rămâne să stabilim cine a pus "curentul" (sa să fiu ontopic) inițial și ce pretenții are. Editat Octombrie 30 de mihaiaurul Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 30 Partajează Postat Octombrie 30 Acuma, oricat nu m-as pricepe eu la fizica atomica, parca nu-mi vine a crede ca un reactor de fuziune nucleara incape intr-o cutie din aia aurie, fie ea si cea mare.... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 2 Partajează Postat Noiembrie 2 La 30.10.2024 la 19:47, mihaiaurul a spus: reacția de fuziune are randament supraunitar. De undre ai dedus asta? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 2 Partajează Postat Noiembrie 2 30 minutes ago, icar said: De undre ai dedus asta? Din legile fizicii pe care le cunosc. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 2 Partajează Postat Noiembrie 2 Înseamnă ca le știți pe alea din viitor care încă nu au fost scrise. Astea actuale nu cunosc conceptul de "randament supraunitar". Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 2 Partajează Postat Noiembrie 2 (editat) După mine, fără "randament supraunitar" nu ar fi existat universul. Oricum, în fizica cuantică, termenul "randament" este ... perimat. Dar, repet, este doar modul în care văd eu lucrurile. Editat Noiembrie 2 de mihaiaurul Link spre comentariu
icar Postat Marți la 15:40 Partajează Postat Marți la 15:40 La 02.11.2024 la 18:32, mihaiaurul a spus: Din legile fizicii pe care le cunosc. Ai putea sa mi le spui si mie? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Marți la 17:00 Partajează Postat Marți la 17:00 (editat) 1 hour ago, icar said: Ai putea sa mi le spui si mie? Daca nu se considera offtopic, aș putea spune că numai Dumnezeu știe cine este numărătorul fracției PutereUtila/PutereConsumata in cazul reactiilor atomice. Editat Marți la 17:01 de mihaiaurul Link spre comentariu
dumitrumy Postat Marți la 17:14 Partajează Postat Marți la 17:14 Atasez postarea unui coleg de forum>>>"După mine, fără "randament supraunitar" nu ar fi existat universul. Oricum, în fizica cuantică, termenul "randament" este ... perimat."<<<. Daca ai fi profesor de liceu cum ai comenta elevilor aceasta idee personala? ChatGPT said: Dacă aș fi profesor de liceu și ar trebui să comentez această idee, aș începe prin a explica pe scurt conceptele-cheie pentru ca elevii să înțeleagă contextul. Randament în fizica clasică: În fizica clasică și în inginerie, „randamentul” măsoară cât de eficientă este o conversie de energie. De exemplu, dacă o mașină folosește 100 de unități de energie și produce doar 70 de unități sub formă utilă (restul fiind pierderi prin căldură), atunci randamentul este 70%. „Randament supraunitar” ar însemna să obținem mai multă energie decât introducem, lucru care ar încălca legile fizicii clasice, în special principiile de conservare a energiei. Fizica cuantică și randamentul: În fizica cuantică, energia se comportă diferit față de cum o face la scara macroscopică. Deși există fenomene interesante (cum ar fi „tunneling-ul cuantic”), care pot părea ciudate din perspectiva intuiției clasice, acestea nu încalcă conservarea energiei. Termenul „randament” nu este perimat în sine, dar la nivel cuantic, interacțiunile sunt atât de diferite încât uneori „randamentul” în sensul clasic devine irelevant. Universul și conservarea energiei: Mulți fizicieni consideră că principiile conservării energiei și alte legi fizice au fost valabile încă de la începutul Universului. E adevărat că originea universului rămâne o mare necunoscută, iar teoriile cuantice ale gravitației ar putea într-o zi să ne ofere o înțelegere mai profundă, dar asta nu înseamnă că principiul conservării energiei poate fi încălcat. Ideea personală și gândirea critică: Încurajăm ideile și speculațiile personale, deoarece ele ajută la stimularea creativității și a gândirii critice, dar trebuie să învățăm să ne bazăm afirmațiile pe concepte bine fundamentate și să facem distincția între ipoteze și teorii științifice verificate. Astfel, aș concluziona că, deși ideea colegului de forum e provocatoare, este important să distingem între fantezie și ceea ce știm sigur prin studii experimentale și teoretice. Link spre comentariu
roadrunner Postat Marți la 17:20 Partajează Postat Marți la 17:20 (editat) Crearea universului Big Bang theory, asa cum e inteleasa in fizica la ora actuala e in contradictie cu legea conservarii energiei. (evident asta nu arunca fizica stiuta si demonstrata la gunoi) RR Editat Marți la 17:26 de roadrunner Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Marți la 17:27 Partajează Postat Marți la 17:27 (editat) 14 minutes ago, dumitrumy said: Daca ai fi profesor de liceu cum ai comenta elevilor aceasta idee personala? Ai putea să intrebi ChatGPT cum ar răspunde din postura de profesor de filosofie ? Adică, eu nu cred că experimentele făcute in cadă sau un sala de clasă (sisteme închise adică) sunt relevante in intelegerea Universului. Ce-i ală "randament" dacă de referim la Univers în ansamblu ? Editat Marți la 17:28 de mihaiaurul Link spre comentariu
dumitrumy Postat Marți la 17:29 Partajează Postat Marți la 17:29 Acum 1 minut, mihaiaurul a spus: Ai putea să intrebi ChatGPT L-am sunat si a zis ca nu este suparat pe tine si poti sa-l deranjezi pana la ora 23 cand intra la dus. Link spre comentariu
validae Postat Marți la 17:32 Partajează Postat Marți la 17:32 Cui îi pasă de randament în cazul Universului ? Randamentul e un concept valabil doar pentru noi oamenii, să putem utiliza energia cât mai eficient.Cred că se aplică și la troli, mai ales cei grupați în ,,ferme,,. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum