icar Postat Octombrie 25 Autor Partajează Postat Octombrie 25 @doru3160, multumesc, vorbim via PM. In alta ordine, are cineva o mufa de genul asta? Eventual ceva cu trei pini, de la vreo statie de lipit dezafactata? Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Aia sigur e o mufă? Pare mai degrabă o presetupă prin care intră cablul Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Se poate monta o mufă de la surse pc dacă se vrea cablu detașabil. Ce e în poza, e un izolator de trecere pt cablu. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 25 Autor Partajează Postat Octombrie 25 Bun, am inteles, asta se rezolva, ca am. Ce vreau eu e o munfa/conector care sa arate cam asa, nu am alta poza! De aceea ziceam ca ar merge o mufa de la vreo statie de lipit. Am mufe cu trei contatce, si de la alimentare calculator, dar credeam ca in loc sa fac o decupare mare, dreptunghiulara, dau o gaura si gata, mai putina munca (zice lenesul care mai mult alearga!) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 (editat) Cam asa ceva se pune pe cable, oricum trebuie vazut diametrul canlului desi acolo cred ca nu este cazul de ceva cablu gros. https://www.meterland.ro/en/cable-glands/354-presetupa-poliamida-pg13-55-12mm-.html Au si catalogul pe site, exista si metalice, cam tot ce este in domeniul electric ca presetupe au. Editat Octombrie 25 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Vrei mufa mai mica fizic pentru 230V incearca din aia de laptop dintr-un incarcator dezafectat. Aia de statie de lipit nu-i pentru 230V. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 25 Autor Partajează Postat Octombrie 25 @Ion_Bumbu, cred ca pana la urma asta va fi solutia. Din astea am citeva, nu-i problema. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Acum 30 minute, modoran a spus: Aia de statie de lipit nu-i pentru 230V. Asa este dar chinezul nu a aflat asta. Am o stație cu aer cald care pe ieșirea pentru suflanta are mufa GX16 cu 230V la mufa tata. @icar nu se poate pune mufa IEC C13 in locul celei vechi? Mă gândesc ca o pila găsiți prin scule. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Problema cu GX16 cred ca mai repede este din alt punct de vedere, nu cred ca sint acceptati la utilizare comerciala pe retea de 230Vac. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 25 Autor Partajează Postat Octombrie 25 Acum 4 ore, Stefan a spus: Mă gândesc ca o pila găsiți prin scule. Am, chiar destule, problema e ca speram sa scap mai ieftin: dadeam o gaura si gata! Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 29 Autor Partajează Postat Octombrie 29 Revin cu o intrebare, defapt doua, legate de generator. 1. Am masurat tensiunile de la ieșirea sursei, în gol (a trebuit sa scot mufa, ca să am acces la pini), și am găsit +5V, +14V și-16V față de GND. Pe placa de bază, unde duce panglica de la sursă, scrie +5V, +12V, -12V. Ce am masurat eu e mai mult pentru că am masurat în gol, ori placa funcționează cu aceste tensiuni, deși pe ea scrie 5, 12 și -12? Nu am lucrat cu surse în comutație niciodată, deci nu știu. 2. Pe placa sursei în comutație e o "bornă", în dreapta jos în poză, lingă care scrie GND. Măsurat cu aparatul pe continuitate, dă contact cu GND de la alimentare +5V,+12V si -12V și cu GND de la BNC-urile de la ieșire semnal. Se poate lega acest punct la GND retea și astfel se rezolva problema? Multumiri. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 29 Partajează Postat Octombrie 29 Acum 2 ore, icar a spus: GND retea Ce intelegeti prin GND retea? Eu ii spun minusului de la reteaua redresata in interventiile pe forum Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 29 Autor Partajează Postat Octombrie 29 Aici GND, adică împământare, fir verde cu galben, ce se leagă la împământare rețelei. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 29 Partajează Postat Octombrie 29 Intotdeauna am asociat GND cu masa montajului, nu cu impamantarea. Ca si un radio pe baterii exista GND, adica masa montajului. Cand majoritari erau tranzistorii PNP, GND era plusul alimentarii. Cand s-au impus cei NPN, minusul a devenit masa montajelor. Mai sunt si exceptii, Gloria cu majoritari NPN are masa la un plus arbitrar. Impamantarea retelelor electrice este simbolizata PE (protective earth), nu GND. Iar la sursele ATX impamantarea este legata direct pe placa la minusul general al sursei, GND. Ca pentru sursa de -12V GND este plusul de fapt. Deci GND este pana la urma o conventie, un punct pe care il declari de potential zero si fata de care faci masuratorile. Si daca tot legi partile metalice/ cutia/ carcasa la acest potential zero este normal ca si impamantarea sa fie conectata tot acolo. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 29 Autor Partajează Postat Octombrie 29 Bun, atunci chinezul de ce nu a legat acel punct, notat de el GND, cu potențial zero, la PE? N-a avut cablu cu trei fire? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum